FMCGs: Πονοκέφαλος η αξιοποίηση των προϊόντων food service

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (FMCGs), σύμφωνα με κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών διανομής του κλάδου που μίλησαν στο InBusinessNews.       
 
Στην παρούσα φάση, το μεγάλο ζήτημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες αφορά την εξεύρεση λύσεων αξιοποίησης των προϊόντων food service, τα οποία προορίζονταν να διατεθούν σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης που έχουν αναστείλει τις εργασίες τους. Τα προϊόντα αυτά, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και ευπαθή,  κινδυνεύουν να μείνουν στις αποθήκες των εταιρειών, προκαλώντας τους, δηλαδή, οικονομικές απώλειες. 
 
CTC Argosy: Ανακατασκευή προϊόντων για να διοχετευτούν στη λιανική πώληση
Η CTC Argosy δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα όσον αφορά τα αποθέματα του χαρτοφυλακίου προϊόντων της και γενικά έχει καλή τροφοδοσία, πέραν κάποιων ζητημάτων που προκύπτουν σε κάποιες στιγμές με προϊόντα όπως είναι τα αντισηπτικά. Πάντως ιδιαίτερα για τα αντισηπτικά η εταιρεία έχει προβλέψει και παραλαμβάνει φορτία σε εβδομαδιαία βάση.
 

Όπως μας ανέφερε ο CEO FMCG Imports, Logistics and Distribution της CTC, Βασίλης Ευγένιος, προβλήματα τροφοδοσίας φαίνεται ότι θα παρουσιαστούν, πιθανότατα, στο μέλλον, ιδιαίτερα από χώρες που επηρεάζονται έντονα από την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, χωρίς, πάντως, να μπορούν να κατονομαστούν τα προϊόντα αυτά, στο παρόν στάδιο.
 
«Στην CTC Argosy σήμερα εργαζόμαστε με σύστημα τριών βαρδιών, στις διανομές και την αποθήκη, ώστε να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όλη τη ζήτηση που υπάρχει στις υπεραγορές, καθώς η εταιρεία μας είναι τροφοδότης σε ποσοστό 10% της αγοράς τροφίμων», σημείωσε ο κ. Ευγένιος.
 
Παράλληλα, ο Βασίλης Ευγένιος μας εξήγησε ότι η μεγάλη συνέπεια που προκύπτει από τη διαμόρφωση των νέων συνθηκών έχει να κάνει με το food service business, το οποίο έχει επηρεαστεί αρνητικά σε σημαντικό βαθμό και πλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος αποθέματα να μείνουν αδιάθετα. «Εμείς αυτό που κοιτάμε είναι πως μπορούμε να διαφοροποιήσουμε τα προϊόντα που προορίζονταν για food service ώστε να ανασκευαστούν, να έρθουν πιο κοντά στη λιανική πώληση και να διατεθούν».
 
Laiko Cosmos Trading: Δημιουργούνται προβλήματα στη ταμειακή ροή των εταιρειών
Αν και δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα που να σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα, η Laiko Cosmos Trading έχει να αντιμετωπίσει το ζήτημα του αδιάθετου αποθέματος κάποιων προϊόντων, όπως των αλκοολούχων, για τα οποία δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, καθώς προορίζονταν να διανεμηθούν σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης.
«Αλλού είναι το πρόβλημα, δεν είναι τόσο ότι δεν έχουμε προϊόντα για να τροφοδοτήσουμε τις αγορές, όσο ότι έχουμε προϊόντα που προορίζονταν για την τουριστική σεζόν και είναι υπερπλήρεις οι αποθήκες μας», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Laiko Cosmos Trading, Βασίλης Πετρίδης.
 


Το εν λόγω θέμα δημιουργεί προβλήματα στη ταμειακή ροή των εταιρειών και στη διάθεση των προϊόντων και ειδικότερα όσον αφορά ευπαθή προϊόντα, καταστάσεις οι οποίες θα επιδεινωθούν εάν δεν ανοίξει καθόλου η τουριστική αγορά.

Αναφορικά με τα προϊόντα λιανικής μέχρι σήμερα δεν έχουν προκύψει προβλήματα με τους προμηθευτές της εταιρείας, ανέφερε ο κ. Πετρίδης, προβλέποντας, παράλληλα, επαναφορά των κανονικών συνθηκών στις υπεραγορές και λιγότερη ζήτηση, από αυτή την εβδομάδα, μετά και την περίοδο έντονης ζήτησης που προηγήθηκε, κατά την οποία παρατηρήθηκε ευρεία αγορά προϊόντων κατάψυξης και έτοιμων φαγητών.
 
Φώτος Φωτιάδης Διανομείς: Δεν έχει ευπαθή προϊόντα στο χαρτοφυλάκιο της
Οι εισαγωγές εκτελούνται με προσοχή και με βάση τα αποθέματα μας και τις ανάγκες της αγοράς ενώ βρισκόμαστε καθημερινά σε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας και αναλύουμε συστηματικά τις ανάγκες της αγοράς, για την πλήρη ικανοποίηση των πελατών και καταναλωτών μας, είπε στο InBusinessNews o Γενικός Διευθυντής της Φώτος Φωτιάδης Διανομείς, Νικήτας Ασπιώτης.

Η εφοδιαστική αλυσίδα στο παρόν στάδιο λειτουργεί ομαλά και στόχος της εταιρείας είναι «να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε την αγορά ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών αρχών και με ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των εργαζομένων μας, των συνεργατών μας και των πελατών μας».

Το σημαντικό για την Φώτος Φωτιάδης Διανομείς είναι ότι τα προϊόντα της δεν ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών. Ωστόσο, όπως μας σημειώθηκε, καθημερινά καταστρώνεται πλάνο ενεργειών λαμβάνοντας υπόψιν τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ