Rescued Box: Δεύτερη ευκαιρία στα «άσχημα» φρούτα και λαχανικά

Οικολογικότερες πρακτικές στη ζωή των καταναλωτών επιχειρεί να περάσει η νέα, πρωτότυπη κοινωνική start-up επιχείρηση Rescued Box. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή επιχείρηση, όχι μόνο σε σχέση με την Κύπρο αλλά και με το εξωτερικό, η οποία δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στα λεγόμενα «άσχημα» φρούτα και λαχανικά που υπό κανονικές συνθήκες θα κατέληγαν σε χώρους υγειονομικής ταφής.
 
Στην ουσία πρόκειται για προϊόντα τα οποία ενώ μπορούν να καταναλωθούν, λόγω του μεγέθους, του σχήματος και της αισθητικής τους απορρίπτονται από τις υπεραγορές και καθίστανται άχρηστα. Σκοπός της οικογενειακής επιχείρησης είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ειδικότερα όσον αφορά την απόρριψη τροφίμων, δείχνοντας ότι τα προϊόντα αυτά μπορούν να καταναλωθούν από το κοινό όπως και όλα τα υπόλοιπα που αγοράζονται στις υπεραγορές.
 
Το μότο της Rescued Box είναι απλό: Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται πρέπει και να καταναλώνονται.
 
Πώς λειτουργεί η Rescued Box
Αυτό που κάνει η επιχείρηση είναι να παίρνει αυτά τα εποχιακά προϊόντα από τους παραγωγούς τους και να τα διανέμει φρέσκα στους πελάτες της, την ακριβώς επόμενη μέρα, με δωρεάν παράδοση.  
 
Από τη πλευρά του, ο καταναλωτής επωφελείται οικονομικά, καθώς οι χρεώσεις των «άσχημων» προϊόντων είναι χαμηλότερες συγκριτικά με τις τιμές των υπεραγορών, αφού πρόκειται για φρούτα και λαχανικά που σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στις χωματερές, για λόγους αισθητικής ή υπερπαραγωγής. Η επιχείρηση λειτουργεί στη βάση διαδικτυακών συνδρομών, με την παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών κάθε εβδομάδας να διανέμεται ανάλογα στους πελάτες.
 

Με οικολογική και κοινωνική ευαισθησία
Όπως ανέφερε στο InBusinessNews η ιδρύτρια του Rescued Box, Μαλβίνα Νικολάου, στην Κύπρο υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 4.000 τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών καταλήγουν στις χωματερές, πριν καν φτάσουν στον καταναλωτή. Εκτός αυτού, όπως πρόσθεσε η ίδια, μέσω της επιχείρησης της βοηθά τα κυπριακά προϊόντα και τους παραγωγούς.
 
Παράλληλα όμως το Rescued Box δείχνει και την κοινωνική του ευαισθησία προσφέροντας το 10% της εβδομαδιαίας παραγωγής σε άπορες οικογένειες.
 
Ο αριθμός των συνδρομητών αυξάνεται καθημερινά
Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο, από την ερχόμενη Δευτέρα το Rescued Box θα αρχίσει με τις πρώτες παραδόσεις φρούτων και λαχανικών στους πελάτες. «Έχουμε λάβει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και πολλά θετικά σχόλια, που μας λένε ότι η Κύπρος χρειαζόταν τέτοιου είδους πρωτοποριακά εγχειρήματα», μας είπε η Μαλβίνα Νικολάου, συμπληρώνοντας ότι και ο αριθμός των συνδρομητών της υπηρεσίας αυξάνεται καθημερινά.
 
 
Το Rescued Box δουλεύει μαζί με παραγωγούς στο Παραλίμνι, αλλά συλλέγει παραγωγή από όλη την Κύπρο ενώ η διανομή γίνεται σε όλες τις επαρχίες εκτός της Πάφου.
 
Για διευκόλυνση των πελατών του, το Rescued Box θα αναρτά στην ιστοσελίδα του τα προϊόντα που αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέσα στον επόμενο μήνα.   

Δειτε Επισης

Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα