Χ. Διογένους: Η αγορά αυτοκινήτου πρέπει να στραφεί προς τις digital υπηρεσίες

Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα του 2020 ανακόπηκε απότομα από τον κορωνοϊό τονίζει η Χριστιάνα Διογένους, CEO της Unicars, υπογραμμίζοντας πως ολόκληρη η αγορά του αυτοκινήτου θα πρέπει να στραφεί άμεσα προς τις digital υπηρεσίες και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα, αναφέρει πως η Unicars προχώρησε σε εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της, λανσάροντας ένα virtual show room, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να διαμορφώσουν το αυτοκίνητο της αρεσκείας τους, να το παραγγείλουν online και να το παραλάβουν στον χώρο που θα επιθυμούν.

Ανακόπηκε το καλό ξεκίνημα
Το ξεκίνημα του 2020 βρήκε την αγορά σε μία εξελικτική - ανοδική πορεία, με σταδιακή στροφή στην ηλεκτροκίνηση, την ψηφιοποίηση, αλλά και τη συνδεσιμότητα. Ήταν ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα, που ανακόπηκε απότομα από τον κορωνοϊό.

Αναφορικά με το 2020, θα ήταν παρακινδυνευμένη η οποιαδήποτε πρόβλεψη. Είναι γεγονός πως μας λείπουν πολλά στοιχεία προκειμένου να προβλέψουμε, έστω και κατά προσέγγιση, την εξέλιξή του. Αν θα έλεγα κάτι, είναι πως ολόκληρη η αγορά του αυτοκινήτου θα πρέπει να στραφεί άμεσα προς τις digital υπηρεσίες και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στροφή που θα γινόταν, αλλά οι εξελίξεις την επιταχύνουν!
 
Πορευόμαστε με προσοχή
Πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το 2021. Οφείλουμε να πορευθούμε με προσοχή. Βάσει των προκαθορισμένων προτύπων, σε συνδυασμό με τις ενέργειες για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη στήριξη της πραγματικής αγοράς, αλλά και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στις ψηφιακές υπηρεσίες, θα μπουν οι βάσεις για ένα καλό 2021. Η μεταβατική περίοδος που βιώνουμε θα δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να εστιάσει ακόμα περισσότερο στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση μίας ακόμη πιο μοναδικής εμπειρίας για τον πελάτη, που είναι και το ζητούμενο.
 
Με οδηγό την ευθύνη
Με τον ερχομό της πανδημίας, εκείνο που θέλαμε αρχικά ήταν να ακούσουμε τους ειδικούς, για να κινηθούμε ανάλογα. Αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με ψυχραιμία, υπευθυνότητα, αισιοδοξία και αναλάβαμε συγκεκριμένες δράσεις. Ως εταιρεία βασιστήκαμε στις αξίες που μας έχουν καταξιώσει διαχρονικά και στους ανθρώπους μας, που είναι η δύναμή μας. Προχωρήσαμε στη διαμόρφωση μίας εννιαμελούς επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, με σκοπό να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να αξιολογεί τα δεδομένα και να διαμορφώνει εισηγήσεις και δράσεις.
 
Λειτουργία με ασφάλεια
Έπρεπε να προστατέψουμε το προσωπικό μας, τις ευπαθείς μας ομάδες και να λειτουργήσουμε παρέχοντας υγεία και ασφάλεια. Παραμείναμε σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των πελατών μας και παράλληλα εστιάσαμε στη διαχείριση του cash flow, αλλά και στην αύξηση της αποδοτικότητάς μας, προκειμένου να θωρακίσουμε την εταιρεία και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά της για το νέο μέλλον.
 
Το πρώτο virtual showroom
Ταυτόχρονα, η εταιρεία εργάστηκε συντονισμένα προκειμένου να διαμορφώσει τη στρατηγική της ενόψει της συνέχειας. Έτσι, εκσυγχρονίσαμε τις υπηρεσίες μας, λανσάροντας ένα virtual show room, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να διαμορφώσουν το αυτοκίνητο της αρεσκείας τους, να το παραγγείλουν online και να το παραλάβουν στον χώρο που θα επιθυμούν. Η υπηρεσία Unicars 4 All είναι πρωτοποριακή, ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και έρχεται να αποδείξει πως η εταιρεία είναι δυναμική και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.
 
Προσηλωμένοι στο 2021
Όπως έχω αναφέρει, υπό προϋποθέσεις το 2021 μπορεί να αποδειχθεί μία καλή χρονιά. Όλοι οι φορείς θα πρέπει να δουλέψουν δημιουργικά και συντονισμένα, ώστε η συγκεκριμένη κατάσταση να αποτελέσει μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για την Κύπρο.

Είναι σημαντικό να επιλέξει κάποιος την οπτική γωνία που θα παρατηρήσει το τι συμβαίνει και να ασχοληθεί με όσα πραγματικά μπορεί να επηρεάσει.
 
Νέα πλάνα και ευκαιρίες
Εμείς στην Unicars επιλέξαμε να δούμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Ανέφερα το λανσάρισμα του πρώτου virtual showroom. Θα συμπληρώσω τις ανέπαφες παραλαβές -παραδόσεις, το pickup & delivery στο σπίτι ή στην εργασία και άλλες υπηρεσίες που θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον. Τέλος, για την εταιρεία μας η κρίση αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία υλοποίησης πλάνων που προϋπήρχαν στον σχεδιασμό της εταιρείας.

Αναδιαμορφώσαμε τη στρατηγική μας, επικεντρωθήκαμε στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και είμαστε σε θέση να παρέχουμε το κάτι ξεχωριστό που θα δίνει πρόσθετη αξία τόσο κατά τη διαδικασία της αγοράς του αυτοκινήτου όσο και στις after sales υπηρεσίες.

Δειτε Επισης

Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν
Νέος CEO του Ομίλου CTC o Βασίλης Ευγένιος-Εκτελεστικός σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Απαγορεύεται η μεταφορά της αργίας
Υπεραγορές Αλφαμέγα και Bean Bar: Νέες αυξήσεις μισθών και ωφελήματα €4,5 εκατ. στο προσωπικό
Κλειδωμένο το deal Σκλαβενίτη-Υπεραγορών Παπαντωνίου… Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις
Ξάνθος Σαρρής... Από το μεγάλο «Εὕρηκα» στα μεγάλα «Πιστεύω»