Η MUSKITA υποψήφια για το διεθνές περιβαλλοντικό βραβείο Energy Globe Award

Η MUSKITA Aluminium Industries έχει προταθεί σαν υποψήφια για το πιο διάσημο διεθνές περιβαλλοντικό βραβείο, Energy Globe Award, για την εγκατάσταση του μεγαλύτερου Φωτοβολταϊκού Πάρκου Οροφής 2,5 MW στην Κύπρο. 

Το φωτοβολταϊκό πάρκο 2,5 MW της MUSKITA, στοχεύει στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης ενέργειας του υπερσύγχρονου εργοστασίου παραγωγής αλουμινίου που στεγάζει η εταιρία. Το φωτοβολταϊκό πάρκο με 13.500 τετραγωνικά μέτρα οροφής και 6750 φωτοβολταϊκά πάνελς, καλύπτει το 30% των ενεργειακών αναγκών της εταιρίας, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 κατά 2,500 τόνους ετησίως.

Το Energy Globe Award είναι το σημαντικότερο περιβαλλοντικό βραβείο στον κόσμο, με περισσότερες από 180 συμμετέχοντες χώρες, που προσφέρουν λύσεις για ένα βιώσιμο και παραγωγικό μέλλον. Στόχος του βραβείου είναι να προάγει την αναγνώριση και την προώθηση καινοτόμων λύσεων και επιχειρηματικών μοντέλων από όλο τον κόσμο για την επίτευξη της προστασία του περιβάλλοντος και της ευημερίας όλων. Το Energy Globe Award παρουσιάζει κάθε χρόνο πρωτοπόρα και βιώσιμα έργα που έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία σε όλες τις συμμετέχοντες χώρες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Με πέραν των 60 χρόνων ιστορίας στην Κυπριακή αγορά, η MUSKITA είναι διαχρονικός υποστηρικτής πρωτοβουλιών που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας, μέσω διαφόρων δωρεών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενεργειών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας. Βασικός στόχος της εκστρατείας Go Blue by MUSKITA είναι η ευαισθητοποίηση κάθε γενιάς για την ελαχιστοποίηση του οικολογικού αντίκτυπου στο περιβάλλον που περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων, την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου οροφής 2,5 MW.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της MUSKITA, κα Άννα Μουσκή, δήλωσε: «Είναι τιμή που το φωτοβολταϊκό πάρκο οροφής μας είναι υποψήφιο ως λύση βέλτιστης πρακτικής σε παγκόσμια κλίμακα. Ως το πρώτο ιδιωτικό, φωτοβολταϊκό πάρκο οροφής για βιομηχανική χρήση στην Κύπρο, η επένδυση αυτή καθορίζεται ως παράδειγμα προς μίμηση, αποδεικνύοντας την οικονομική βιωσιμότητα του έργου και την ουσιαστική συμβολή του προς τους στόχους της εταιρείας και της χώρας μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Η MUSKITA ήταν και θα είναι πρωτοπόρος στο σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων αλουμινίου (aluminium products), προφίλ και αρχιτεκτονικών συστημάτων. Ως μία από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες βιομηχανίες του είδους της παγκοσμίως, η εταιρεία κατέχει πάνω από 1000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και βιομηχανικά σχέδια. Η αριστεία της μηχανικής, σε συνδυασμό με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Κύπρο, επιτρέπει στη MUSKITA να προσφέρει συστήματα αλουμινίου(aluminium systems) και προσαρμοσμένες λύσεις (customized solutions), όπως παράθυρα και πόρτες αλουμινίου, θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου (thermal aluminium systems) και υαλοπετάσματα (curtain wall systems), που χρησιμοποιούνται όχι μόνο στον κατασκευαστικό τομέα, αλλά και σε πολλαπλούς τομείς της μεταποίησης παγκοσμίως.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο