Εισηγήσεις ΠΟΒΕΚ για μέτρα στήριξης εμπορικών επιχειρήσεων

Την στήριξη της στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία της ΠΟΒΕΚ και προχωρεί σε εισηγήσεις για ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων και καταστημάτων και των εργαζομένων που θα αποφασίσουν να προχωρήσουν σε κλείσιμο των επιχειρήσεων τους στα σχέδια της Κυβέρνησης καθώς και επιπρόσθετα μέτρα. 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι η  ΓΣ ΠΟΒΕΚ εκφράζει «την πλήρη στήριξη της και καλεί τα μέλη και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις να ακολουθούν πιστά τις σχετικές οδηγίες».

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων η ΓΣ ΠΟΒΕΚ εισηγείται για όσες εμπορικές επιχειρήσεις – καταστήματα που δεν προβλέπεται το υποχρεωτικό κλείσιμο, αλλά οι ίδιοι το αποφασίσουν τόσο για λόγους προστασίας, πρόληψης και διάδοσης του κορωνοϊού, όσο και λόγο της κάθετης και ουσιαστικής μείωσης των εργασιών τους, να εντάσσονται στα σχέδια που εξάγγειλε η Κυβέρνηση στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.  

Προτείνει την αναστολή εφαρμογής της τροποποίησής της νομοθεσίας του Ιανουαρίου του 2020 που προβλέπει διαδικασίες εξπρές (εντός 21 ημερών) εξώσεων για καθυστερημένα ενοίκια για όλους τους ενοικιαστές επαγγελματικών υποστατικών, ενοικιοστασιακών και μη.

Παράλληλα, εκφράζει την θέση, ότι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί η πατρίδα μας επιβάλλεται νομοθετική ρύθμιση ουσιαστικής μείωσης των ενοικίων για τους επόμενους 6 μήνες.

Εισηγείται επίσης όπως γίνει σχέδιο αποπληρωμής με δόσεις των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και σε καμία περίπτωση να μην επιβάλλεται τέλος ή πρόστιμο καθυστερημένων εισφορών.

Προτείνει ακόμα όπως άμεσα οι τράπεζες προχωρήσουν σε αναστολή εκποιήσεων, αναστολή δόσεων και τόκων, αναστολή των χρεώσεων και δυνατότητα παροχής ρευστότητας.

Ζητάει όπως στα προγράμματα στήριξης προς τις επιχειρήσεις συμπεριληφθούν και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι.

Εισηγείται επίσης τη δημιουργία υποδομών και κέντρων παροχής ενημέρωσης και πληροφοριών προς τις επιχειρήσεις στα Υπουργεία Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών.

Αναμένουμε την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση την επιστολή μας ημερομηνίας 12/3/2020, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά