Μιχάλης Νεοπτολέμου: Πετύχαμε αύξηση εργασιών

Η Remedica μετάτρεψε τις προκλήσειες σε ευκαιρίες και με σωστό προγραμματισμό και άψογο συντονισμό με τους τοπικούς και παγκόσμιους συνεργάτες της κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της, επισημαίνει ο Δρ Μιχάλης Νεοπτολέμου Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της REMEDICA.

Ανοδικός ο δείκτης
Τα πρώτα μηνύματα από την αγορά στον δικό μας τομέα δραστηριοποίησης ήταν ανησυχητικά στην αρχή της πανδημίας, ωστόσο, μέσω μεθοδικής εργασίας και σωστού προγραμματισμού καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τόσο αποθέματα των πρώτων υλών όσο και τρόπους αποστολής των προϊόντων μας στο εξωτερικό. Ο κύκλος εργασιών μας είχε ανοδική πορεία, αλλά θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο χωρίς την πανδημία. Παρόλα αυτά, είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία. Στον δικό μας τομέα οι προβλέψεις για το 2021 δείχνουν ενθαρρυντικές. Προβλέπεται ένας ακόμη χρόνος με ενδιαφέρον και ανοδικό δείκτη ανάπτυξης για την εταιρεία μας.

Λάβαμε έξτρα μέτρα
Η Remedica τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στον αγώνα κατά του κορωνοϊού και έλαβε, ανάμεσα σε άλλα, τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα για την ολοκληρωμένη λειτουργία της, αλλά και για την προστασία του προσωπικού της: Παροχή δύο μασκών και δύο σετ γαντιών σε όλους τους εργαζόμενους επί καθημερινής βάσεως, παρόλες τις συνθήκες έλλειψης του είδους στην παγκόσμια αγορά, όπως επίσης μάσκας για χρήση εκτός εργασίας, σε περίπτωση που αυτοί ή κάποια μέλη της οικογένειας την είχε ανάγκη. Παροχή ατομικών αντισηπτικών σε όλους τους υπαλλήλους, όταν ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τα προμηθευτεί κάποιος τότε από την αγορά. Επίσης, τοποθετήθηκε μεγάλος αριθμός αντισηπτικών σε κοινόχρηστους χώρους και γραφεία. Γινόταν, επίσης, θερμομέτρηση όλων των συναδέλφων από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα δυο φορές την ημέρα, αποφασίστηκε απαγόρευση εισόδου σε επισκέπτες και εξωτερικούς συνεργάτες στους χώρους εργασίας, εκτός περιπτώσεων όπου ήταν αναγκαία, και απολύμανση κοινόχρηστων και γραφειακών χώρων σε καθημερινή βάση από εξειδικευμένο συνεργείο, που κατέχει τις προβλεπόμενες πιστοποιήσεις.

Δόθηκε έμφαση στη διατήρηση όλων των παραθύρων στην ανοικτή θέση για σωστό εξαερισμό των χώρων και λάβαμε επιπλέον μέτρα καθαριότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους εστίασης και στις τουαλέτες, αλλά και σε όλα τα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι περισσότεροι εργοδοτούμενοι, όπως, διακόπτες, μεταλλικές και γυάλινες επιφάνειες, τραπέζια και πόμολα. Στους εξωτερικούς χώρους ανάπαυσης δημιουργήθηκε ειδική κατασκευή καθισμάτων για διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων των εργαζομένων.

Συνεχής ενημέρωση
Ήταν, επίσης, συνεχής η ενημέρωση με σχετικές οδηγίες σε όλους, όπως αυτές καθορίζονταν από το Υπουργείο Υγείας, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, πινάκων ανακοινώσεων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των τηλεοράσεων εντός Remedica. Περιορίστηκαν οι συναντήσεις και ενθαρρύνθηκε η χρήση τηλεδιασκέψεων, όπως επίσης επεκτάθηκε το πεδίο εφαρμογής του μέτρου εργασίας από το σπίτι, όπου αυτό ήταν δυνατό. Όλα τα επαγγελματικά ταξίδια και οι εκπαιδεύσεις προσωπικού από εξωτερικούς συνεργάτες αναβλήθηκαν, όπως και οι προγραμματισμένες επιθεωρήσεις από το εξωτερικό.

Οδηγός οι αξίες μας
Η στρατηγική και οι στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι, αλλά ο τρόπος διαχείρισης των εσωτερικών λειτουργιών μας, όπως η διασφάλιση επαρκών αποθεμάτων, η υιοθέτηση διαδικτυακών τρόπων επικοινωνίας αλλά και υπογραφής και πολλών άλλων μέσων, που προηγουμένως δεν τα είχαμε εξελίξει τόσο πολύ, έγιναν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Αυτή η κρίση ανέδειξε την ανάγκη ένας οργανισμός να έχει σταθερούς στόχους και αξίες, οι οποίες θα πρέπει να λειτουργούν ως οδηγός και στις δύσκολες περιόδους.

Πετύχαμε αύξηση εργασιών
Κατά τη διάρκεια της κρίσης ήρθαμε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες, τις οποίες αξιοποιήσαμε στο έπακρο. Η εταιρεία μας έχει στο χαρτοφυλάκιό της προϊόντα που είτε αυτή τη στιγμή που μιλάμε χορηγούνται για την αντιμετώπιση του ιού είτε βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές, για να προσδιοριστεί η αποδοτικότητα, αλλά και η αποτελεσματικότητά τους για τη θεραπεία. Έτσι λοιπόν έχουμε βρεθεί στον πυρήνα όλων αυτών των διεργασιών, αλλά και πρωτοβουλιών, από διάφορα κράτη και οργανισμούς.

Η Remedica μετάτρεψε τις προκλήσειες σε ευκαιρίες και με σωστό προγραμματισμό και άψογο συντονισμό με τους τοπικούς και παγκόσμιους συνεργάτες της κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της.
 
Μια νέα πραγματικότητα
Ο κορωνοϊός ήρθε και συντάραξε τις ζωές όλων μας εντελώς ξαφνικά. Ο θανατηφόρος ιός διατάραξε τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και βιώνουμε την καθημερινότητά μας και χρειάστηκε η άμεση προσαρμογή μας σε μία νέα πραγματικότητα.  Ήδη πραγματοποιήθηκαν τεράστιες αλλαγές σε τομείς της καθημερινότητάς μας, όπως η υγεία, η εργασία και η εκπαίδευση. Το σημαντικό, όμως, είναι να είμαστε προσηλωμένοι στις αξίες μας, ταυτίζοντας τους επιχειρηματικούς μας στόχους με τη διατήρηση της σχέσης εμπιστοσύνης των καταναλωτών μας.     
 
Με αίσθημα ομαδικότητας
Η πρόκληση αυτή μας έφερε ακόμη πιο κοντά και καλλιέργησε, ακόμη περισσότερο, το αίσθημα της ομαδικότητας και της θέλησης, καθώς και την επίτευξη του οράματός μας για έναν υγιέστερο κόσμο μέσω της διαθεσιμότητας και της παροχής ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές. Αυτή η κρίση έχει αναδείξει την ανάγκη ένας οργανισμός να έχει όραμα και αξίες, οι οποίες θα πρέπει να λειτουργούν ως φάρος σε δύσκολες περιόδους.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά