Media Markt και Κωτσόβολος έρχονται στην Κύπρο

Κλείδωσε όπως όλα δείχνουν η κάθοδος στην Κύπρο των δύο μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, Media Markt και Κωτσόβολος.
 
Η παρουσία των MediaMarkt στην Κύπρο θεωρείτο δεδομένη μετά και την συμφωνία Public και MediaMarkt για τη δημιουργία κοινής εταιρείας - και τις συναφείς ανακοινώσεις της ίδιας της εταιρείας για διάθεση των προϊόντων Media Markt σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω του δικτύου καταστημάτων Public.
 
Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να ανάγκασε τη νέα εταιρεία σε μετάθεση των χρονοδιαγραμμάτων και πλάνων της, ωστόσο πλέον η επέκταση των συσκευών της γερμανικής αλυσίδας και στην κυπριακή αγορά έχει κλειδώσει.
 
Shop-in-shop και ανεξάρτητα καταστήματα
Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η δραστηριοποίηση στην Κύπρο σε κάθε επαρχία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, οι ιθύνοντες της εταιρείας φαίνεται να προσανατολίζονται σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, τη διάθεση προϊόντων MediaMarkt ως shop-in-shop στα Public, και δεύτερο τη δημιουργία ανεξάρτητων καταστημάτων αναζητώντας τους κατάλληλους χώρους για την υλοποίηση των πλάνων τους.
 
Ερωτηματικό παραμένει το πόσο έντονη θα είναι η παρουσία των Media Markt στην Κύπρο. Πάντως, αν κρίνουμε από τη επιχειρηματική ανάπτυξη των Public ενδεχομένως να είναι το ίδιο έντονη.
 
Για το θέμα επικοινωνήσαμε και με τον Όμιλο Olympia, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει το οτιδήποτε στο παρόν στάδιο.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε στο τέλος του περασμένου έτους την πλειοψηφική συμμετοχή, με ποσοστό ύψους 75%,  κατέχει ο Όμιλος Olympia (μέτοχος της Public) ενώ ο Όμιλος MediaMarktSaturn (μέτοχος της Media Markt) ελέγχει το 25%. Όπως είχε αναφερθεί τότε, η νέα εταιρεία προτίθετο να εξετάσει νέες ευκαιρίες επέκτασης σε Ελλάδα και Κύπρο.
 
Και ο Κωτσόβολος στην Κύπρο
Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνονται και οι φήμες των τελευταίων μηνών που ήθελαν την εταιρεία Κωτσόβολος να ετοιμάζεται για επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Κύπρο.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews και σ’ αυτήν την περίπτωση η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και ένας από τους ηγέτες στην ελληνική αγορά των ηλεκτρικών θα βρίσκεται σύντομα στην Κύπρο.

Τα πλάνα της εταιρείας υπάρχουν εδώ και καιρό, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι αναπόφευκτες επιπτώσεις από την πανδημία καθυστέρησαν την επένδυση.

Ο κύκλος εργασιών της Κοτσόβολος για τα οικονομικό έτος που έληξε τον Απρίλιο του 2019 ανήλθε σε 531.4 εκατ. ευρώ και η κερδοφορία σε 9.7 εκατ. ευρώ. To brand ελέγχεται από την Dixons South East Europe AEBE. Ο Όμιλος Dixons εκτός από την Ελλάδα έχει παρουσία σε Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία. Στην Ελλάδα απασχολεί περίπου 2.500 άτομα.

Δειτε Επισης

Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα