Τα ποτά που θα κάνουν θραύση τα Χριστούγεννα

Μπορεί οι εποχές που διάγουμε να είναι πολύ διαφορετικές απ’ ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα τώρα τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να πρέπει υποχρεωτικά να περιορίσουμε τον κύκλο μας γύρω από τα γιορτινά τραπέζια.
 
Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αλλάζει η ποιότητα στο καλό φαγητό και ποτό που θα απολαύσουμε, παρέα με εκλεκτά και αγαπημένα μας πρόσωπα.
 
Όσο λοιπόν σημαντικός είναι ο καταρτισμός του μενού για τις γεύσεις που θα απολαύσουμε στο πιάτο μας, όπως προστάζει κάθε απαιτητικός ουρανίσκος, άλλο τόσο σημαντική είναι και η επιλογή των ποτών τα οποία θα κάνουν τη διαφορά, θα εντυπωσιάσουν και θα ανεβάσουν τη διάθεση –καλεσμένων και νοικοκύρηδων– στα ύψη.
 
«Στη υγειά μας με …new entries»
Ψάξαμε, μάθαμε και σας παρουσιάζουμε τα απόλυτα ποτά για τις φετινές γιορτές, με τα οποία θα ευχηθούμε «στην υγειά μας», όταν έρθει η ώρα να σηκώσουμε τα ποτήρια ψηλά. Πάντα φυσικά με ασφάλεια και ωριμότητα.

Gins by Cambridge Distillery
 
 
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Gin, που βρίσκεται συνέχεια στην πρώτη γραμμή των spirits, είναι στα καλύτερά του σήμερα. Και αυτό μέσα από τη σειρά που παρουσιάζει η Cambridge distillery, οι νεαροί ιδιοκτήτες της οποίας έδωσαν σάρκα και οστά στο όραμά τους να προσφέρουν gins με την ανώτερη δυνατή ποιότητα. Χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκα βότανα εποχής, τα οποία αποστάζονται ξεχωριστά το κάθε ένα από τον ιδιοκτήτη και master distiller, πετυχαίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα – μια τέλεια ισορροπημένη γεύση. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι αναγνωρίσεις όπως ‘το καλύτερο gin του κόσμου’ από το διεθνές αναγνωρισμένο έντυπο The Times και ‘το νούμερο 1 gin’ από την αλυσίδα καταστημάτων Selfridges. Τη σειρά παρουσιάζει στην Κύπρο η ACM Christofides.
 
Τα Gins:
  • Cambridge Dry Gin: Ένα πολυβραβευμένο gin που παράγεται από τους ιδιοκτήτες χρησιμοποιώντας βότανα που καλλιεργούνται μέσα και γύρω από το σπίτι τους. Μια συνταγή που περιλαμβάνει άρκευθο, φρέσκο βασιλικό, δεντρολίβανο, αγγελική, φύλλα φραγκοστάφυλου και ροδοπέταλα, το καθένα ξεχωριστά απεσταγμένο και ειδικευμένο σε αυτό το εξαιρετικό τζιν. Όμορφα στρογγυλεμένο και εξαιρετικά αναζωογονητικό, αυτό το gin αποτυπώνει την πεμπτουσία των αγγλικών εποχών. Ιδανικό για ένα Gin & Tonic, μαρτίνι και κοκτέιλ.
  • Japanese Gin: Το πρώτο gin στον κόσμο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στα ιαπωνικά βότανα. Παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας έξι βότανα: άρκευθο, φύλλα shiso, σουσάμι, αγγούρι, sansho και yuzu: το καθένα αποστάζεται ξεχωριστά σε κενό και στη συνέχεια αναμιγνύεται μαζί για εξαιρετική καθαρότητα γεύσης.
  • Elderflower Gin Liqueur: Ένα εντυπωσιακό elderflower λικέρ με βάση το πολυβραβευμένο Cambridge Dry Gin
  • Truffle Gin: Το πρώτο digestif gin στον κόσμο, από λευκή τρούφα από το Alba, Piedmont - ένα συστατικό που αξίζει περισσότερο από το χρυσό ανά γραμμάριο. Καινοτομικά αποσταγμένο για να διατηρήσει την πλήρη γεύση της τρούφας, το Truffle Gin επιτυγχάνει ένα πολύπλοκο αλλά ταυτόχρονα ισορροπημένο προφίλ γεύσης.

Laurent Perrier
Μιλάμε για την …απόλυτη γεύση στο ποτήρι μας την οποία φέρνει κοντά μας η ΚΕΟ. Η Laurent Perrier έχει βαθιά στον χρόνο όλα τα απαραίτητα θεμέλια για την παραγωγή σαμπάνιας με τις υψηλότερες προδιαγραφές και σταφύλια από τα καλύτερα terroirs όπως του Bouzy, Tours-sur-Marne, και Ambonnay. Το Domaine Laurent-Perrier (το κτήμα) βρίσκεται στο Tours-sur-Marne ένα γραφικό χωριό στο σταυροδρόμι των τριών κύριων αμπελουργικών περιοχών, μέρος των 17 χωριών σαμπάνιας που κατατάσσονται στην αριστοκρατική περιοχή «Grand Cru».

Laurent Perrier La cuvee 
 


Κομψότητα, φρεσκάδα και απαλός χαρακτήρας είναι τα χαρακτηριστικά της Laurent Perrier La Cuvee που αποτελεί τη σημαία του ιστορικού οίκου της Καμπανίας που ιδρύθηκε το 1812. Ένα blend από Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier επιλεγμένα με τις υψηλές προδιαγραφές της Laurent Perrier από 100 Crus. Τη γεύση συνθέτουν κομψά αρώματα λουλουδιών μέσα από μια παλέτα εσπεριδοειδών, λάιμ, γκρέιπφρουτ και βούτυρο. Έχει χρυσαφί χρώμα και φυσαλίδες παραμένουν στο ποτήρι. Απολαύστε την σαν απεριτίφ ή παρέα με οστρακοειδή όπως κυδώνια, στρείδια και μύδια. Σερβίρεται στους 8-10°C.

Laurent Perrier Cuvee Rose
 


H Cuvee Rose, γνωστή για τη συνέπεια και την υψηλή της ποιότητα προέρχεται από 10 αμπελοτόπια του Montagne de Reims-συμπεριλαμβανομένου του διάσημου Cοte de Bouzy.
Από 100% της ποικιλίας Pinot Νoir με φυσαλίδες και μακρά επίγευση. Χρώμα λαμπερό ροζ και τριανταφυλλί και μυρωδιά εξαιρετικής φρεσκάδας με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων όπως φράουλες, βατόμουρα, μαύρα κεράσια και φραγκοστάφυλα. Ιδανικά συνοδεύει ψάρι, γαρίδες εξωτικά πιάτα, προσούτο, και επιδόρπια με κόκκινα φρούτα. Μπορεί επίσης να συνδυάζει με γεύσεις από την ασιατική και την ινδική κουζίνα. Σερβίρεται στους 8-10°C.

Route 111 από το οινοποιείο Troupis Route Series  
 


Και ως είθισται, καλή παρέα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, χωρίς καλό κρασί δεν λέει.

Έτσι και το Route 111, απευθύνεται σε εκείνους που λατρεύουν το ποιοτικό κρασί και αναζητούν μοναδικές γεύσεις σε στιγμές απόλαυσης.

Πρόκειται για ένα ερυθρό κρασί με βαθύ μοβ-κόκκινο χρώμα, με μοναδικό μπουκέτο δαμάσκηνου, βιολέτας και φασκόμηλου που ακολουθείται από βελούδινες ταννίνες και επίγευση μπαχαρικών και κόκκων κακάο.

Εξαιρετική συνοδεία με ψητά και κοκκινιστά κρέατα, σκληρά ή ημίσκληρα τυριά.

Προτείνεται να το μεταγγίσετε μισή ώρα πριν το σερβίρετε. Απολαύστε το στους 16 ° C. Τη σειρά Route ολοκληρώνουν τα Route Gris (μοσχοφίλερο) και Sweet Route (μοσχοφίλερο γλυκό).
 
Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι το Route 111 στον πρόσφατο διαγωνισμό 50 Great Greek Wines έχει πάρει την 34η θέση, παρά το γεγονός ότι έχει λανσαριστεί στην ελληνική αγορά πολύ πρόσφατα, τον Αύγουστο. Το κρασί παράγεται από το οινοποιείο Τρουπή που βρίσκεται στo κέντρο του οροπεδίου της Μαντινείας στην περιοχή Φτέρη, την καρδιά των αμπελώνων της ομώνυμης αμπελουργικής ζώνης και σε υψόμετρο περίπου 700 μ. Η περιορισμένης παραγωγής σειρά κρασιών Troupis Route λανσαρίστηκε στην κυπριακή αγορά πρόσφατα από την ACM Christofides και κάθε κρασί της μιλά για μια διαφορετική διαδρομή. Route 111 είναι ένας παλιός επαρχιακός δρόμος που συνδέει τις περιοχές της Νεμέας και της Αιγιαλείας όπου καλλιεργούνται οι δύο πιο σημαντικές ερυθρές ποικιλίες της Πελοποννήσου.

Την Νεμέα με το Αγιωργίτικο και την Αιγιαλεία με τη Μαυροδάφνη ... ‘Ακολουθήσαμε’ τη Route 111 για να δημιουργήσουμε ένα σύνθετο ερυθρό κρασί που τονίζει τα έντονα χαρακτηριστικά των ποικιλιών και των αμπελοτοπίων.

Sarah Jessica Parker Invivo Rose
 

Πέρα από τις εγγυημένες επιλογές σε κρασιά –παλιές και νέες- που διανέμει η ΑCM Christophides, ιδιαίτερη μνεία αξίζει και η νέα της πρόταση, το Premium Rosé από την Invivo X και την πασίγνωστη ηθοποιό Sarah Jessica Parker.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φρέσκο κρασί που στη μύτη προσφέρει αρώματα από ροδοπέταλα και καλοκαιρινά μούρα. Το SJP Rosé έχει γεμάτο σώμα με μεγάλη πολυπλοκότητα και κομψότητα. Ιδανικό για κατανάλωση τόσο μόνο του ή με ποικιλία πιάτων, όπως θαλασσινά.

Έχει πάρει αναγνώριση με 94 βαθμούς από το Wine Orbit, με την εξής περιγραφή: «Ένα κρασί άμεσα ελκυστικό στη μύτη που δείχνει γκρέιπφρουτ, τραγανό μήλο και χαρακτήρες νεκταρινιών με μια ένδειξη γλυκού βατόμουρου. Ο ουρανίσκος προσφέρει υπέροχη ένταση και ζωντάνια των φρούτων, σε συνδυασμό με λεπτή υφή και φωτεινή οξύτητα, φινίρισμα υπέροχα μακρύ και δροσιστικό».
 
Στην υγειά μας λοιπόν …πρωτίστως με ασφάλεια!
 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών