Κ. Πηλακούτας: Κάναμε τις απαραίτητες προσαρμογές στη στρατηγική μας

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την συνέχεια προκαλεί η εμπορική κίνηση που καταγράφουν οι εταιρείες του Ομίλου Πηλακούτα και η οποία μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, εκφράζει ο Kόδρος Πηλακούτας, Head of business operations της Char. Pilakoutas, υπογραμμίζοντας πως ο Όμιλος αξιοποίησε το διάστημα που είμαστε σε αναστολή δραστηριοτήτων, ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές στη στρατηγική μας.
 
Η κίνηση επιστρέφει
Δεν χωρά αμφιβολία πως η κρίση της πανδημίας επηρέασε τη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων της οικονομίας. Ειδικά για ορισμένους τομείς, όπως των αυτοκινήτων, σημειώθηκε ολική αναστολή των δραστηριοτήτων μέσα στην περίοδο του lockdown. Αν και ακόμη είναι νωρίς για προβλέψεις, φαίνεται ότι βήμα βήμα επιστρέφει η καταναλωτική εμπιστοσύνη και το αγοραστικό ενδιαφέρον. Η εμπορική κίνηση, που καταγράφουν οι εταιρείες του Ομίλου Πηλακούτα, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, από τη στιγμή που επανεκκινήσαμε τη λειτουργία μας. Αυτό μας δίνει μία συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια.
 
Υπομονή και επιμονή
Ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν στη φάση αυτή τόσο για το 2020 όσο και για το 2021, καθώς δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα στον χώρο της υγείας τους επόμενους μήνες. Με τον έλεγχο, όμως, της πανδημίας και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, σταδιακά η πορεία της οικονομίας θα είναι ανοδική, με αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα και στην αγορά αυτοκινήτου. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.
 
Ασφαλές περιβάλλον
Αξιοποιήσαμε το διάστημα που είμαστε σε αναστολή δραστηριοτήτων, ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές στη στρατηγική μας. Πρώτα απ’ όλα σχεδιάσαμε ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον εργασίας και επαφής με τους συνεργάτες μας. Θέλουμε οι εργαζόμενοι και οι πελάτες μας να είναι και να νιώθουν ασφαλείς κάθε στιγμή. Αναλυτικά, στην ιστοσελίδα του ομίλου υπάρχουν όλα τα μέτρα που εφαρμόζουμε για την προστασία της υγείας.
 
Οδηγούμε τη ζωή μας
Με τις πιο πάνω, λοιπόν, ενέργειες ως αφετηρία και με δεδομένη τη μεταβλητότητα της εποχής, διασφαλίσαμε από τα εργοστάσια με τα οποία συνεργαζόμαστε ειδικές προνομιακές τιμές σε δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων που αντιπροσωπεύουμε. Παράλληλα, έχουμε σε εξέλιξη το επιχειρησιακό πλάνο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων. Στέλνουμε στην αγορά μας και ευρύτερα στην κοινωνία ένα μήνυμα αισιοδοξίας και συνέχειας: Με ασφάλεια οδηγούμε τη ζωή μας μπροστά!
 
Ο χρόνος θα δείξει
Για να ξεπεράσουν οι επιχειρήσεις και η οικονομία της Κύπρου την, ξεκινούμε από την προϋπόθεση εδραίωσης της πεποίθησης πως η πανδημία είναι υπό έλεγχο στην Κύπρο. Αυτό είναι κρίσιμο, καθώς επηρεάζει την ψυχολογία όλων μας, την κοινωνική συμπεριφορά και την επιχειρηματική δράση. Όσο πιο γρήγορα αυτό επιτευχθεί τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για την οικονομία. Ο ακριβής χρόνος γι' αυτό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Για παράδειγμα, αν θα υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας τον χειμώνα και ποια θα είναι η έντασή του. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό οι τράπεζες, στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας, να στηρίξουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην τόνωση της οικονομίας.
 
Νέα πεδία αναγκών
Σε κάθε περίπτωση, έχει σημασία να αναζητά κάποιος τις ευκαιρίες μέσα στις κρίσεις. Η ευελιξία, η αναδιοργάνωση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η επιχειρηματική προσαρμογή σε νέες αγοραστικές ανάγκες αποτελούν για εμάς, στον Όμιλο Πηλακούτα, πεδία που ήδη αξιοποιούμε. Άλλωστε, μόνο μέσα από τις προκλήσεις μπορείς να εξελίσσεσαι και να γίνεσαι καλύτερος.
 

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ