Τέλος οι γνωστές μπαταρίες των ΙΚΕΑ σε ένα χρόνο

Η IKEA αναμένεται να αφαιρέσει τη δική της μάρκα αλκαλικών μπαταριών από τα καταστήματά της μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 στην προσπάθειά της να προωθήσει τις πρακτικές βιωσιμότητας μεταξύ των καταναλωτών.

Η σταδιακή κατάργηση θα παράσχει αρκετό χρόνο για τους προμηθευτές να προσαρμοστούν και να επιτρέψουν στους λιανοπωλητές της ΙΚΕΑ να πουλήσουν τα τρέχοντα αποθέματά της.

Ο διευθυντής βιωσιμότητας της IKEA Νοτιοανατολικής Ασίας και του Μεξικού, Lars Svensson, δήλωσε ότι η κίνηση ήταν το επόμενο βήμα για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ζήσουν μια πιο υγιεινή και πιο βιώσιμη ζωή, προτρέποντάς τους να στραφούν σε επαναφορτιζόμενες λύσεις.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της, γνωστές ως LADDA, είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή επειδή οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες νικελίου μεταλλικού υδριδίου (NiMH) μπορούν να φορτιστούν έως και 500 φορές.

Μελέτες έδειξαν ότι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες NiMH έχουν λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις αλκαλικές μπαταρίες όταν χρησιμοποιούνται σε συσκευές υψηλής κατανάλωσης ενέργειας που φορτίζονται σε τακτική βάση-όπως παιχνίδια, φακοί, φορητά ηχεία ή κάμερες, ανέφερε η δήλωση.

Mετά από 10 χρεώσεις, η επαναφορτιζόμενη σειρά LADDA που πωλείται στα καταστήματα IKEA εκπέμπει χαμηλότερο αέριο θερμοκηπίου σε σύγκριση με τις αλκαλικές μπαταρίες.

Πέρυσι, η IKEA πώλησε περίπου 300 εκατομμύρια αλκαλικές μπαταρίες παγκοσμίως και μέσα στα εννέα καταστήματα IKEA που λειτουργούν στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη, οι πελάτες αγόρασαν περίπου 3, 4 εκατομμύρια πακέτα μη επαναφορτιζόμενων μπαταριών ALKALISK.

Οι πελάτες της IKEA μεταπήδησαν από αλκαλικές μπαταρίες ALKALISK σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες LADDA για συσκευές υψηλής αποστράγγισης (και τις φόρτισαν μόλις 50 φορές), τα παγκόσμια απόβλητα θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 5.000 τόνους ετησίως.
 

 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ