Εχθρός της µπαταρίας ο χειµώνας

Special Feature  13/01/2020 09:00
Εχθρός της µπαταρίας ο χειµώνας

Εχθρός της µπαταρίας ο χειµώνας

Special Feature  13/01/2020 09:00
Μετά το καύσιμο, η μπαταρία είναι το δεύτερο σημαντικότερο στοιχείο που απαιτεί ένα όχημα για να πάρει μπρος και είναι ιδιαίτερα ευάλωτη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Η εταιρεία Καποδίστριας έχει τις λύσεις.

Κρατώντας την Κύπρο σε κίνηση για μισό αιώνα, η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ αποδίδει τεράστια σημασία στην αγορά της μπαταρίας αυτοκινήτου. Εξού και αντιπροσωπεύει στην κυπριακή αγορά δύο εξαιρετικής ποιότητας ευρωπαϊκής κατασκευής και προδιαγραφών μπαταρίες αυτοκινήτου.
Πρόκειται για τις κορυφαίες μπαταρίες Bosch, που κατασκευάζονται στο καλύτερο εργοστάσιο του κόσμου, αλλά και τη value for money επιλογή μπαταριών Vipiemme, οι οποίες συνοδεύονται από την ιταλική σφραγίδα ποιότητας.
 
Προληπτικός έλεγχος
Οι μπαταρίες αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα ευάλωτες κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι εχθρός τους. Έτσι, ένα όχημα που δεν θα κινηθεί για μια με δυο μέρες, κατά συνέπεια δεν θα φορτίσει την μπαταρία του ή ένα όχημα στο οποίο υπάρχει απώλεια ενέργειας ή ο δύναμος δεν φορτίζει κανονικά την μπαταρία είναι αρκετά πιθανό, σε κάποια στιγμή του χειμώνα, να μην μπορεί να πάρει μπρος, καθώς ο χειμώνας κάνει την μπαταρία πιο ευάλωτη.

Κανονικά η ισχύς της μπαταρίας ελέγχεται στο μεγάλο ετήσιο σέρβις του οχήματος, αλλά καλό θα ήταν, πριν από τις κρύες ημέρες του χειμώνα, να πάμε σε έναν ηλεκτρολόγο για έλεγχο - ειδικά εάν το αυτοκίνητό μας δυσκολεύεται να πάρει μπρος -, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες, που θα μας χαλάσουν τη μέρα ή την εκδρομή.
 
Ποιότητα κατασκευής
Σημαντικό ρόλο στη ζωή της μπαταρίας παίζουν η ποιότητα κατασκευής της αλλά και ο ίδιος ο εισαγωγέας. Οι μπαταρίες είναι φτιαγμένες από ένα κράμα μετάλλου, το οποίο ενίοτε δεν είναι και τόσο καλό, όταν η μπαταρία είναι χαμηλής ποιότητας. Ως αποτέλεσμα, η διάρκεια ζωής της μειώνεται έως και στο μισό. Το δικό του ρόλο παίζει, επίσης, ο εισαγωγέας/διανομέας, αλλά και ο ηλεκτρολόγος που θα τοποθετήσει την μπαταρία. Πριν τοποθετηθεί στο όχημα, θα πρέπει να φορτιστεί για 15 λεπτά σε ειδικό φορτιστή μπαταριών.

Η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ φροντίζει ώστε οι μπαταρίες να μη μένουν πάνω από 5-6 μήνες χωρίς φόρτιση, ανανεώνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα το στοκ που μένει στα καταστήματα των συνεργατών της.

Με επτά καταστήματα σε όλη την ελεύθερη Κύπρο και ένα δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών, η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ όχι μόνο φροντίζει να προμηθεύει οδηγούς και επαγγελματίες με εξαιρετικής ποιότητας μπαταρίες, αλλά μεριμνά ώστε να φτάνουν σε αυτούς στην καλύτερη κατάσταση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας