Η Coca-Cola HBC Κύπρου προσφέρει ίσες ευκαιρίες

Η μέρα της Γυναίκας είναι μια ευκαιρία, όπως όλες οι μέρες του χρόνου, να αναγνωρίσουμε την δύναμη της μοναδικότητας και της διαφορετικότητας που φέρνει η κάθε γυναίκα στον χώρο που δραστηριοποιείται, στον χώρο της εργασίας, αλλά και στη ζωή μας συνολικά. Στην Coca-Cola HBC, πιστεύουμε έμπρακτα στην ισότητα των φύλων και αποτελεί βασική πτυχή των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι το 50% των διευθυντικών μας θέσεων θα κατέχονται από γυναίκες έως το 2025.

Μελέτες άλλωστε έχουν δείξει ότι οι ομάδες με ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων που εργάζονται σε περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς είναι πιο παραγωγικές, καινοτομούν περισσότερο και επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, στη Coca-Cola HBC Κύπρου έχουμε δεσμευτεί να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην ενθάρρυνση όλων των γυναικών στον οργανισμό μας και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές τους σε επερχόμενες ευκαιρίες σταδιοδρομίας καθώς και να αποτελέσουν πηγή ταλέντων για τον Όμιλο μας. Με τη συμβολή όλων μας, στοχεύουμε ώστε κάθε μέρα να εξελίσσουμε το περιβάλλον εργασίας μας σε έναν χώρο απαλλαγμένο από στερεότυπα και διακρίσεις, που καλλιεργεί την ομαδικότητα, τη συνοχή και την συμπερίληψη.

Αυτή τη στιγμή το 60% των θέσεων στην Ηγετική Ομάδα μας για Ελλάδα & Κύπρο κατέχονται από γυναίκες. Ταυτόχρονα περίπου 30% του πληθυσμού μας στις πωλήσεις διατηρούνται από γυναίκες ενώ στην ομάδα της  Κύπρου το ποσοστό αυτό πλησιάζει το 40% στο επίπεδο των Sales Managers.  

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στα γραφεία μας σε όλο τις χώρες μας, θέλαμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να ρίξουμε φως στις εκπληκτικές, έξυπνες και δυναμικές  γυναίκες στις πωλήσεις της Κύπρου.  Στο πλαίσιο αυτό μιλήσαμε με τις τρεις γυναίκες Sales Manager στην ομάδα μας για να ακούσουμε τις σκέψεις τους σχετικά με την ισότητα των φύλων και την ένταξη στην Coca-Cola HBC, την αγάπη τους για τις πωλήσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθώς και τις συμβουλές που θα έδιναν στις γυναίκες που σκέφτονται να ενταχθούν στην ομάδα πωλήσεων της εταιρείας μας.

 

Στη συζήτησή μας η Ζαφείρω Σταύρου, Sales Manager Λάρνακας - Αμμοχώστου,   αναφέρει «Οι πωλήσεις ήταν και δυστυχώς παραμένουν παραδοσιακά ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Στην εταιρεία μας παρ’ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες έχουν εισέλθει σε αυτή την καριέρα και εξελίσσονται συνεχώς. Μια από αυτές τις γυναίκες είμαι κι εγώ, νιώθω τυχερή που ανήκω στην ομάδα της Coca-Cola HBC Cyprus, καθώς είναι μια εταιρεία που  επαναπροσδιόρισε στερεότυπα και νοοτροπίες και δίνει ίσες ευκαιρίες ανέλιξης στους ανθρώπους της, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το φύλο ή οτιδήποτε άλλο ορίζει έναν άνθρωπο ως ‘’διαφορετικό’’. Ως γυναίκες στις πωλήσεις μερικές φορές ίσως είναι δύσκολο να κερδίσουμε εκ πρώτης την εμπιστοσύνη κάποιων πελάτων και πρέπει να δικαιολογήσουμε τις κινήσεις μας με ισχυρότερα επιχειρήματα και ενέργειες. Αλλά μόλις ξεπεράσουμε τις πρώτες προκαταλήψεις, αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι όλοι είναι ανοιχτοί, και κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους - αυτή η εμπιστοσύνη είναι ο πραγματικός δεσμός για την επιτυχία μας.»

 

Ταυτόχρονα η Ρεβέκκα Σολομώντος, Sales Manager Dairy Πάφου,  προσθέτει “Στην αρχή της καριέρας μας, οι γυναίκες, χρειαζόμαστε περισσότερη ενδυνάμωση για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προσφέρονται. Στην εταιρεία μας, αυτό το επιτυγχάνουμε μέσω της καθοδήγησης από τη ομάδα μας, μέσα από τους συναδέλφους μας, άντρες και γυναίκες που είναι δίπλα μας δημιουργώντας ασφαλή δίκτυα κι ένα υποστηρικτικό περιβάλλον εργασίας»

Για εμάς, στη Coca-Cola HBC, είναι προτεραιότητα μας να υποστηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε τις γυναίκες έτσι ώστε να ξεπερνούν με δύναμη τις τυχόν προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να κυνηγούν με πάθος τις φιλοδοξίες τους. Στο πλαίσιο αυτό, δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση της πρόσληψης κι εξέλιξης των γυναικών καθώς και στη συμμετοχή περισσότερων ανδρών με στόχο τη δημιουργία ενός ισορροπημένου και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλοντος εργασίας. 

 

Στη συνέχεια της συζήτησης σχετικά με προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον τομέα εργασίας τους  η Νίκη Ανδρέου, Sales Manager Λευκωσίας,  αναφέρει “ Σαν γυναίκα στις πωλήσεις νιώθω ότι μπορώ να πετύχω πολλά και ποτέ δεν βρήκα όρια ή περιορισμούς σ’ αυτό λόγω του φύλου μου. Προσωπική μου πρόκληση είναι να εξελίσσομαι καθημερινά μαζί με την ομάδα μου και να επικοινωνούμε αποτελεσματικά ενισχύοντας το πνεύμα ομαδικότητας. Εξελίχθηκα μέσα από την ομάδα μου, ξεκινώντας σαν Business Developer και στη συνέχεια περνώντας από την θέση του Brand Manager στο Marketing. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μου να με εμπιστεύεται και να με υποστηρίζει ώστε μαζί να πετυχαίνουμε τους ομαδικούς μας στόχους.»

Στην ερώτηση τι αγαπάνε περισσότερο στη δουλειά των Πωλήσεων η Ρεβέκκα τονίζει «Μου αρέσει πραγματικά να βελτιώνω τις σχέσεις με τους πελάτες και να ασχολούμαι με τους ανθρώπους και τις τάσεις της αγοράς. Μου αρέσει να ανήκω σε μια μεγάλη οικογένεια σαν την Coca-Cola HBC που μοιράζεται το ίδιο όραμα και που είναι πάντα πρόθυμη να υποστηρίξει νέες ιδέες και πρωτοβουλίες.» Ταυτόχρονα όπως προσθέτει  η Ζαφείρω  «Απολαμβάνω να εργάζομαι και να ηγούμαι ομάδας σε ένα περιβάλλον με καθημερινές προκλήσεις και έντονους ρυθμούς. Μπορώ να μετατρέψω τις ιδέες μου σε πράξεις και μου δίνεται η ευκαιρία να πάρω αποφάσεις.»  Η Νίκη προσθέτει: «Μου αρέσει να ανταλλάσσω ιδέες με τους πελάτες και τους συναδέλφους μου, να μαθαίνω από αυτές και να προσθέτω αξία στην συνεργασία μας. Οι πωλήσεις είναι ένα επάγγελμα με πάθος μέσα στο οποίο κάποιος μαθαίνει και μεγαλώνει καθημερινά.»

Κλείνοντας τη συζήτηση, η συμβουλή των συναδέλφων μας για τις γυναίκες που επιθυμούν μια καριέρα στις πωλήσεις, είναι «Nα πιστεύουν στον εαυτό τους και θα πετύχουν, εμείς το βιώνουμε καθημερινά. Στην ομάδα μας έχουμε πάθος για συνεχή εξέλιξη και δουλεύομαι με ομαδικό κλίμα ανεξαρτήτου φύλου για να πετύχουμε τα κοινά αποτελέσματα.»

Στην Coca-Cola HBC πρεσβεύουμε ότι οι φωνές των γυναικών πρέπει να ακούγονται δυνατά αν θέλουμε να καινοτομούμε ακόμα περισσότερο, να λαμβάνουμε καλύτερες αποφάσεις και να δημιουργούμε ένα ακόμα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια μεγάλη στιγμή για να γιορτάσουμε όλες τις υπέροχες γυναίκες συναδέλφους μας, να αναδείξουμε την σημαντικότητα της συμπερίληψης και να εμπνεύσουμε κι άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν την καριέρα που ονειρεύονται, ξεπερνώντας προκαταλήψεις και στερεότυπα σε ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς διακρίσεις. Γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί αγκαλιάζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του καθενός μας.

Δειτε Επισης

Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls