Πίσω στην Κύπρο το εμπορικό σήμα του χαλουμιού στο ΗΒ

Πίσω στην Κυπριακή Δημοκρατία επιστρέφει το εμπορικό σήμα για το χαλλούμι. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων, στον απόηχο της απώλειας πριν από 18 μήνες του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στη Μεγάλη Βρετανία, επετεύχθη η επανακατοχύρωση του εμπορικού σήματος του κυπριακού προϊόντος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε κερδίσει μια σημαντική μάχη, αλλά όχι και τον αγώνα για την κατοχύρωση του χαλουμιού, διαμηνύει το ΚΕΒΕ.
 
Σε δηλώσεις του στο IBusinessNews, o Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινώτης συνεχάρη το υπουργείο Εμπορίου και τη Νομική Υπηρεσία για την επιτυχία τους να επανεγγράψουν του σήμα του χαλουμιού, προσθέτοντας ότι αυτό κατέστη δυνατό και με τη συνεργασία του ΚΕΒΕ. ‘Όπως εξήγησε ο κ. Αγκαστινιώτης, το ΚΕΒΕ συντόνισε τους ενδιαφερόμενους stakeholders, έτσι ώστε να μην υποβληθούν  ενστάσεις στην αίτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας  για επανεγγραφή του σήματος του  προϊόντος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Πάντως, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη επιτυχία έχουμε απλά επανακαταλάβει ένα ύψωμα στρατηγικής σημασίας. «Δεν έχει κερδηθεί ο αγώνας ή ο πόλεμος,  υπάρχουν ακόμα ανοικτά θέματα με το χαλούμι, τα οποία θα ξανασυζητηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο στις 5 του μήνα», σημείωσε ο κ. Αγκαστινιώτης, προσθέτοντας ότι το ΚΕΒΕ είναι αναμεμειγμένο στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης που γίνονται για το θέμα. «Θεωρούμε», συμπλήρωσε, «ότι ο αγώνας θα κερδηθεί όταν η Κύπρος θα μπορεί να εξάγει απρόσκοπτα και αποκλειστικά το χαλούμι της σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον στα επίπεδα που εξάγονται σήμερα, δηλαδή  πέραν των 220 εκατομμυρίων εξαγωγών αλλά συγχρόνως και όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (παραγωγοί γάλακτος, έμποροι και αρχές) θα είναι ευχαριστημένοι με την ευρωπαϊκή κατοχύρωση του προϊόντος».
 
Αυτή η διαδρομή, υπογράμμισε ο κ. Αγκαστινιώτης,  είναι δύσκολη και επικίνδυνη, γι αυτό, συμπλήρωσε, «έχουμε καταθέσει τις θέσεις μας στην Κυβέρνηση, έχουμε ανοιχτό διάλογο και με τα δύο υπουργεία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα είμαστε παρόντες με μια μεσολαβητική πρόταση-πλαίσιο για μακροπρόθεσμη επίλυση του θέματος, που ελπίζουμε να ικανοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους».
 

Δειτε Επισης

Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls