Δικράν Α. Ουζουνιάν: Αναβάθμιση υπηρεσιών

Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να γίνουν πιο βιώσιμες, ώστε να είναι έτοιμες να προσαρμοστούν γρήγορα τόσο στις περιβαλλοντικές όσο και στις πελατειακές αλλαγές, αναφέρει ο Δικράν Α. Ουζουνιάν CEO της DICRAN OUZOUNIAN & CO.
 
Οι πελάτες επέστρεψαν
Όπως και με την οικονομική κρίση του 2013, περάσαμε από μια πρωτόγνωρη και εξαιρετικά αβέβαιη περίοδο τον Μάρτιο και Απρίλιο, όταν οι εκθεσιακοί μας χώροι ήταν κλειστοί με βάση τα κυβερνητικά διατάγματα. Οι πωλήσεις καινούργιων οχημάτων είχαν μειωθεί σχεδόν στο μηδέν και δεν γνωρίζαμε ακριβώς πότε και πώς θα επέστρεφαν οι καταναλωτές και πώς θα αντιδρούσαν. Ωστόσο, ο Ιούνιος ήταν ενθαρρυντικός τόσο για την Toyota όσο και για τη Lexus. Οι καταναλωτές ήταν πολύ θετικοί και έδειξαν έντονη όρεξη και ενδιαφέρον να αγοράσουν νέα μοντέλα και ειδικότερα τα υβριδικά μας, που συνεχίζουν να αυξάνουν ραγδαία τη δημοτικότητά τους.
 
Δύσκολο το φθινόπωρο
Όσον αφορά τους αριθμούς, ο Ιούνιος ήταν πολύ παρόμοιος με τον Ιούνιο πέρσι, αλλά είναι σαφές ότι το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους θα παραμείνει εξαιρετικά δύσκολο, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές μετά τον Σεπτέμβριο. Είναι, επίσης, προφανές ότι επί του παρόντος υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις οικονομικές και επιχειρηματικές επιδόσεις, ανά επαρχία, με περιοχές όπως η Πάφος και το Παραλίμνι να επηρεάζονται σοβαρά από την κατάρρευση του τουρισμού, με δυστυχώς πολύ λίγες προοπτικές απασχόλησης για πολλούς από τους συμπατριώτες μας.
 
Ψηφιακή επικοινωνία
Ως εταιρεία είχαμε ήδη πολύ ισχυρή ψηφιακή παρουσία, μέσω του ιστότοπου και των δραστηριοτήτων μας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Έτσι, μπορέσαμε να διατηρήσουμε ένα ισχυρό κανάλι επικοινωνίας με τους πελάτες μας, ώστε να τους ενημερώνουμε για την υποστήριξη και για τις μετά την πώληση υπηρεσίες μας, κατά τη διάρκεια της περιόδου του lockdown, καθώς και για τα μέτρα υγείας και ασφαλείας που είχαμε λάβει για την πανδημία covid-19.

Επιπλέον, προσφέραμε νέες υπηρεσίες, όπως διαδικτυακές συναντήσεις για τη διεκπεραίωση πωλήσεων από απόσταση και την κατ’ οίκον παράδοση καινούργιων οχημάτων.

Σε κάθε απόφαση που λάβαμε και σε κάθε πράξη στην οποία προβήκαμε, η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού μας ήταν το πρώτιστο μέλημά μας και δεν μπορούσε να γίνει κανένας συμβιβασμός.
 
Επενδύσεων συνέχεια
Παρά την κρίση, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην επιχείρησή μας και στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών μας. Θα επιταχύνουμε τις βελτιώσεις στην ψηφιακή τους εμπειρία και εντός των επόμενων 12 μηνών θα μπορούν, για παράδειγμα, να αγοράσουν ένα καινούριο αυτοκίνητο και να το πληρώσουν εντελώς διαδικτυακά εάν το επιθυμούν. Όσοι κατέχουν τα πιο πρόσφατα μοντέλα μας, όπως τα Corolla, RAV4, Lexus UX κ.λπ., έχουν ήδη το πλεονέκτημα να κατέχουν την τεχνολογία συνδεσιμότητας στον βασικό εξοπλισμό του οχήματός τους.

Αναβάθμιση υπηρεσιών
Οι πιο πάνω πελάτες δικαιούνται δωρεάν παροχή υπηρεσιών συνδεσιμότητας (connected services) για περίοδο 10 ετών. Έχουν τη χρήση αναλυτικών στοιχείων οδήγησης και μιας μοναδικής εφαρμογής καθοδήγησης για τα υβριδικά αυτοκίνητά τους. Μέσω της εφαρμογής MyT, η υπηρεσία hybrid coaching μαθαίνει τους οδηγούς πώς μπορούν να βελτιώσουν το στυλ οδήγησης ενός υβριδικού μοντέλου Toyota, με βάση της προηγούμενες διαδρομές τους. Επομένως, μπορούν να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό την ηλεκτρική κίνηση, για να μειώσουν την κατανάλωση και να ελαχιστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Τον επόμενο χρόνο, οι πελάτες μας θα μπορούν ακόμη να κλείσουν απλά και εύκολα τα ραντεβού τους για συντήρηση σε ημερομηνία και ώρα κατάλληλη γι’ αυτούς, χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές Toyota MyT ή LexusLink.
 
Με αίσθημα ευθύνης
Η επέκταση των ψηφιακών μας υπηρεσιών δεν σημαίνει ότι θα επιβραδύνουμε τις επενδύσεις μας για τη βελτίωση του φυσικού μας περιβάλλοντος ή ότι θα μειώσουμε την εκπαίδευση των υπαλλήλων μας, καθώς πιστεύουμε ότι η πρόσωπο με πρόσωπο ανθρώπινη αλληλεπίδραση θα παραμείνει ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία μας στην κυπριακή αγορά.

Τόσοι οι προσωπικοί μου στόχοι και αξίες όσο και αυτοί της εταιρείας δεν έχουν αλλάξει ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη η αίσθηση του επείγοντος και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Πρέπει να συνεχίσω να παρακινώ τον εαυτό μου και τους συναδέλφους μου και να συνεχίσω να ενισχύω αυτές τις αξίες εντός του οργανισμού.
 
Βιώσιμη κινητικότητα
Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να γίνουν πιο βιώσιμες, ώστε να είναι έτοιμες να προσαρμοστούν γρήγορα τόσο στις περιβαλλοντικές όσο και στις πελατειακές αλλαγές. Στον τομέα μας υπάρχει τώρα η ευκαιρία να αρχίσουμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τη βιώσιμη κινητικότητα. Τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι καταναλωτές πρέπει να αποδεχτούν ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε βάρος στην κοινότητα και στον πλανήτη μας ενθαρρύνοντας τη χρήση παλαιών αυτοκινήτων και παλαιών τεχνολογιών, που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον.

Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτό το θέμα κι ελπίζουμε ότι μπορούμε να επεκτείνουμε την ισχυρή παρουσία μας στον κλάδο, παρέχοντας ολοένα καλύτερα αυτοκίνητα και υπηρεσίες, συμβάλλοντας και εμπλουτίζοντας τη ζωή της κοινότητάς μας και συνεχίζοντας να χτίζουμε μια σταθερή επιχειρηματική βάση κι ευκαιρίες απασχόλησης.
 
Με θάρρος και ευελιξία
Πιστεύω ότι όλοι στην επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να δείξουν θάρρος και ευελιξία αυτή τη στιγμή. Κάποιες φορές δεν θα είναι εύκολο, καθώς έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας για να ξεπεράσουμε αυτή την τρομερή πανδημία. Θα συνεχίσει να υπάρχει σημαντικός πόνος και δυστυχία και ας προσευχηθούμε, ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να θρηνήσουμε πολλά περισσότερα θύματα. Η οικογένεια της Toyota και της Lexus θα πρέπει να είναι πλήρως αφοσιωμένη, επικεντρωμένη, εκπαιδευμένη και δεσμευμένη για να προσφέρει μια ακόμη πιο ευχάριστη εμπειρία πελατών τους επόμενους μήνες και χρόνια. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά προσωπικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Έχουμε μερικά εκπληκτικά νέα προϊόντα και τεχνολογίες καθοδόν και είναι μια περίοδος τεράστιων αλλαγών στη βιομηχανία μας. Παραμένω θετικός για το μέλλον της ανθρωπότητας και της επιχείρησής μας.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ