Laiko Cosmos Trading Ltd

Με φιλοσοφία την συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη και προσφέροντας κορυφαία διεθνή και τοπικά προϊόντα στις κατηγορίες τροφίμων και ποτών, η Laiko Cosmos Trading Ltd φιλοδοξεί να εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη και πλέον αξιόπιστη εταιρεία πώλησης και διανομής τροφίμων και ποτών στην Κύπρο.
 
Ιστορία
Η Laiko Cosmos Trading Ltd. είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στη διανομή, πώληση και προώθηση τοπικών και διεθνών μαρκών, στις κατηγορίες τροφίμων και ποτών. Στην κατηγορία των τροφίμων περιλαμβάνονται μάρκες όπως: Καφές Λαϊκού, ΙΟΝ, Pokka, La Vache Qui Rit, Tulip, Elle & Vire, Nature Valley, Old El Paso, Iceland, Goldies Extreme, Bye Bye, El Café, ΣΕΚΕΠ, ενώ στην κατηγορία των ποτών περιλαμβάνονται μάρκες όπως: Zivana LOEL, Stolichanaya Vodka, Grey Goose, Hendrick’s, Glenfiddich, Bombay Sapphire, Martini, Bacardi, Dewar’s, Grant’s, Masticha Skinos, Οινοποιείo Βασιλικού, Οινοποιείο Κώστα Λαζαρίδη, Perrier, Red Bull, Mastiqua.

Η Laiko Cosmos Trading Ltd. δημιουργήθηκε το 2012 με τη συγχώνευση του Ομίλου Λαϊκού και της Cosmos Trading, δύο εδραιωμένων εταιρειών διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στην Κύπρο. Και οι δύο εταιρείες έχουν μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται σχεδόν έναν αιώνα.

Η Laiko Cosmos Trading Ltd χαρακτηρίζεται διαχρονικά για την ικανότητα της να αναπτύσσει και να εδραιώνει με μεγάλη επιτυχία μπράντες που διαχειρίζεται και να τις κατατάσσει στις ηγετικές θέσεις της κατηγορίας τους.

Σήμερα η Laiko Cosmos Trading Ltd. είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης και διανομής στην Κύπρο, καλύπτοντας όλα τα κανάλια της αγοράς.
 

 
Φιλοσοφία
Η φιλοσοφία της εταιρείας στηρίζεται στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη, προσφέροντας κορυφαία διεθνή και τοπικά προϊόντα στις κατηγορίες τροφίμων και ποτών. Φιλοδοξία της εταιρείας είναι να εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη και πλέον αξιόπιστη εταιρεία πώλησης και διανομής τροφίμων και ποτών στην Κύπρο.
 
Υπηρεσίες
Διανομή
Η Laiko Cosmos Trading Ltd. διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο τροφοδοσίας που αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό και 130 οχήματα διανομής τα οποία επισκέπτονται σχεδόν 4,000 σημείων πώλησης σε όλη την Κύπρο. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από οχήματα τα οποία μπορούν να διακινήσουν προϊόντα που απαιτούν πολλαπλές θερμοκρασίες μεταφοράς. Η εταιρεία καλύπτει όλα τα κανάλια διανομής της αγοράς όπως σημεία λιανικής πώλησης, χονδρεμπορίου και χώρους εστίασης (HORECA).
 
Αποθήκες
Η Laiko Cosmos Trading Ltd. διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τα 15.000 τ.μ. και 18.000 παλετοθέσεις, διασφαλίζοντας άριστες συνθήκες αποθήκευσης και συντήρησης των προϊόντων της.
Οι συνθήκες αποθήκευσης ελέγχονται από τα πλέον σύγχρονα και αναβαθμισμένα συστήματα Warehouse Management System (WMS) και είναι πιστοποιημένα κατά το πρότυπο ISO 22000: 2005 HACCP από την TUV NORD.

3PL
Η Laiko Cosmos Trading Ltd. παρέχει επίσης υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής σε εταιρείες με ηγετική θέση στις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται. Επίσης, είναι ο κύριος πάροχος 3PL στα καταστήματα των Βρετανικών Δυνάμεων στην Κύπρο, παρέχοντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων στις στρατιωτικές βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εταιρεία έχει επίσης αναλάβει την αποκλειστική προμήθεια και σχεδιασμό των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών στις Βρετανικές Βάσεις.

Facts & Figures
Έτος Ίδρυσης - 2012
Χρόνια Λειτουργίας - 7
Συνεργασία με οίκους του εξωτερικού – Tulip, Bel Group, Red Bull, Bacardi Limited, S.P.I Spirits Ltd, Nestle Waters (Perrier), Pokka International, William Grant & Sons, ION, Elle & Vire, ICELAND, General Mills, DS Concepts Ltd, Agristo N.V., B&S Paul Global, Οινοποιείο Κώστας Λαζαρίδης, Sodexo, κ.α.
Συνεργασία με οίκους του εσωτερικού – ΛΟΕΛ Λτδ, Λαϊκό Καφεκοπτείο Λτδ, Οινοποιείο Βασιλικού, ΣΕΚΕΠ, Life Pharma Ltd, M.S.Jacovides & Co Ltd, Xuxa Ltd, Όρος Μαχαιράς, Τάνος Λτδ, κ.α.
 
Οικονομικά και Εμπορικά Δεδομένα:
  • 2019 Τζίρος: €73εκ
  • Αριθμός Προμηθευτών : 65
  • Αριθμός Brands: 180
  • Προσωπικό: 230
  • Αριθμός πελατών που εξυπηρετούμε: 3985
  • Αριθμός αυτοκινήτων διανομής: 132                   
 
Καινούργιες Συνεργασίες
Κατά την διάρκεια του 2019 η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία με τέσσερεις διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο του έτοιμου ενκυτιωμένου καφέ, των οινοπνευματωδών ποτών και του κρασιού. Πιο συγκεκριμένα, η Laiko Cosmos το 2019, έχει υπογράψει συμφωνίες διανομής με τους ακόλουθους οίκους του εξωτερικού και εσωτερικού:
  • την Pokka International από την Σιγκαπούρη, παραγωγό του πασίγνωστου έτοιμου καφέ Pokka και σύντομα την σειρά Ice Tea Pokka,
  • την SPI International, παραγωγό της πασίγνωστης βότκας Stolichnaya και των προϊόντων Cenote, Sebusca και Kah Tequila, Bayou Rum και Kentucky Owl Burbon
  • το γνωστό οινοποιείο Βασιλικού από τον Κάθηκα της Πάφου με τα γνωστά κρασιά Βασιλικό, Άγιος Ονούφριος, Μέθη, Αιών και Λευκάδα
  • με την εταιρεία DS Concepts Ltd, παραγωγούς του γνωστού λικέρ μαστίχας Skinos, του ανθρακούχου νερού Mastiqua και του Ελληνικού Βερμούθ Otto’s.
 
Στόχος μας είναι αυτές οι συνεργασίες να προσθέσουν 20% στον ετήσιο τζίρο της εταιρείας και να αυξήσουν την κερδοφορία της. Ταυτόχρονα, λόγω της μεγάλης ζήτησης των νέων προϊόντων σε συγκεκριμένα κανάλια της αγοράς, δημιούργησαν την ανάγκη στη εταιρεία να αναδομήσει ολοκληρωτικά το τμήμα πωλήσεων και διανομής. Για παράδειγμα, λειτουργεί σήμερα πλήρως στελεχωμένο ξεχωριστό κανάλι πώλησης και διανομής για τα σημεία ταχείας εξυπηρέτησης ενώ το υφιστάμενο κανάλι Horeca Beverages έχει ενισχυθεί και διαφοροποιηθεί για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση των νέων προϊόντων με αύξηση της επισκεψιμότητα σε νέους πελάτες.
 
Οι καινούργιες συνεργασίες πραγματοποιούνται δύο χρόνια αφού η Laiko Cosmos ανέλαβε την διανομή των οίκων Bacardi Limited και William Grant & Sons, δύο εταιρειών που πρόσθεσαν στην υφιστάμενη γκάμα της εταιρείας, με μάρκες με ηγετική θέση στις κατηγορίες τους που σημειώνουν εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην παγκόσμια και Κυπριακή αγορά. Μερικά από τα brands αυτών των οίκων είναι η Grey Goose, Glenfiddich, Bacardi, Hendrick’s, Martini, Bombay Sapphire, Monkey Shoulder και Sailor Jerry.
 
Με την ανάληψη της διανομής των οίκων SPI (Stoli), Bacardi, William Grants, DS Concepts, οινοποιείο Βασιλικόν το 2019 καθώς επίσης και με την υφιστάμενη γκάμα ποτών της ΛΟΕΛ η Laiko Cosmos προσφέρει την πλέον ολοκληρωμένη σειρά αλκοολούχων ποτών και κρασιών στην Κυπριακή αγορά καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες οπουδήποτε πελάτη σε όλα τα κανάλια διανομής.
 
Σημερινά διλήμματα και προκλήσεις
Σήμερα η Laiko Cosmos όπως και η υπόλοιπη Κύπρος βιώνει τις πρωτόγνωρες αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού . Από την πρώτη στιγμή κύριο μέλημα και προτεραιότητα μας ήταν η διασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας και η υγεία του προσωπικού μας και κατά συνέπεια των πελατών μας. Για τον σκοπό αυτό όλο το προσωπικό που είναι έξω στην αγορά κάνει όλους τους διαγνωστικούς ελέγχους και λαμβάνει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.
 
Έτσι και σήμερα οι ομάδες πωλήσεων και οι διανομείς της Laiko Cosmos συνεχίζουν να εξυπηρετούν με το ίδιο ενδιαφέρον, ζήλο και εργατικότητα όλα τα σημεία πώλησης προσφέροντας άριστη εξυπηρέτηση τόσο στους πελάτες όσο και στους καταναλωτές μας.
 
Ευχόμαστε ότι σύντομα η απειλή αυτή θα εκλείψει και ότι θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς.
 
Σίγουρα η μετά κορονοϊό εποχή θα επιφυλάξει αλλαγές και προκλήσεις. Η Laiko Cosmos είναι έτοιμη να αφουγκρασθεί τις απαιτήσεις και να διαμορφώσει τις συνθήκες που την καθιστούν ως μια από τις πιο ισχυρές Εταιρείες στην κατηγορία των FMCGs.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι με όπλο το προσωπικό μας θα συνεχίσουμε την στοχευμένη κερδοφόρα ανάπτυξη, τόσο μέσω οργανικής ανάπτυξης όσο και μέσα από νέες συνεργασίες και καινοτομίες, που θα προσθέσουν αξία στους μετόχους, συνεργάτες και τους χιλιάδες των πελατών και καταναλωτών μας.
 

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους