Yπερδιπλάσιες οι πωλήσεις των κυπριακών Jumbo, αντίθετα με την πτώση της μητρικής

Μείωση κατά 31% παρουσίασαν οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας τον Μάρτιο του 2021 (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές) σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της Jumbo. Υπενθυμίζεται πως φέτος, τον Μάρτιο του 2021, σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων στην Ελλάδα, παρέμειναν κλειστά ενώ τον περσινό Μάρτιο τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει έως τα μέσα  Μαρτίου 2020. 

Συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως οι πωλήσεις του Ομίλου, τον Μάρτιο 2021, κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου +24% σε  σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το  πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -11%, από -19% κατά το πρώτο δίμηνο 2021. Κατά συνέπεια, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να  υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά -31% περίπου  σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο.

 

-Κύπρος: Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν κατά συνέπεια οι πωλήσεις να είναι υπερδιπλάσιες, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020. 

-Βουλγαρία: Λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo για το μεγαλύτερο  μέρος του μήνα. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +47% περίπου  κατά τον Μάρτιο 2021. 

-Ρουμανία: Λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα, σημειώνοντας διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ