Διεθνής αναγνώριση για τα εργοστάσια της Coca-Cola HBC Κύπρου

Το νερό, είναι ένας φυσικός πόρος ανεκτίμητης αξίας. Η αύξηση του πληθυσμού, οι μεταβαλλόμενοι τρόποι ζωής και η παγκόσμια κλιματική αλλαγή ασκούν αυξανόμενη πίεση στους υδάτινους πόρους μας. Ειδικότερα στη χώρα μας, το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, μια και το νησί μας μαστίζεται από χρόνια ανομβρία. Η ορθή διαχείριση του έχει να κάνει με τη φροντίδα για κάτι που δεν μας ανήκει. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, ώστε η βιώσιμη διαχείριση των υδάτων, να επιτρέπει στους ανθρώπους, τους πολιτισμούς, τις επιχειρήσεις και τη φύση να ευημερήσουν, τώρα και στο μέλλον.

Οι υπεύθυνες επιχειρήσεις που διαχειρίζονται μεγάλες ποσότητες νερού για την παρασκευή των προϊόντων τους, αναγνωρίζουν την επείγουσα ανάγκη για εφαρμογή συλλογικών λύσεων για το κοινό καλό, στις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υδάτινοι πόροι στους οποίοι βασιζόμαστε όλοι.

Μια τέτοια υπεύθυνη εταιρεία, λειτουργεί 3 εργοστάσια παραγωγής ποτών στη χώρα μας και το κάνει με απόλυτη υπευθυνότητα, η Coca-Cola HBC Κύπρου. Το επιστέγασμα της αναγνώρισης για τα μέτρα και τις διαδικασίες που εφαρμόζει στις παραγωγικές διαδικασίες και τα έργα που υλοποιεί στην ευρύτερη περιοχή των εργοστασίων, το έλαβε πριν μερικές μόλις μέρες από τον διεθνή οίκο πιστοποιήσεων Alliance for Water Stewardship (AWS). Το εργοστάσιο εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΚΥΚΚΟΣ πήρε τα εύσημα με ανώτατη Platimun πιστοποίηση για την υπεύθυνη διαχείριση νερού και τα εργοστάσια παραγωγής αναψυκτικού και γάλακτος στη Λευκωσία, έλαβαν την Gold πιστοποίηση.

Συγκεκριμένα, οι διακρίσεις από την Alliance for Water Stewardship (AWS), ως αποτέλεσμα της στοχευμένης στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει η εταιρεία έρχονται να συμπληρώσουν την πιστοποίηση από το European Water Stewardship (EWS), που έχουν λάβει πρόσφατα τα εργοστάσια Coca-Cola HBC Κύπρου για την υποδειγματική διαχείριση του νερού.

Οι διακρίσεις αυτές, φέρνουν χαμόγελα τόσο στην Εταιρεία, όσο και σε όλους εμάς, καθώς, κυπριακά προϊόντα αναγνωρίζονται διεθνώς και επιβραβεύονται με διακρίσεις ανώτατων επιπέδων. Η βαρύτητα τους είναι ακόμη πιο ουσιαστική κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε κάνοντας τις επενδύσεις στη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος πρόκληση αλλά και πολυτέλεια, για κάθε μικρό ή μεγάλο οργανισμό.

Το βέβαιο είναι πως όταν η εταιρική ευθύνη και η βιωσιμότητα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τρόπου λειτουργίας μιας επιχείρησης, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι κοινωνίες βγαίνουν κερδισμένες.

Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε είναι και το ότι ο Όμιλος Coca-Cola HBC στον οποίο ανήκει η ομώνυμη εταιρεία της Κύπρου, έχει αναδειχθεί για 7η φορά ως η πιο βιώσιμη εταιρεία ποτών στην Ευρώπη από τον Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones (DJSI) και η 2η βιωσιμότερη εταιρεία παγκοσμίως, σημειώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία που έχει λάβει μέχρι σήμερα η επιβεβαιώνει και με τις νέες πιστοποιήσεις τον ηγετικό της ρόλο στην αειφορία.

 

 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο