Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Επιχειρησιακών Λειτουργιών, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για την ανάπτυξη του κλάδου

Υλοποιήθηκε, σε δημιουργικό κλίμα, η συνάντηση μεταξύ της Έντιμης Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κας Νατάσας Πηλείδου και του επιτελείου της, με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Κυπριακού Φορέα Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Η συνάντηση υλοποιήθηκε μετά από δέσμευση της Υπουργού, κατά την παρουσία της στο 1o Συνέδριο του Κυπριακού Φορέα Εφοδιαστικής Αλυσίδας, για την διερεύνηση κοινών δράσεων και συνεργασίας.   

Στη συνάντηση ανταλλάχτηκαν απόψεις και ιδέες για τα ακόλουθα θέματα του κλάδου:

  • Προσέλκυση νέων επαγγελματιών στα αντίστοιχα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κλάδο, μέσω συνεργασίας σε events, συνέδρια, εκπαιδεύσεις κα.
  • Περαιτέρω αξιοποίηση των λιμανιών της Κύπρου και συγκεκριμένα πως μπορεί η Κύπρος να γίνει διαμετακομιστικός σταθμός με ταυτόχρονη αύξηση της μεταποίησης για μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ.
  • Δημιουργία εθνικής στρατηγικής για τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές ζώνες, βάσει των αναγκών του κλάδου π.χ. δημιουργία logistics parks για ανάπτυξη νέων και σύγχρονων κέντρων αποθήκευσης και διανομής.
  • Ενίσχυση των δράσεων για μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα με σύγχρονα και green μέσα διακίνησης εμπορευμάτων π.χ. ηλεκτρικά οχήματα, σύνδεση απομακρυσμένων περιοχών ή μεταξύ επαρχιών με ηλεκτρικά τρένα κ.α.
  • Ενίσχυση των επιδοτήσεων για στήριξη δράσεων ανάπτυξης και καινοτομίας, όπως αγορές φορτηγών, μέσων ενδοδιακίνησης, εξοπλισμών, αποθηκών κ.α., προς εταιρείες που δραστηριοποιούνται με την παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διανομής (3PL, αντιπρόσωποι διανομείς κ.α.).
  • Αξιοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου από την κυβέρνηση σε συχνά χρονικά διαστήματα για σημαντικά ζητήματα όπως διατάγματα Covid-19, νομοθεσίες τοπικών Αρχών, οδηγίες Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.α. που επηρεάζουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της βιομηχανίας και του εμπορίου.
  • Εξέταση δημιουργίας Εθνικής Επιτροπής Logistics μεταξύ μελών του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Τονίστηκε από τον ΚΥΦΕΑ η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του κλάδου στην ορθή του διάσταση, ώστε η αναγνώριση των πραγματικών αναγκών να προέρχεται από όλες τις εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, από την αγορά πρώτων υλών, στην παραγωγή τελικών προϊόντων, εισαγωγή, αποθήκευση, διανομή και παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών.

O ΚΥΦΕΑΣ, ενημερώθηκε από το Υπουργείο τόσο για τις υφιστάμενες όσο και για τις μελλοντικές δράσεις του για τον κλάδο, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Συμφωνήθηκε από τους παρευρισκόμενους, η χάραξη κοινού στρατηγικού πλάνου ενεργειών, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία των τεχνοκρατών της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Επιχειρησιακών Λειτουργιών στην Κύπρο.

Σχετικά με τον ΚΥΦΕΑ

Αποστολή του ΚΥΦΕΑ είναι η μετάδοση της επιστήμης της Eφοδιαστικής Αλυσίδας και των Επιχειρησιακών Λειτουργιών (Supply Chain & Operations), η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και η εκπροσώπηση και ανάπτυξη του κάθε επαγγελματία του κλάδου.

Σκοπός ίδρυσης του ΚΥΦΕΑ, είναι η δημιουργία μίας ενιαίας φωνής για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τον κλάδο.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe