Kyriakides Mushrooms: Όταν οι εξελίξεις εμπνέουν την εξέλιξη

Πριν από 43 χρόνια, στο μακρινό 1978, ο Ρήσος Κυριακίδης είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Γεωπονία και αναζητούσε τις επιλογές του για το μέλλον. Οι επιδιώξεις του τον έφεραν σε ένα βιβλιοπωλείο στο Λονδίνο, όπου φυλλομετρούσε βιβλία αναζητώντας μια πρόκληση που θα αποτελούσε καινοτομία για την εποχή, μέχρι που ξαφνικά τα μάτια του έπεσαν σε ένα βιβλίο για την καλλιέργεια μανιταριών.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1979, όταν δημιούργησε την πρώτη μονάδα παραγωγής μανιταριών στην Κύπρο, οι γνώσεις ήταν λιγοστές και όλες οι εργασίες γίνονταν χειρωνακτικά.

Στη διαδρομή των 42 χρόνων της Kyriakides Mushrooms οι διατροφικές, τεχνολογικές και κοινωνικές αλλαγές καθόρισαν την εξέλιξη της εταιρείας. Μια εξέλιξη που πραγματώθηκε με ξεκάθαρο όραμα, διαρκή εγρήγορση της ηγεσίας και συνεχή εξέλιξη των γνώσεων. Η σκληρή αυτή δουλειά και η συνέπεια απέδειξαν πως μια μικρομεσαία επιχείρηση στην Κύπρο, μπορεί να εξελιχθεί, να καθορίσει την εξέλιξη του κλάδου εντός συνόρων και να αποτελέσει παράδειγμα για αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού.

 

Διαβάστε ακόμα: Kyriakides Mushrooms: Στεκόμαστε στους ώμους ενός γίγαντα


Μανιτάρια και διατροφή
Παρόλο που τα μανιτάρια, είναι αρχαίας καταγωγής και η ύπαρξή τους επιβεβαιώνεται από απολιθώματα 400 εκατομμυρίων ετών, η επιστημονική τους αξία τεκμηριώνεται πλέον και μέσα από επιστημονικές μελέτες. Τα μανιτάρια αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Ταυτόχρονα, αποτελούν εξαιρετικό υποκατάστατο του κρέατος, ενώ περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και καθόλου λίπη.

Η εξέλιξη στις διατροφικές συνήθειες που βλέπουμε να συντελείται σήμερα στον κόσμο και η στροφή σε πιο υγιεινές μορφές διατροφής, συνέπεσε με την ανάγκη για πράσινες μορφές καλλιέργειας, που επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον. Η Kyriakides Mushrooms έχοντας εμπιστοσύνη στο προϊόν της και εξελίσσοντας τις τεχνικές καλλιέργειας, είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες αυτές των καταναλωτών για υγιεινά προϊόντα από αειφόρες καλλιέργειες.

Μάλιστα, μέσα από τη συνεχή εμβάθυνση γνώσεων και την αγάπη για τη δουλειά, η Kyriakides Mushrooms σήμερα, παράγει 11 διαφορετικά είδη φρέσκων μανιταριών, εκ των οποίων τα 5 είναι πιστοποιημένα ως βιολογικά προϊόντα.

Διαβάστε ακόμα: Kyriakides Mushrooms: Η καινοτόμα εταιρεία της Λεμεσού που μετράει 40 χρόνια

 

Επένδυση στην τεχνολογία
Όλες αυτές τις εξελίξεις στις διατροφικές συνήθειες αλλά και στην τεχνολογία αφουγκράστηκε και υιοθέτησε έγκαιρα η Kyriakides Mushrooms. Από το 1984, όταν οι συγκεκριμένες τεχνολογίες ήταν σε πρώιμα στάδια, ο Ρήσος Κυριακίδης πρωτοπόρησε και η εταιρεία έγινε από τις πρώτες στον κόσμο που εγκατέστησαν αυτοματοποιημένο εξοπλισμό για τον έλεγχο των κλιματικών συνθηκών στους χώρους παραγωγής.

Ακόμη, η Kyriakides Mushrooms, ήταν από τις πρώτες εταιρείες στον τομέα που απέκτησαν την πιστοποίηση ISO 22000 για όλες τις διαδικασίες - παραγωγή, συγκομιδή, συσκευασία και διανομή! Οι αρχές του ISO 22000 είχαν αναπτυχθεί αρχικά από τη NASA προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η τροφή που παρέχεται στους αστροναύτες είναι ασφαλής!

Όταν η εξέλιξη στην τεχνολογία μας έφερε σε επαφή με τις εθνικές κουζίνες και γαστριμαργικές συνήθειες μακρινών χωρών, η Kyriakides Mushrooms είχε ήδη προσθέσει στη γκάμα της πολλά ξεχωριστά, εξωτικά μανιτάρια και είχε ήδη ανανεώσει την ιστοσελίδα της με συνταγές από επαγγελματίες σεφ για εύκολα, υγιεινά, χορταστικά και γρήγορα πιάτα. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους food lovers να ανανεώσουν με νέες συνταγές την αγάπη τους για τα μανιτάρια και να αγαπήσουν από την αρχή το υπέροχο αυτό προϊόν.

 

Διαβάστε ακόμα: Kyriakides Mushrooms: Έμφαση και στα social media

Η νέα ταυτότητα
Σήμερα η Kyriakides Mushrooms συνεχίζει να εξελίσσεται, με ρυθμό αντίστοιχο των τεχνολογικών, κοινωνικών και διατροφικών εξελίξεων.

Στα ψυγεία των υπεραγορών, η Kyriakides Mushrooms παρουσιάζεται με ανανεωμένη εικόνα έχοντας εκμοντερνίσει τις συσκευασίες της. H νέα εμφάνιση δίνει νέα πνοή και αισθητική στη συσκευασία των προϊόντων της, συνεχίζοντας την προϊοντική της υπεροχή.

Σχεδιάζοντας μια “περσόνα” για κάθε είδος μανιταριού, η Kyriakides Mushrooms επιδιώκει να τα κάνει πιο προσιτά και διασκεδαστικά για όλες τις ηλικίες. Επιδιώκει να ενημερώσει έτσι τους καταναλωτές για τα οφέλη που μπορούν να έχουν εμπλουτίζοντας τη διατροφή τους και θωρακίζοντας την υγεία τους.

Επιπρόσθετα, εμπλουτίζει τα social media της, υιοθετώντας πιο εξωστρεφές, ενημερωτικό αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό ύφος. Ενισχύει με συνταγές την ιστοσελίδα της, προσφέροντας έμπνευση τόσο σε foodies όσο και σε “ερασιτέχνες” μάγειρες.

Ακόμη, η Kyriakides Mushrooms, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μια βιώσιμη πολιτική, συνδράμει στην πράσινη ανάπτυξη, προσφέροντας τις πρώτες ύλες που απομένουν μετά τη λήξη του κύκλου παραγωγής σε αγρότες για χρήση ως λίπασμα και εντατικοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσής της. Οι πρακτικές αυτές αποτελούν αρχή μιας σειράς ενεργειών που θα επιβεβαιώσουν στους συνεργάτες αλλά και πελάτες μας την αφοσίωσή μας σε ένα καλύτερο μέλλον, δημιουργώντας ένα ασφαλές παρόν.

Με αυτές τις εξελίξεις και έχοντας συνεχώς την εκτίμηση των συνεργατών της εντός κι εκτός Κύπρου, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και την στήριξη της διευρυμένης επιχειρηματικής οικογένειας, η Kyriakides Mushrooms, προχωρά με συναίσθηση της ευθύνης, άκρατο ενθουσιασμό και καθαρό όραμα για ένα μέλλον so mush better.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο