Νέα κρασιά από το Olympus Winery

InBusinessNews  17/02/2020 08:00
Νέα κρασιά από το Olympus Winery

Νέα κρασιά από το Olympus Winery

InBusinessNews  17/02/2020 08:00
Νέα κρασιά λάνσαρε πρόσφατα το Οινοποιείο Olympus, το Πλέγμα λευκό και Πλέγμα κόκκινο.

RELATED ARTICLESΔημιουργώντας αυτά τα κρασιά, το οινοποιείο θέλησε να συγκεντρώσει στοιχεία του παρελθόντος και του παρόντος. Ανέκαθεν ήταν επικεντρωμένο στην παραγωγή της κουμανταρίας. Κατά την περσινή χρονιά, τέθηκε στο τραπέζι η ιδέα για τη διαχώριση της κουμανταρίας σε δύο ποικιλίες, το Πλέγμα 2018 λευκό και κόκκινο, που τελικά έγινε πράξη.

Το Πλέγμα 2018 αποτελείται από 85% ξυνιστέρι και 15% μοσχάτο της Αλεξάνδρειας κι η ζύμωσή του γίνεται σε παλιά βαρέλια κουμανταρίας. Σ’ αυτό το είδος κρασιού, προστέθηκαν φυτικά χαρακτηριστικά (μοσχοστάφυλο) στα εσπεριδοειδή της ποικιλίας ξυνιστέρι, ώστε να εξισορροπηθεί με την κρέμα του βαρελιού.

Το Πλέγμα 2018 – κόκκινο είναι 100% μαύρο σταφύλι, στο οποίο ανακαλύφθηκαν τα αρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας αυτής. Το οινοποιείο θέλησε να δώσει στον καταναλωτή την επιλογή ενός νέου, φρουτώδες και εύκολου στην πόση του κρασιού. Η ποικιλία αυτή περιλαμβάνει χαμηλή ποσότητα τανινών και μέτρια υφή που επιτρέπει την απόλαυση ακόμα και τους πιο καυτούς καλοκαιρινούς μήνες.

Το κρασί Πλέγμα κόκκινο και άσπρο έχουν κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας