18 Πράξεις Αγάπης από τις Υπεραγορές Mas

Οι  Υπεραγορές Mas, όπου σήμερα λειτουργούν με 44 καταστήματα, μαζί με προμηθευτές και συνεργάτες συμμαχεί με σκοπό την ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Όλες οι ενέργειες έχουν εθελοντικό χαρακτήρα, είναι πράξεις αγάπης που σκοπό έχουν τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων μας. 

Μέσω της κοινωνικής ευθύνης προβάλλεται η υπευθυνότητα, η κοινωνική ευσυνειδησία, η συνείδηση και η επιχειρηματική ηθική της εταιρίας.
 

1) ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
Κάθε χρόνο η mas ‘’αγκαλιάζει’’ τα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία. Με τo ποσοστό του 2% από τις πωλήσεις του mas Best Brand επιτραπέζιου νερού ολοκληρώνεται η κάλυψη των εξόδων για την αποστολή παιδιών μαζί με τους συνοδούς τους σε πρόγραμμα θεραπευτικής ψυχαγωγίας στο Barretstown της Ιρλανδίας. Η όλη ενέργεια πραγματοποιείτε με την ευγενή υποστήριξη της εταιρείας Farmakas Water με την κυκλοφορία του Επιτραπέζιου νερού με την σήμανση για την στήριξη του Ιδρύματος ‘’Ελπίδα’’. Αυτό το κίνημα συνεχίζεται και εξακολουθεί να πραγματοποιείτε κάθε χρόνο.
 
2) Πρωτοχρονιάτικο Τραπέζι σε άπορες οικογένειες
Η συνεργασία Υπεραγορές Mas με το Acropolis Dry Cleaners ‘’Στρώνουν το Πρωτοχρονιάτικο Τραπέζι σε άπορες οικογένειες’’. Με κάθε απόδειξη/αγορά από τα Acropolis Dry Cleaners, €0,10 δόθηκαν για την συλλογή τροφίμων για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι των άπορων οικογενειών με προϊόντα Mr. Grand από τις Υπεραγορές MAS, καταβάλλοντας προσπάθειες να στηρίξουν τις άπορες οικογένειες τις ημέρες των εορτών.
 
3) Αγάπη δεν είναι τι λες.. Αγάπη είναι τι κάνεις…
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Αγάπης που είναι καθιερωμένη στις 14 Δεκεμβρίου οι Υπεραγορές mas δείχνουν και πάλι έμπρακτα την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο για ακόμα μια φορά! Σε συνεργασία με προμηθευτές καταφέραμε να συλλέξουμε τρόφιμα πρώτης ανάγκης όπου μοιραστήκαν και δόθηκαν σε συνανθρώπους μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Τις τσάντες Αγάπης παρέλαβαν: ο επίτροπος Εθελοντισμού κύριος Γιάννης Γιαννάκης, το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης (ΚΕΠΑ) ο κύριος Χαράλαμπος Χριστοφή, το Βαγόνι Αγάπης με εκπρόσωπο την κυρία Γιώλα Αριστήδου και το Ίδρυμα Αγίου Γεωργίου με εκπρόσωπο τον κύριο Μιχάλη Μάλλα. Οι εταιρείες που πρόσφεραν προϊόντα και τις ευχαριστούμε θερμά είναι οι ακόλουθες: MAS SUPERMARKETS, ΜΥΛΟΙ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΚΗ, ΑΜΒΡΟΣΙΑ, ΜΙΤΣΙΔΗΣ, Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ, ΣΟΛΕΑΣ, ΑΜΑΛΙΑ, ΚΕΟ, ΚΕΑΝ, HARCO, DIPLOMAT, VASOS ELIADES.
 
4) Χριστουγεννιάτικη συνεισφορά από τις Υπεραγορές Mas!
Μέσα στα πλαίσια κοινωνικής ευθύνης προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό με την δωρεά 5000 σοκολατών Mr Grand.
 
5) Επίσης δόθηκε μεγάλη ποσότητα κοτόπουλα που προσφέρθηκαν από τον συνεργάτη μας Νεφέλη Farm με στόχο την ενίσχυση του Κυπριακού ερυθρού Σταυρού σε Παγκύπρια βάση.
 
 
6) ‘’ΔΙΚΑΙΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΗΤΕΡΑ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΗ’’

H εταιρεία MAS Supermarkets με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας και σε συνεργασία με τις εταιρείες Elite Cyprus, Diplomat και MPM Distributors PPD , προσέφεραν προϊόντα στις μητέρες που βρίσκονται στους χώρους φιλοξενίας/καταφύγιο του Συνδέσμου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ/Association for the Prevention and Handling of Violence in the Family). Η δωρεάν παροχή προϊόντων δίνει τη δυνατότητα στον Σύνδεσμο να συνεχίσει να προσφέρει στις μητέρες, ελπίδα αλλά και αίσθημα ασφάλειας.
Η παραλαβή των προϊόντων έγινε από την Επικεφαλής Χώρου Φιλοξενίας Λευκωσίας.
 
7) Βοηθήστε mas να βοηθήσουμε…
Η προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον είναι ανάγκη και ευθύνη όλων μας, ένα δώρο που μπορούμε καθημερινά να κάνουμε σε εμάς και στα παιδιά μας. Μέσα από τα απλά πράγματα της καθημερινότητας μπορούμε να συμβάλουμε αισθητά.
Η συνεισφορά από τις Υπεραγορές Mas, επιδιώκει πάντα οι δράσεις να βρίσκονται σε θετική και παραγωγική αλληλεπίδραση με το κοινωνικό περιβάλλον. Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς συλλέγουμε συνεχώς πώματα τα οποία δίνουμε σε οργανισμούς για αγορά ιατρικού εξοπλισμού.
 
8) Μαγειρεύουμε με αγάπη...
‘’Πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα’’. Οι σύζυγοι των ιδιοκτητών των υπεραγορών ΜΑS το αποδεικνύουν αυτό, έμπρακτα. Είναι οι γυναίκες οι οποίες με αγάπη στηρίζουν τους συζύγους τους και τους οδηγούν με σταθερά βήματα προς την επιτυχία. Με αγάπη συγκέντρωσαν και παρουσίασαν τις αγαπημένες τους συνταγές, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στο κοινωνική λαίλαπα που λέγεται ‘ανάγκη’. Μετά από κόπο και επιμονή δημιουργήθηκε/σχεδιάστηκε το βιβλίο με διάφορες και ξεχωριστές συνταγές. Όλα τα έσοδα από το βιβλίο 6000 ευρώ δόθηκαν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό στο Ίδρυμα Αγίου Γεωργίου Χασάπη
 
9) 1000 λίτρα κοινωνικής δροσιάς… 2019
Προσέφεραν 4000 χυμούς σε ιδρύματα σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, όπως:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΛΙΑΣΙΔΟΥ.
 
10) ‘’Γράφοντας’’ χαμόγελα..
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι Υπεραγορές Mas, βγαίνουν και εκτός συνόρων, προσφέροντας 22.000 μολύβια στο Sophia Foundation όπου σταλθήκαν στους μαθητές στην Κένυα.
Η μόρφωση των παιδιών αποτελεί κίνητρο για να μπορέσουν να έχουν δικαίωμα σε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Η φοίτηση σε σχολεία τους δίνει νέες προοπτικές, βοηθά στη κοινωνικοποίηση τους και επιδρά α αποτρεπτικά στην επιστροφή σε μια ζωή στους δρόμους γεμάτη κινδύνους.
Back to school.
 
11) Με δεύτερη δράση οι Υπεραγορές ΜΑS και πάλι με αφορμή της νέα σχολική χρονιά και σε συνεργασία με τις εταιρείες VASOS ELIADES, FARMAKAS, COSTAS THEODOROU, PHOTIADES, ELITE, THETACO, προσέφεραν προϊόντα προγεύματος για τους άπορους μαθητές Παγκύπρια αυτή τη φορά. Η παραλαβή των προϊόντων από τα κεντρικά γραφεία της Mas έγινε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ομάδας Αγάπης,
 
12) Ημέρα ηλικιωμένων.
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων που είναι η 1η Οκτωβρίου οι Υπεραγορές MAS μαζί με τους πιο κάτω συνεργάτες με χαρά θέλησαν να προσφέρουν τρόφιμα και ήδη προσωπικής φροντίδας σε άτομα ‘τρίτης ηλικίας’. Τα προϊόντα και τα τρόφιμα δόθηκαν στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ. Σε αυτή την ενέργεια δίπλα μας στάθηκαν οι εταιρίες : ΑΜΒΡΟΣΙΑ, ΑΛΑΜΠΡΑ ΧΡΥΣΟΔΑΛΙΑ, ΜΙΤΣΙΔΗΣ, DIPLOMAT, ΜΡΜ DISTRIBUTORS.
 
13) Μια εικόνα χίλια χαμόγελα..
Οι Υπεραγορές ΜΑS διευρύνοντας το σκεπτικό της κοινωνικής ευθύνης ανάλαβε να ζωγραφίσει στο Μακάριο Νοσοκομείο Λευκωσίας στην παιδιατρική πτέρυγα. Με χορηγό την εταιρία PELETICO και Κύπριους καλλιτέχνες έγιναν τοιχογραφίες σε τοίχο 80 τετρ. μέτρων, ευελπιστώντας ότι οι δύσκολες ώρες των παιδιών αλλά και των γονιών που βρίσκονται στο νοσοκομείο να γίνουν πιο ανάλαφρες μπαίνοντας στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Πολύ συγκινητική ήταν η προθυμία των παιδιών (ασθενών) αλλά και των γονιών τους να βοηθήσουν στο όλο έργο.
 
 
14) Καλάθα του Άγιου Βασίλη...
Στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθούμε πιο κοντά σε συνανθρώπους μας και ειδικά στα παιδιά, οι Υπεραγορές ΜΑS τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων που είναι μέρες αγάπης, δημιούργησαν καλάθα του Άγιου Βασίλη μέσα στις Υπεραγορές.
Ο κόσμος μπορούσε να συνεισφέρει χρησιμοποιημένα παιχνίδια καλής κατάστασης ή και καινούργια όπου θα δοθούν σε άπορα παιδιά, στο περιτύλιγμα θα αναγράφεται η ηλικία και το φύλο του παιδιού.
 
 
15) MAXI + ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΜΑS = ΠΑΣΥΚΑΦ
Μέσω της συνεργασία μας με την MAXI χαρτοβιομηχανία συμφωνήθηκε το 1% από τις γενικές πωλήσεις των προϊόντων να δοθούν στο Ίδρυμα ΠΑΣΥΚΑΦ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων). Η ευαισθησία στις ανάγκες κάποιων συνανθρώπων μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για να υπάρξει μια κοινωνία βιώσιμη. Ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να αναλάβει πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών προκειμένου να συμβάλει στην ενδυνάμωση της κοινωνικής ευθύνης.
 
16) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Οι πράξεις Αγάπης συνεχίζονται και όπως κάθε χρόνο οι Υπεραγορές Mas λόγω του θεσμού των Χριστουγεννιάτικων εορτών συμβάλει ενεργά. Δόθηκε κρέας αξίας €1200 από τις εταιρείες Arlyco και
Nefely Farm, όπως και χρηματικό ποσό από τους μύλους Χατηγιώρκη για το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ άπορων οικογενειών και ιδρυμάτων.
 
17) ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
Κάθε χρόνο έτσι και φέτος η mas ‘’αγκαλιάζει’’ τα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία. Με τo ποσοστό του 2% από τις πωλήσεις του mas Best Brand επιτραπέζιου νερού ολοκληρώνεται η κάλυψη των εξόδων για την αποστολή παιδιών μαζί με τους συνοδούς τους σε πρόγραμμα θεραπευτικής ψυχαγωγίας στο Barretstown της Ιρλανδίας. Η όλη ενέργεια πραγματοποιείτε με την ευγενή υποστήριξη της εταιρείας Farmakas Water με την κυκλοφορία του Επιτραπέζιου νερού με την σήμανση για την στήριξη του Ιδρύματος ‘’Ελπίδα’’. Αυτό το κίνημα συνεχίζεται και εξακολουθεί να πραγματοποιείτε κάθε χρόνο.
 
 
18) Αγορά και Παράδοση 3 σταντ για τους ορούς στην Παιδοχειρουργική πτέρυγα στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία
 

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ