H κάθοδος και οι στόχοι του Κωτσόβολου στην Κύπρο

Πλάνο για κατάκτηση του 35% της κυπριακής αγοράς τα επόμενα χρόνια έχει στην ατζέντα η Κωτσόβολος, καθώς ετοιμάζεται να ανοίξει τα πρώτα καταστήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό. 

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2020-2021, η Κωτσόβολος αναφέρθηκε στη λειτουργία των δύο φυσικών καταστημάτων στη Λευκωσία (2.100 τμ) και τη Λεμεσό (2.080 τμ), με τον προγραμματισμό να προβλέπει πως θα ανοίξουν επίσημα στις 12 Ιουλίου. Την παρουσία της Κωτσόβολος στην Κύπρο συμπληρώνει ένα άρτια καταρτισμένο, σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά και το ηλεκτρονικό κατάστημα kotsovolos.cy.

Ο Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος - Dixons South East Europe τόνισε πως στόχος είναι η κατάκτηση μεριδίου αγοράς 35% (τζίρος περίπου 50 εκατ. ευρώ) μέσα στα επόμενα χρόνια. Μάλιστα ανέφερε πως η Κύπρος αποτελεί το πρώτο βήμα όσον αφορά την επέκταση της αλυσίδας εκτός συνόρων και η πορεία του εγχειρήματος θα καθορίσει τις μελλοντικές εξελίξεις σε αυτό το πεδίο. Σημείωσε, επίσης, όμως, πως αναμένει ανακατατάξεις και στην ελληνική αγορά, προβλέποντας πως θα υπάρξουν concept, που δεν θα αποδειχθούν βιώσιμα στην πάροδο των χρόνων.

Μεταξύ άλλων η εταιρεία ανακοίνωσε τζίρο 579 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2020-2021 και επενδυτικό πλάνο ύψους 13 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα οικονομική χρήση. Συνοπτικά, για το οικονομικό έτος 2020-2021 ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα €579 εκ., σημειώνοντας αύξηση 7.6%, σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος 2019-2020, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα €43.8 εκ., από €43.6 το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα €20.9 εκ., από €22.4 το 2019-2020. Οι επενδύσεις για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος ανήλθαν στα €11 εκ., από €11.4 το προηγούμενο έτος και τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 114%, φτάνοντας τα €76.6 εκ.

Δειτε Επισης

Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ
Pepsis Asphalt: Στα σκαριά η επαναλειτουργία ανενεργού εργοστασίου στη Βάσα Κελλακίου