Τα 5 Μalls της Κύπρου ενώνουν δυνάμεις για στήριξη από κράτος

 
Τα πέντε κύρια εμπορικά κέντρα της Κύπρου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, αποστέλλοντας επιστολή σε διάφορα κυβερνητικά τμήματα, κομματικούς ηγέτες και άλλους αρμόδιους φορείς, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τους ένοικους των εμπορικών κέντρων αλλά και τον τομέα του λιανικού εμπορίου στο σύνολό του.

Η εν λόγω επιστολή, που στηρίζεται από το MYMALL Limassol, Kings Avenue Mall, Nicosia Mall, Mall of Cyprus και Mall of Engomi, υπογραμμίζει τη σημασία που διαδραματίζουν τα εμπορικά κέντρα στον τομέα της απασχόλησης, αφού εργοδοτούν πέραν των 4000 ατόμων στον τομέα πωλήσεων, καθώς και ένα σημαντικό αριθμό εργοδοτουμένων  σε χώρους εστίασης και τροφοδοσίας. Σημειώνεται ότι, δεδομένης της αναστολής εργασιών στα εμπορικά κέντρα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, συνεπακόλουθα έχουν ανασταλεί και οι εργασίες των εργοδοτουμένων.

Επιπρόσθετα, τα Εμπορικά Κέντρα αναφέρονται στη σημαντικότητα του κύκλου εργασιών που έχουν συνολικά, προσφέροντας στην οικονομία σημαντικά έσοδα από τον Φ.Π.Α., με ποσό που ξεπερνά τα €80εκ ετησίως, καθώς επίσης και από άλλες φορολογίες, δημοτικά τέλη κλπ.
 
Η ομάδα αναφέρει σχετικά: “Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί η απαραίτητη στήριξη στον τομέα, προκειμένου να διασφαλιστεί η Απασχόληση. Πιθανή αύξηση της ανεργίας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό. Η μη στήριξη των εμπορικών κέντρων από το κράτος, θα καταστήσει αδύνατη την εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις οικονομικές συνθήκες της χώρας. Επικροτούμε τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση. Ωστόσο, επιπρόσθετα μέτρα για τη στήριξη του λιανικού τομέα θα διασφαλίσουν την επιβίωση των επιχειρήσεων και την άμεση ανάκαμψη της οικονομίας”.
Αναγνωρίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται από όλους για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επιδημίας του COVID-19, η ομάδα δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω διάλογο για το θέμα, στον κατάλληλο χρόνο, και προσδοκεί ότι τα μέσα που λήφθηκαν ή και θα ληφθούν,  θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και θα διασφαλίσουν την ομαλή επιστροφή του λιανικού τομέα και του τομέα σίτισης στην κανονική τους ροή το συντομότερο δυνατό, ενώ η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία όλων των ενδιαφερόμενων μελών παραμένει η μέγιστη προτεραιότητα.
 

Δειτε Επισης

Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ
Pepsis Asphalt: Στα σκαριά η επαναλειτουργία ανενεργού εργοστασίου στη Βάσα Κελλακίου
Εξαγωγές ύψους €508,39 εκ. προς χώρες της Ε.Ε. και €1,84 δισ. προς τρίτες χώρες από Κύπρο το 2023
Απόφαση-ορόσημο για το χαλλούμι με πενταετή παράταση της δυνατότητας για την ποσόστωση
Πήρε μπρος το νέο εργοστάσιο παραγωγής της Kassatly στον Ύψωνα-Τι δηλώνει ο Nayef Kassatly (videos & pics)