Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ: Προχωράμε μπροστά… οικολογικά!

Στα πλαίσια της εκστρατείας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης για το περιβάλλον και των στόχων που τέθηκαν για ενεργή συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, η εταιρεία έχει προχωρήσει στη δημιουργία και λειτουργία ιδιόκτητου καινοτόμου βιολογικού σταθμού στις υπερσύγχρονές της εγκαταστάσεις. Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί σημαντική καινοτομία για την Κυπριακή Τυροκομία αφού με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας γίνεται αναερόβια επεξεργασία των λυμάτων της εταιρείας με παραγωγή βιοαερίου για ιδία χρήση. 
 
Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού σταθμού της Γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ γίνεται αναερόβια επεξεργασία των λυμάτων και του τυρόγαλου που παράγει η εταιρεία με την καθημερινή επεξεργασία φρέσκου γάλακτος, από την οποία προκύπτει η παραγωγή και η αποθήκευση βιοαερίου για ιδία χρήση, συμβάλλοντας στην βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Με τη λειτουργία του βιολογικού σταθμού, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση σημαντικού ποσοστού ενέργειας και ταυτόχρονα μειώνεται η επιπλέον επιβάρυνση του περιβάλλοντος, με τον περιορισμό χρήσης πετρελαίου για τις ανάγκες του εργοστασίου.
 
Το βιοαέριο το οποίο παράγεται, χρησιμοποιείται ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας δηλαδή «πράσινης» ενέργειας, φιλικής προς το περιβάλλον και χρησιμοποιείται για τη λειτουργία ατμολεβήτων.
 
Στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω επεξεργασία των λυμάτων που απορρέουν από τον βιολογικό καθαρισμό και η παραγωγή νερού για άρδευση έτσι ώστε να συμβάλει σημαντικά και στο πρόβλημα της ανομβρίας. 
 
Η επένδυση αυτή, πραγματοποιήθηκε 10 χρόνια μετά τη δημιουργία του εργοστασίου της στη Λάρνακα και αποτελούσε μέρος των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της, με επεκτάσεις στους χώρους παραγωγής και στους χώρους αποθήκευσής της με τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου διανομής.
 
Η Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να εξελίσσεται κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, εντάσσοντας στην επιτυχημένη πορεία της,  την οικολογική συνείδηση, έχοντας ως παντοτινό γνώμονα την ποιότητα και την κυπριακή παράδοση.

Δειτε Επισης

Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe