Αναζωογονείται με προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων η εντός των τειχών Λευκωσία

Την ικανοποίηση του για το έργο αναζωογόνησης τμημάτων των οδών Τρικούπη, Λεύκωνος, Αισχύλου στην εντός των τειχών Λευκωσία εξέφρασε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στην εντός των τειχών πόλη.

Απώτερος στόχος του Δήμου Λευκωσίας, είπε ο Δήμαρχος Λευκωσίας σε χαιρετισμό του κατά τα εγκαίνια του Έργου Ανάπλασης Πυρήνα Συνοικίας Δημιουργικών Επιχειρήσεων, στην παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, ότι είναι οι μεγάλες επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν μόνιμες χρήσεις στην περιοχή. Μια τέτοια επένδυση, όπως είπε, είναι το Κέντρο Αριστείας CYENS το οποίο «μαγνητίζει συναφείς δραστηριότητες και ενεργοποιεί τον ιδιωτικό τομέα να αδράξει την επενδυτική ευκαιρία αξιοποιώντας τις ευκαιρίες ανάπτυξης των κενών ή υπό-χρησιμοποιούμενων οικοδομών».

Ο Δήμαρχος εξήγγειλε την δεύτερη φάση του έργου σημειώνοντας ότι εντός Ιουλίου αναμένεται η προκήρυξη των προσφορών για την ανάπλαση του υπόλοιπου τμήματος της ιστορικής, εμπορικής οδού Τρικούπη η οποία περιλαμβάνει τον εξωραϊσμό 53 κτιρίων – εκ των οποίων τα 16 έχουν κηρυχθεί ως διατηρητέα - καθώς και την ανακατασκευή του δρόμου και των πεζοδρομίων για τη διευκόλυνση στη διακίνηση πεζών και ΑμεΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, τo συνολικό έργο στοχεύει στην αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, στη διατήρηση / ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής αλλά και μεμονωμένων κτηρίων καθώς και στη βελτίωση κοινόχρηστων χώρων της πόλης ώστε να λειτουργήσει σαν πόλος ανάπτυξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας, των βιομηχανιών τεχνολογίας, της έρευνας και της καινοτομίας.

Συγκεκριμένα το έργο, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει, επανασχεδιασμό δρόμων και πεζοδρομίων. Τα πεζοδρόμια είναι πλέον ισόπεδα με το οδόστρωμα, προσβάσιμα για ΑμεΑ και φιλικά στους πεζούς, υπογειοποίηση Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΣΥΛ, ΣΑΛ, ΑΤΗΚ, ΑΗΚ) και εγκατάσταση συστήματος άρδευσης, αναβάθμιση οδικού φωτισμού ως προς τη ποιότητα και εκσυγχρονισμός ως προς την ενεργειακή απόδοση και συντήρηση / αποκατάσταση όψεων 15 κτηρίων η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ανάδειξη διατηρητέων οικοδομών.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο και στοχεύει στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή, μέσω της ανάπλασης  δρόμων, της υπογειοποίησης των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και τον εξωραϊσμό 15 όψεων κτηρίων.

Ο κ. Γιωρκάτζης αναφέρθηκε τέλος και στις κρατικές χορηγίες, ύψους 700,000 ευρώ, που πρόσφατα ανακοινώσαμε, μέσω του Σχεδίου ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε περιοχές της πράσινης γραμμής σημειώνοντας ότι δεκαοκτώ επιχειρήσεις ετοιμάζονται είτε να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις τους είτε να λειτουργήσουν στις επιλεγμένες οδούς του Σχεδίου συμβάλλοντας στο στόχο της αναζωογόνησης της εντός των τειχών πόλη.

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά