Αβεβαιότητα και ανησυχία στις επιχειρήσεις

Αβεβαιότητα επικρατεί στην επιχειρηματική κοινότητα καθώς μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων έχει κατεβάσει ρολά με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί για το ποιες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν, ενώ επιχειρήσεις που επηρεάζονται έμμεσα αποφάσισαν να λάβουν τα δικά τους μέτρα.

Με βάση τις οδηγίες ρολά κατέβασαν άμεσα χώροι εστίασης και πολυκαταστήματα, ενώ σιγά σιγά αναστολή των εργασιών τους αποφασίζουν και μικρότερα καταστήματα καθώς βλέπουν την αγορά να είναι μουδιασμένη.
 
Την ίδια ώρα στάση αναμονής  τηρούν αρκετές επιχειρήσεις καθώς περιμένουν τις διευκρινίσεις και εξαγγελίες από πλευράς αρμοδίων για το ποιες επιχειρήσεις εμπίπτουν τελικά στο Σχέδιο Αναστολής Εργασιών.

Με προσωπικό ασφαλείας
Την ίδια ώρα, κρατικές Υπηρεσίες και Τμήματα και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ημικρατικοί οργανισμοί) συνεχίζουν να ανακοινώνουν περιορισμούς στη φυσική παρουσία των πολιτών στα γραφεία τους και συστήνουν άλλες μεθόδους εξυπηρέτησης και επικοινωνίας, την τηλεφωνική και μέσω διαδικτύου, προκειμένου να προστατεύσουν από τη μία το προσωπικό τους και από την άλλη τους πολίτες από το ενδεχόμενο μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
 
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε ότι οι Εταιρείες Μεταφοράς Τακτικών Επιβατών με κόμιστρο ανά επιβάτη, καθώς και όλα τα μέσα δημόσιων μεταφορών, δηλαδή υπηρεσίες κλειστών θυρών (Shuttle) από και προς τα αεροδρόμια, τουριστικά λεωφορεία, ιδιωτικά λεωφορεία, ταξί (αστικά/αγροτικά/υπεραστικά) και εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων θα μεταφέρουν αριθμό επιβατών ίσο με το 30% της χωρητικότητας των οχημάτων τους, στρογγυλοποιημένο προς τον αμέσως πιο κάτω ακέραιο αριθμό (π.χ ο αριθμός 6.35 μετατρέπεται σε 6).
 
Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι όλες οι διαδρομές Τακτικών Διαδρομών με Κόμιστρο ανά Επιβάτη που διενεργούνται Κυριακή, ακυρώνονται με ημερομηνία έναρξης την 22/03/2020.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση της η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας καλεί τους πολίτες να επισκέπτονται τα Γραφεία της όταν είναι απολύτως απαραίτητο και σε περίπτωση που χρειάζονται κάποια πληροφορία, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία στα γραφεία, να επικοινωνούν τηλεφωνικώς.
 
Ακόμα «σε περίπτωση που οι πολίτες επιθυμούν να επισκεφθούν την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας να διευθετούν ραντεβού με τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ εάν  παρουσιάζουν οποιαδήποτε συμπτώματα του κορωνοϊού, δεν ενδείκνυται η μετάβαση τους στην Διοίκηση και προτρέπονται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας  και να προβαίνουν στις προβλεπόμενες ενέργειες».
 
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας στα τηλέφωνα 24801816, 24801824, στο 24801876 για το τμήμα Οικοδομών και στο 24805138 για το τμήμα Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών περιουσιών.
 
Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν ότι από σήμερα Τετάρτη, 18.3.2020 και μέχρι νεοτέρας ενημέρωσης, τα Ταχυδρομικά Γραφεία Λιοπετρίου και Ορμήδειας θα παραμείνουν κλειστά.

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις