Το Johnnie Walker γιορτάζει 200 χρόνια παρουσίας

Το Johnnie Walker νούμερο 1 σε πωλήσεις Σκωτσέζικο ουίσκι στον κόσμο, συμπληρώνει φέτος δύο αιώνες παρουσίας. Για να γιορτάσει τα 200 του χρόνια, o οίκος Johnnie Walker, κυκλοφορεί μία σειρά συλλεκτικών επετειακών φιαλών για τις πιο εμβληματικές του ετικέτες: Red Label, Black Label και Gold Label.

Ήταν το 1819, που ο 15χρονος John Walker μετά το χαμό του πατέρα του έπρεπε να βγάλει τα προς το ζην. Η κληρονομιά των 400 λιρών και ακόμη 137 από την πώληση της οικογενειακής φάρμας αρκούσαν στον Johnnie ώστε να ανοίξει το δικό του παντοπωλείο - ένα χρόνο αργότερα - στην ακμάζουσα πόλη του Κιλμάρνοκ.

Ο Johnnie Walker εκτός από ένστικτο στη διοίκηση επιχειρήσεων, είχε ακόμη ένα ταλέντο σε έναν ακόμη τομέα: Ήταν μία πραγματική διάνοια στο ουίσκι. Εκείνη την εποχή τα πιο πολλά αντίστοιχα καταστήματα πωλούσαν ουίσκι που είχε πανομοιότυπη γεύση. Ο Walker ήθελε να δημιουργήσει κάτι με δικό του χαρακτήρα, αναμιγνύοντας ουίσκι και καταλήγοντας σε μία εξαιρετικά δημοφιλή πρόταση προς τους πελάτες του. Το 1857 ο John έφυγε από τη ζωή, κληροδοτώντας στον γιο του Alexander μία επιτυχημένη επιχείρηση.

Ήταν η εποχή που η Βιομηχανική Επανάσταση βρισκόταν στο απόγειό της και ο Alexander δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, χρησιμοποιώντας αρχικά το τρένο και αργότερα τα πλοία για να μεταφέρει το προϊόν και σε άλλα μέρη. Το 1867, ξεκίνησε το πρώτο εμπορικό blend του Johnnie Walker που ονομάστηκε Old Highland Whisky και λίγο αργότερα προσέλαβε καπετάνιους για να μεταφέρουν το ουίσκι του. Τότε ξεκίνησε και το λανσάρισμα των τετράγωνων φιαλών με τη χαρακτηριστική ετικέτα που ήταν πάντα λοξή κατά 24 μοίρες ακριβώς, ώστε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Μέχρι το 1920, το ουίσκι Johnnie Walker έφτανε σε 120 χώρες ενώ το 1934 η John Walker & Sons έλαβε τη Βασιλική Ανάθεση Προμήθειας προκειμένου να παρέχει ουίσκι στη βασιλική οικογένεια. 

Το Johnnie Walker ανήκει στην εξαιρετική συλλογή αλκοολούχων ποτών της κορυφαίας εταιρείας Diageo, την οποία εκπροσωπεί και διανέμει στην Κύπρο ο Όμιλος Εταιρειών Φωτιάδη.

Instagram Page: @johnniewalker_cyprus

https://www.instagram.com/johnniewalker_cyprus/
 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών