Σ. Κονδύλης: Στηρίζοντας έμπρακτα την κοινωνία και το περιβάλλον

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κουλτούρα και τη λειτουργία της εταιρείας Lidl Κύπρου, εμβαθύνοντας πάνω σε πέντε πυλώνες που αφορούν στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στα υπεύθυνα προϊόντα, στους εργαζόμενους και στους επιχειρηματικούς εταίρους (stakeholders). Για τις δράσεις αυτές μας μιλά ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Σπύρος Κονδύλης.

Δράσεις ΕΚΕ
Στόχος της Lidl Κύπρου είναι να αποτυπώσει έμπρακτα την επίδρασή της τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό. Η επίδραση των δράσεων της ΕΚΕ και της Βιώσιμης Ανάπτυξης στο σύνολο, καταγράφονται και παρακολουθούνται στην εταιρεία μας, μέσα από κοινωνικό-οικονομικές εκθέσεις, που αποτυπώνουν σε αριθμούς την αξία που παράγει η εταιρεία στο Α.Ε.Π. της χώρας, τη συνεισφορά στο ανθρώπινο δυναμικό σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, καθώς και στα τοπικά προϊόντα.

Η Lidl Κύπρου στηρίζει έμπρακτα τα τελευταία έξι χρόνια φορείς, όπως τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου ως χορηγός του επισιτιστικού προγράμματος του ανακουφιστικού κέντρου Αροδαφνούσα και ως χορηγός σε ετήσιες εκδηλώσεις του Συνδέσμου.

Παράλληλα, είμαστε δίπλα και στον Ερυθρό Σταυρό με πακέτα αγάπης, αλλά και με χορηγίες, όπως έγινε πρόσφατα με τη στήριξη του ιδρύματος Στέλλα Σουλιώτη, αποδεικνύοντας πως για τη Lidl Κύπρου η στήριξη και η φροντίδα των συνανθρώπων μας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το CTY Greece προσφέροντας υποτροφίες συνολικής αξίας 40.000 ευρώ που θα καλύψουν το κόστος συμμετοχής 20 τουλάχιστον μαθητών από την Κύπρο στα θερινά προγράμματα του CTY Greece για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece.

Από το 2012 συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας κοινούς στόχους την πρακτική εξάσκηση των μαθητών και μαθητριών σε θέματα διατροφής και υγείας και την απόκτηση δεξιοτήτων χειρισμού τροφίμων. Με την εμπειρία του γραφείου Επιθεώρησης Οικιακής Οικονομίας, τα μαθήματα μαγειρικής στη Lidl Food Academy εμπλουτίζονται με πολύτιμες γνώσεις και προσφέρονται δωρεάν σε μαθητές γυμνασίου.

Ως επίσημος χορηγός διατροφής στην ΚΟΠ, από τον Ιούλιο του 2018, καταφέραμε όχι μόνο να προσφέρουμε στην κοινωνία μέσω μίας αθλητικής χορηγίας, αλλά να γίνουμε ένα brand που εμπνέει, που παρακινεί και ενώνει, με στόχο μία ποιοτικότερη ζωή, μέσω της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης.

Δέκα χρόνια στεκόμαστε με ευθύνη δίπλα στην κοινωνία, στην οικονομία, στην αγορά και στο περιβάλλον. Και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε. Με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Επενδυτικά πλάνα
Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες της γενιάς του σήμερα, χωρίς να περιορίζουμε τη δυνατότητα των επόμενων γενεών να καλύπτουν μελλοντικά τις δικές τους ανάγκες. Μέσω των εταιρικών στόχων βιωσιμότητας συνεισφέρουμε ενεργά στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η μείωση του πλαστικού, η σπατάλη τροφίμων, η προώθηση μίας ισορροπημένης διατροφής με προϊόντα που έχουν βιώσιμα χαρακτηριστικά και η ανακύκλωση υλικών αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Lidl Κύπρου για τα επόμενα χρόνια. Η βιώσιμη διατροφή και κατανάλωση αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν πώς παράγονται τα τρόφιμα και από πού προέρχονται. Πέρα λοιπόν, από τη βιώσιμες πολιτικές στο σύνολο της εφοδιαστικής μας αλυσίδας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε βιώσιμα προϊόντα προς όφελος των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δεσμευθεί, ώστε η μέση περιεκτικότητα σε πρόσθετη ζάχαρη και αλάτι να μειωθεί στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κατά 20% μέχρι το 2025. Ελαττώσαμε τη χρήση παρασιτοκτόνων στα νωπά οπωροκηπευτικά μας πολύ πιο κάτω από το επιτρεπτό ευρωπαϊκό όριο, αντικαταστήσαμε τις χρωστικές ύλες με τρόφιμα με χρωστικές ιδιότητες και αφαιρέσαμε τα συντηρητικά εξαμεθυλοτετραμίνη, βορικό οξύ και τετραβορικό νάτριο, ενώ τα προϊόντα ζύμης μας δεν έχουν καθόλου πρόσθετα υδρογονωμένα λιπαρά, ενώ στοχεύουμε σε όλα τα προϊόντα μας η περιεκτικότητα σε trans λιπαρά να ανέρχεται στο μέγιστο στα 2,0g/100g λίπους. Ακόμα επιλέγουμε πάντα κακάο και τσάι πιστοποιημένο από 100% βιώσιμες φυτείες, ενώ διευρύνουμε διαρκώς την γκάμα μας με περισσότερα προϊόντα πιστοποιημένα κατά MSC και ASC, όπως επίσης, με βιολογικά προϊόντα και προϊόντα gluten και lactose free.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμό Κύπρου, τον Ερυθρό Σταυρό Κύπρου, τον Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά (CTY Greece) του Κολεγίου Ανατόλια, αλλά και να προσφέρουμε καινοτόμες πρακτικές προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας.

Δειτε Επισης

Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ