Άναψε το πράσινο φως για τη νέα υπεραγορά Metro

Την έγκρισή του έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την ανέγερση της νέας υπεραγοράς Metro, στη Λεμεσό. Τη σχετική αίτηση έχει υποβάλει στον Δήμο Λεμεσού η εταιρεία Spaceglowing Properties Limited.

Δεύτερο κατάστημα στη Λεμεσό και έβδομο παγκύπρια
Αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα υπεραγορά αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ανοίγματα ή επεκτάσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2020 στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Η METRO Foods Trading δραστηριοποιείται στον τομέα του λιανικού εμπορίου με έξι υπεραγορές Metro, τρεις στη Λευκωσία, μία Λάρνακα, μία Λεμεσό και μία Παραλίμνι.

Πλέον η γνωστή αλυσίδα ετοιμάζεται να αποκτήσει την έβδομη υπεραγορά παγκύπρια και τη δεύτερη στη Λεμεσό.

Κοντά σε Αλφαμέγα και Lidl
Στην ίδια περιοχή με το νέο κατάστημα της Metro, στον Κάψαλο, βρίσκεται η υφιστάμενη υπεραγορά Αλφαμέγα, ενώ σε κοντινό σημείο αναμένεται να επεκταθεί εντός της χρονιάς με νέο κατάστημα και η Lidl.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη, η νέα υπεραγορά Metro θα χωροθετηθεί εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λεμεσού, στις ενορίες Κάψαλου και Αγίας Φύλαξης. 

Τα τεμάχια της προτεινόμενης ανάπτυξης βρίσκονται νότια του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού και νοτιοανατολικά του κυκλικού κόμβου Αγίας Φύλας, με το συνολικό τους εμβαδόν να ανέρχεται στα 7.546 τ.μ. Τα τεμάχια έχουν υψόμετρο μεταξύ 70-72 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

 

Σημειώνεται ακόμα ότι η προτεινόμενη ανάπτυξη θα διαθέτει δύο προσβάσεις με διαφορετικές εισόδους και εξόδους για τους πελάτες της, η μια από τη Λεωφόρο Αγίας Φυλάξεως που βρίσκεται στα δυτικά και η άλλη από την οδό Μισσισιπή που βρίσκεται στα ανατολικά. 

Επιπλέον θα διαθέτει πρόσβαση από τη Λεωφόρο Αγίας Φυλάξεως, με διαφορετική είσοδο και έξοδο μόνο για φορτοεκφόρτωση προϊόντων.

Επισημαίνεται ακόμα ότι στα τεμάχια όπου θα ανεγερθεί η προτεινόμενη ανάπτυξη λειτουργεί μια υπεραγορά και μια οικία τα οποία θα κατεδαφιστούν πριν από την έναρξη εργασιών. 

Παράλληλα, για την ανέγερση της προτεινόμενης υπεραγοράς, θα γίνουν κάποιες εργασίες κατεδάφισης και κατασκευαστικές εργασίες. 

Τι θα περιλαμβάνει
Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, και ένα όροφο και θα διαθέτει συνολικά 108 χώρους στάθμευσης. 
Συγκεκριμένα θα διαθέτει τις εξής κύριες χρήσεις: 

  • Υπεραγορά με συνολικό εμβαδόν 4.000 τ.μ. περίπου, με συνολικό ωφέλιμο εμβαδόν χώρου πωλήσεων 2.055 τ.μ. (παντοπωλείο, φρουταρία, κρεοπωλείο, ψαραγορά, φούρνο, delicatessen και κάβα). 
  • Χώρους Στάθμευσης – 108 (συνολικά), εκ των οποίων 11 για ΑμεΑ.
  • Δύο καφετέριες, εκ των οποίων η μία θα είναι στον εσωτερικό χώρο της υπεραγοράς και θα έχει συνολικό εμβαδόν 29 τ.μ. και η άλλη στον εξωτερικό χώρο της υπεραγοράς και θα έχει συνολικό εμβαδόν 44 τ.μ. 

Δειτε Επισης

Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας