Απρόσκοπτη η τροφοδοσία στο λιανεμπόριο σε Λεμεσό και Πάφο

Μάριος Ιωάννου  12/11/2020 09:52
Απρόσκοπτη η τροφοδοσία στο λιανεμπόριο σε Λεμεσό και Πάφο

Απρόσκοπτη η τροφοδοσία στο λιανεμπόριο σε Λεμεσό και Πάφο

Μάριος Ιωάννου  12/11/2020 09:52

Απρόσκοπτα θα συνεχιστεί η τροφοδοσία σε όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που θα παραμείνουν ανοιχτά σε Λεμεσό και Πάφο.

Μιλώντας στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου ανέφερε ότι προκλήθηκε σύγχυση μεταξύ των λιανεμπόρων μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου για μετάβαση από και προς Λεμεσό και Πάφο αποκλειστικά εργαζομένων που εμπίπτουν σε ουσιώδεις υπηρεσίες.

Όπως ξεκαθάρισε, η τροφοδοσία και η διανομή στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, όπως υπεραγορές, φρουταρίες, ιχθυοπωλεία, παντοπωλεία, μινι-μάρκετ, κρεοπωλεία, αλλά και φαρμακεία, τα οποία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν σε Λεμεσό και Πάφο, θα συνεχιστεί κανονικά. 

Ασάφεια για τις μεταβάσεις εργαζομένων
Αδιευκρίνιστο για την ώρα παραμένει το κατά πόσο οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που θα παραμείνουν ανοιχτές ή επιχειρήσεις που είναι επιβεβλημένη η φυσική παρουσία (π.χ πωλητές) θα μπορούν να μεταβούν από και προς Λεμεσό ή Πάφο.

Διαβάστε ακόμα: 

Απαγόρευσαν στον Παπαφιλίππου να πουλά παγωτό «πλάκα»

Η ιστορία του Parklane

 

Αυτό αναμένεται να ξεκαθαριστεί στα νέα διατάγματα που θα εκδοθούν.

Μέχρι τις 10:00 η εξυπηρέτηση άνω των 65 και ΑΜΕΑ
Την ίδια στιγμή καταργείται η εξυπηρέτηση ατόμων άνω των 65 τις ώρες 13:00-14:00.

Όπως διευκρινίστηκε στις χθεσινές ανακοινώσεις, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων (υπεραγορές, μινι-μάρκετ, κρεοπωλεία, κτλ) και τα φαρμακεία από την έναρξη της λειτουργίας τους και μέχρι και τις 10:00 εξυπηρετούν μόνο άτομα άνω των 65 ετών και άτομα με αναπηρίες.

Το μέτρο θα έχει ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα malls σήμερα
Εξάλλου, ο κ. Αντωνίου εξήγησε ότι τα εμπορικά καταστήματα ανεξαρτήτως τετραγωνικών μέτρων θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα τόσο στη Λεμεσό όσο και στην Πάφο.

Συνεπώς καταστήματα λιανικού εμπορίου και καταστήματα σε εμπορικά κέντρα (malls) θα λειτουργήσουν και σήμερα.

Εναποθέτουν ελπίδες στον Δεκέμβριο
Τη λήξη των μέτρων που θα πρέπει τηρηθούν πιστά μέχρι τέλος Νοεμβρίου προσδοκεί το λιανικό εμπόριο, εν αναμονή του Δεκεμβρίου, του πιο εμπορικού μήνα της χρονιάς.

Ήδη τα εμπορικά καταστήματα έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες στοκ μεγάλης αξίας σε είδη ένδυσης, υπόδησης, χριστουγεννιάτικα είδη κ.α.

«Ελπίζουμε ότι τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα. Ο συγκεκριμένος μήνας κάνει τη διαφορά μέσα στο έτος και σε περίπτωση που χαθεί, θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο στο λιανικό εμπόριο όσο και στην οικονομία», υπογράμμισε ο γγ του ΠΑΣΥΛΕ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας