Και με βούλα ΕΠΑ το deal για το Nicosia Mall

InBusinessNews  24/01/2020 13:01
Και με βούλα ΕΠΑ το deal για το Nicosia Mall

Και με βούλα ΕΠΑ το deal για το Nicosia Mall

InBusinessNews  24/01/2020 13:01

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η θετική απόφαση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) για το deal πώλησης του 64% που ήλεγχε η Τράπεζα Κύπρου στο Nicosia Mall έναντι €96 εκ. 

RELATED ARTICLES


 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Επιτροπή κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση ότι στην εν λόγω συγκέντρωση δεν τίθεται ζήτημα δημιουργίας ή ενίσχυσης δεσπόζουσας θέσης και ούτε παρακώληση του ανταγωνισμού. «Ως εκ τούτου, ενεργώντας σύμφωνα με το άρθρο 22 του Νόμου, η Επιτροπή ομόφωνα αποφασίζει να μην αντιταχθεί στην κοινοποιηθείσα συγκέντρωση και κηρύσσει αυτή συμβατή με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά», προστίθεται.
 
Μετά τη συμφωνία, το μετοχικό κεφάλαιο της NMH, της εταιρείας η οποία κατέχει το 64% (6400 μετοχές) του εμπορικού κέντρου, διαμορφώνεται ως ακολούθως:

  • VLME (Voici La Mode Estates Ltd)  15.06%  
  • Υπεραγορά Χατζηχριστοφής (Αθηαινίτης)  3.77%  
  • Silvaly (PHC Franchised Restaurants Public Ltd)  9.41%  
  • Fintupin (Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ)  16.94%  
  • Morissona (συμφερόντων του Ρώσου επιχειρηματία και επενδυτή Valery Gulev)  7.53%  
  • Classmark (εταιρεία που ανήκει εξ ολοκλήρου στον κ. Στέλιο Αμερικάνο)  11.29% (ο κ. Αμερικάνος φαίνεται να ενεργεί εκ μέρους πελάτη του, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του)  

 
Το υπόλοιπο 36% του μετοχικού κεφαλαίου της ΝΜΗ ανήκει στη Soulfull, συμφερόντων του εργοληπτικού Ομίλου K. Athienitis.  Σημειώνεται ότι η Morissona κατέχει σήμερα περίπου το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Soulfull, ποσοστό το οποίο απέκτησε στα πλαίσια δανεισμού που παραχώρησε η Morissona προς τον Όμιλο K. Athienitis.
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας