Νέο σχέδιο χορηγιών για μεγάλες επιχειρήσεις στη μεταποίηση

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει δημόσια την ευαρέσκεια της προς την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για αποδοχή αιτήματος της για δημιουργία νέου Σχεδίου Χορηγιών που θα απευθύνεται αποκλειστικά στις μεγάλες επιχειρήσεις του Μεταποιητικού Τομέα. Το Υπουργείο αντιλαμβανόμενο την σημασία του αιτήματος της ΟΕΒ και την τεράστια συμβολή των μεγάλων βιομηχανιών στην οικονομία, υπέβαλε σχετική πρόταση για χρηματοδότηση του νέου Προγράμματος Χορηγιών από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. με στόχο την ενθάρρυνση επενδύσεων για αναβάθμιση και ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Όπως αναφέρει η ΟΕΒ, αναμφίβολα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Κυπριακής οικονομίας και βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών και των προτεραιοτήτων τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Εξίσου σημαντικό ρόλο επιτελούν και οι μεγάλες Κυπριακές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μεγάλες εξαγωγικές βιομηχανίες που ανταγωνίζονται μεγαθήρια στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και προσφέρουν τα μέγιστα στην Κυπριακή οικονομία. Η αναγνώριση της ανάγκης για στήριξη των μεγάλων μεταποιητικών βιομηχανιών από το αρμόδιο Υπουργείο και το Κράτος, αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση των υποδομών τους με ανταποδοτικά οφέλη στην οικονομία της χώρας μας», τονίζει σχετικά.

Επίσης, η ΟΕΒ υπέβαλε εισήγηση στο Υπουργείο Βιομηχανίας για παραχώρηση της δυνατότητας στις επιχειρήσεις για επιλογή του Κανονισμού (ήσσονος σημασίας ή γενικό απαλλακτικό) από τον οποίο θα αιτούνται χορηγία από την επόμενη προκήρυξη του Σχέδιου Χορηγιών για Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Μεταποιητικού Τομέα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εισήγηση της ΟΕΒ αντικρίζεται θετικά από το Υπουργείο.

Η Κυπριακή μεταποιητική βιομηχανία έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι σε δύσκολες περιόδους μπορεί να αντεπεξέρχεται και να πρωτοστατεί στην ανάκαμψη του τόπου, αναφέρει η ΟΕΒ, η οποία θεωρεί ότι για να επέλθει πλήρης αποδέσμευση της μεγάλης δυναμικής του μεταποιητικού τομέα, επιβάλλεται στήριξη της ανταγωνιστικότητας του κλάδου μέσω υλοποίησης των δράσεων της Εθνικής Βιομηχανικής Πολιτικής της Κύπρου 2019-2030.

Δειτε Επισης

Κόβει κάθε κουβέντα για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών ο Χριστοδουλίδης
Κ. Ηροδότου: Η ανησυχητική πραγματικότητα και η ανάγκη ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»