CTC: Τα πλάνα στη μετά SPAR εποχή

Στην ανάπτυξη των υπόλοιπων δραστηριοτήτων της επικεντρώνεται η Ermes Department Stores Plc, μετά την εξαγορά του καταστήματος SPAR από την SDT Ioannides Bros Ltd και κατ' επέκταση τον τερματισμό της δραστηριοποίησης της αλυσίδας SPAR στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της CTC sto XAK, η συναλλαγή €1.510.000 που συμπεριλαμβάνει εξοπλισμό του καταστήματος και αποθέματα, είναι επωφελής για την εταιρεία, γιατί, ως αποτέλεσμα αυτής και με τον τερματισμό των δραστηριοτήτων SPAR στο Ολύμπια Λεμεσού, θα επικεντρωθεί και θα αναπτύξει τις υπόλοιπες δραστηριότητές της.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η διάθεση της δραστηριότητας στην Ioannides εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του Ομίλου CTC να μην συνεχίσει τη δραστηριότητα λιανικού εμπορίου τροφίμων, δεδομένου ότι οι αδελφές εταιρείες Argosy Trading Co. Ltd και Cassandra Trading, μέλη του Ομίλου CTC, είναι εισαγωγείς τροφίμων και καπνικών προϊόντων και μεγάλοι προμηθευτές υπεραγορών και καταστημάτων λιανικού εμπορίου, ως επίσης και περιπτέρων, ξενοδοχείων και εστιατορίων, ώστε να μην ανταγωνίζεται τους εν λόγω πελάτες της.

Τέλος εποχής για Ολύμπια
Επιπρόσθετα, το κτήριο στη Λεωφόρο Μακαρίου και Κρήτης στη Λευκωσία, το οποίο επενδυτική εταιρεία θα αναπτύξει, έχει πριν από λίγες μέρες τερματίσει τις δραστηριότητές του στο λιανικό εμπόριο.

Σημειώνεται ότι το ίδιο θα γίνει για σκοπούς ανάπτυξης και για το κτήριο που στεγάζει το πολυκατάστημα «Ολύμπια» στη Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου, στη Λεμεσό, περί τον Οκτώβριο/Νοέμβριο του 2021.

Μέχρι τότε, το πολυκατάστημα «Ολύμπια» θα συνεχίσει να λειτουργεί και να εξυπηρετεί το κοινό της Λεμεσού για όλα τα είδη της δραστηριότητάς του, εκτός των τροφίμων.

Ανακαίνιση ERA Απόλλων
Παράλληλα, συνεχίζεται απρόσκοποτα και ολοκληρώνεται σύντομα η ανακαίνιση του πολυκαταστήματος ERA Απόλλων, το οποίο θα καταστεί η ναυαρχίδα του Ομίλου στη Λεμεσό.

Τα πλάνα για ERA
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της CTC σημειώνεται ότι η Ermes Department Stores Plc συνεχίζει ομαλά και αναβαθμισμένα τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων ERA σε όλη την Κύπρο.

Στη Λευκωσία με το πολυκατάστημα ERA στο Mall of Cyprus και τα Glow, Armani Exchange, Navy & Green, Next, Ergon to Go, Ergon Cafe, στο Mall of Engomi με το Next και Oviesse.

Στη Λεμεσό με το ERA Απόλλων, που θα λειτουργήσει ανακαινισμένο, το Armai Exchange και το Next.

Στη Λάρνακα με το πολυκατάστημα ERA Ζήνων, το Next, Next Outlet και το Emres Bazaar.

Στην Πάφο με το ERA Korivos, Next στο Εμπορικό Κέντρο Κόροιβος και το μεγαλύτερο κατάστημα της ιταλικής Oviesse στο mall της Πάφο. Επίσης με την αλυσίδα καταστημάτω Zako, σε όλη την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, η Ermes θα λειτουργήσει και το νέο Ermes Outlet στο εκπτωτικό χωριό Neo Plaza, στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς.

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα