Α. Χαραλαμπίδης: Θα καλύπτουμε όλο και περισσότερες διατροφικές συνήθειες και τάσεις

Η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης αποτελεί αναμφισβήτητα ηγετική δύναμη στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά και ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και διανομείς στον τομέα των τροφίμων. Η διαχρονική της στρατηγική σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών και της κοινωνίας.

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης ήταν υποψήφια στην κατηγορία Βιομηχανία / Μεταποίηση στα IN Business Awards 2019 και την παρουσιάζει, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Αλέξης Χαραλαμπίδης.
 
Η Ιστορία
Η εταιρεία μας δημιουργήθηκε στα τέλη του 2011, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 90% του μετοχικού κεφαλαίου της τότε Vivartia (Cyprus) Ltd, η οποία είχε συσταθεί το 2008, με τη συνένωση των δύο μεγαλύτερων και ιστορικών γαλακτοκομικών εταιρειών της Κύπρου, της Charalambides Dairies Ltd και της Christis Dairies Ltd. Σημειώστε ότι η εξαγορά αυτή είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στον τομέα των τροφίμων και μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έχουν γίνει στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια.
 
Από τη στιγμή που η ιδιοκτησία της εταιρείας πέρασε πάλι στα δικά μας χέρια, σε κυπριακά χέρια, επιθυμία μας ήταν και είναι, τα επώνυμα Χαραλαμπίδης και Κρίστης να αποτελούν τόσο την εταιρική επωνυμία μας όσο και το brand name των προϊόντων μας. Το brand Xαραλαμπίδης Κρίστης είναι ταυτόσημο με την εμπιστοσύνη, ασφάλεια, αξιοπιστία, καινοτομία και γι’ αυτό έχει κερδίσει τη συνείδησή και την καρδιά των καταναλωτών μας.
 
Σήμερα, η Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι o μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κύπρο, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και διανομείς στο χώρο των τροφίμων και με 700 εργαζόμενους, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της χώρας μας.

Είναι μια οικονομικά ισχυρή επιχείρηση, με σύγχρονη οργάνωση και δομή, ανθρώπινο δυναμικό υψηλής κατάρτισης και παράγοντες που διασφαλίζουν τις καλύτερες προοπτικές ώστε όχι μόνο στο να διατηρούμε αλλά και να ενισχύουμε την πρωτοπορία της εταιρείας μας.
 
Παράλληλα, με επίκεντρο την ανθρώπινη αξία, αναπτύξαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη Κύπρο, με 52 έργα, σήμερα, σε όλο το νησί και κτίσαμε συνεργασίες αξίας με μεγάλους εμπορικούς οίκους του εξωτερικού, αποτελώντας την μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της Κύπρου στο κλάδο, με δραστηριότητα σε 32 χώρες.
 
Οι προκλήσεις
Η οικογένεια της Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι πια η αναμφισβήτητη ηγετική δύναμη στον τομέα της. Αναπτυχθήκαμε και μεγαλώσαμε με στόχο να γινόμαστε καλύτεροι σε όλα τα πεδία, σε όλα τα επίπεδα, για το κοινό καλό. Πάντα, διατηρώντας τις αυθεντικές γεύσεις των προϊόντων μας και ακολουθώντας πιστά τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνογνωσίας. Αυτή είναι λοιπόν η μεγαλύτερη πρόκληση για μας.
 
Η στρατηγική
Θεωρώ σίγουρο ότι η τάση για νέα προϊόντα που σχετίζονται με τις συνήθειες των καταναλωτών (millennials και των GEN. Ζ και GEN. Υ), θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται. Ως εταιρεία, διαχρονικά σχεδιάζουμε τη στρατηγική μας με άξονα τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και της κοινωνίας και έτσι θα συνεχίσουμε .

Άρα η καινοτομία, υψηλή ποιότητα, αυθεντικότητα και η κορυφαία διατροφική αξία, είναι τα συστατικά που μας δημιουργούν πιστούς και ικανοποιημένους καταναλωτές και ταυτόχρονα δίνουν σε μένα και σε όλη την εταιρεία δύναμη για συνέχεια, με όλο και πιο υψηλούς στόχους.
 
Οι προτεραιότητες
Οι προτεραιότητές μας, πλαισιώνονται από το όραμα μας, το οποίο έγκειται στο να αποτελούμε τη μεγαλύτερη κυπριακή πρωτοποριακή εταιρία τροφίμων με διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνογνωσίας.

Η κερδοφορία στις μέρες μας, έχει μόνο ένα εφαλτήριο, την ποιότητα. Η ανάπτυξη των πωλήσεων, μέσα από λανσαρίσματα νέων καινοτόμων προϊόντων, είναι πάγια πολιτική μας. Τα νέα είδη μας καλύπτουν θα καλύπτουν όλο και περισσότερο τις διατροφικές συνήθειες και τάσεις των καταναλωτών για υγιεινά και εύκολα προς κατανάλωση προϊόντα.
 
Το όραμα
Το όραμά μου, είναι αυτό που ήταν πάντα: Η Χαραλαμπίδης Κρίστης να πρωταγωνιστεί στην καθημερινή ζωή των Κυπρίων, προσφέροντας αξίες σε όλα τα επίπεδα. Στην εξέλιξη, την ανάπτυξη, την αυξημένη απόδοση, χωρίς όμως ποτέ να χαθεί το ανθρώπινο πρόσωπο της, το πιο σημαντικό στοιχείο της.

Έτσι, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, διευρύνοντας τη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» μας, με έργα που ωφελούν την κοινωνία και κάνουν πράξη την Εταιρικής Κοινωνική μας Ευθύνη.
 
Facts & Figures
Ετήσιος τζίρος εταιρείας: +120 εκ
Αριθμός προσωπικού: 700 εργαζόμενοι
Αριθμός καταστημάτων στην Κύπρο: 3000 καταστήματα Παγκύπρια
Εξαγωγές: Παρουσία σε 32 χώρες ανά το παγκόσμιο

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά