TITAN: Δυναμικό ξεκίνημα της χρονιάς και αύξηση κερδοφορίας

Κατά €31 εκ. βελτιώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, το α’ τρίμηνο του 2021, φτάνοντας τα €15,3 εκ., έναντι ζημιάς €15,8 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2020. Η βελτίωση αυτή οφείλεται στα βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη, τα χαμηλότερα έξοδα χρηματοδότησης και τα κέρδη από συναλλαγματικές διαφορές.

Σύμφωνα με την ανασκόπηση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ ανήλθε σε €371 εκ. και ήταν μειωμένος κατά 3,6% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2020 λόγω της εξασθένησης του αμερικανικού δολαρίου και των νομισμάτων που συνδέονται με αυτό. Κατά τα άλλα οι τάσεις των αγορών παρέμειναν αυξητικές. Σε τοπικά νομίσματα ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 3,2%.

Η σταδιακή εξομάλυνση των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, η λειτουργική ευελιξία του Ομίλου και η αναβολή των εργασιών συντήρησης στις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των λειτουργικών κερδών (EBITDA) τα οποία διαμορφώθηκαν στα €56,1 εκ. έναντι €40,6 εκ. το 2020.

Οι εκτιμήσεις για το 2021 παραμένουν θετικές, χάρη στις ευνοϊκές τάσεις στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Συγκεκριμένα, τα προς εκτέλεση έργα της TITAN America και η ανάπτυξη της οικονομίας στην Αμερική δείχνουν ότι η δραστηριότητα και η κερδοφορία θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Οι υπόλοιπες αγορές καταγράφουν επίσης θετικές τάσεις και βελτιωμένες προοπτικές. Καθώς οι υγειονομικές συνθήκες βελτιώνονται σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται με ταχύτερους ρυθμούς, οι οικονομίες ανοίγουν εκ νέου και το κλίμα εμπιστοσύνης αποκαθίσταται.

Οι επενδυτικές δαπάνες, ανήλθαν σε 22 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 έναντι 21 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2020. Στις 23 Μαρτίου 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή στους εγγεγραμμένους ως μετόχους της εταιρείας στις 29 Απριλίου 2021 (ημέρα καταγραφής – record date). Η καταβολή ορίσθηκε για τις 2 Ιουλίου 2021.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία