Μειωμένη σήμερα η κίνηση στις υπεραγορές

InBusinessNews  16/03/2020 13:20
Μειωμένη σήμερα η κίνηση στις υπεραγορές

Μειωμένη σήμερα η κίνηση στις υπεραγορές

InBusinessNews  16/03/2020 13:20
Μειωμένη είναι η κίνηση στις υπεραγορές σήμερα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Αντρέας Χατζηαδάμου, καθώς η ζήτηση είναι μειωμένη σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. 

RELATED ARTICLES


Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά, καθώς υπάρχει συνεχής ανεφοδιασμός των υπεραγορών σε οποιεσδήποτε ελλείψεις.
 
Σε σχέση με το πόσο χρονικό διάστημα επαρκούν τα προϊόντα, είπε ότι «υπάρχουν αποθέματα για αρκετό χρονικό διάστημα», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι είναι «ωφέλιμη η διάρκεια, για να ξεπεράσουμε την κρίση».

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε, αφού συνεχίζεται ο ανεφοδιασμός, το σύστημα λειτουργεί μια χαρά και δεν υπάρχει κενό ή πρόβλημα». Σημείωσε ακόμα ότι «και η ντόπια παραγωγή, όπως κρέατα, φρούτα, λαχανικά και βασικά προϊόντα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα». Σε σχέση με τις εισαγωγές από το εξωτερικό, είπε ότι επί του παρόντος δεν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα.

Εξήγησε ότι οι προμηθευτές, αλλά και οι υπεραγορές εφοδιάζονται με αποθέματα για μακρύ χρονικό, ενώ για τα προϊόντα λείπουν από κάποια καταστήματα είπε ότι την επομένη συμπληρώνονται γιατί γίνεται ανεφοδιασμός.

Δεν παρατηρούνται προς το παρόν φαινόμενα αισχροκέρδειας
Ερωτηθείς αν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Χατζηαδάμου ήταν αρνητικός, για να σημειώσει ότι τα μέλη του Συνδέσμου έχουν οδηγίες και αν διαπιστωθούν οποιαδήποτε  κρούσματα, θα ληφθούν μέτρα.

«Ιδιαίτερα στα αντισηπτικά, που κυκλοφορεί μια ψιθυρολογία από την περασμένη εβδομάδα, δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε.

Σχετικά με τις υπηρεσίες υπεραγορών μέσω τηλεφώνου ή ίντερνετ, ανέφερε ότι κάποιες ήδη διαθέτουν, για να προσθέσει ότι σε περίπτωση που κάποιες δεν έχουν πολύ πιθανόν να είναι στα επόμενα μέτρα, που θα ληφθούν, ώστε να στηριχθούν και οι ευάλωτες ομάδες.


Εξετάζουν μέτρα για ανώτατο όριο αγοράς αντισηπτικών
Όσον αφορά τα αντισηπτικά, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών εξετάζει μέτρα για ανώτατο όριο αγοράς αντισηπτικών προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα πρόσκαιρης εξάντλησης των αποθεμάτων από τα ράφια. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαδάμου, το φαινόμενο της εξάντλησης των αντισηπτικών από τα ράφια παρατηρείται σε αρκετές υπεραγορές, ωστόσο, τόνισε πως αυτά αναπληρώνονται την επόμενη ημέρα.

Διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια στα συγκεκριμένα προϊόντα, ωστόσο, η ζήτηση είναι υπερβολικά αυξημένη, γι’ αυτό και μελετάται το ενδεχόμενο να μπει πλαφόν στα αντισηπτικά.

«Ήδη λαμβάνουμε μέτρα. Ήδη δώσαμε οδηγίες για να υιοθετήσουν αυτό το μέτρο όσο περισσότερες υπεραγορές γίνεται. Σκοπός είναι να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Αν δούμε και αυτή την εβδομάδα ότι συνεχίζεται αυτή η τάση, ιδιαίτερα στα αντισηπτικά, να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να το εφαρμόσουν όλες οι υπεραγορές. Θα δούμε και θα κρίνουμε», είπε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας