Το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας… «εν μέλι»

Λέγονται πολλά για τη σημασία του προγεύματος και ψάχνουμε συνεχώς να βρούμε τη «μαγική συνταγή» που θα μας δώσει το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας.

ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΕΛΙ
Όποια και να ’ναι η δική σου προτίμηση, φρόντισε να προσθέσεις στο πρωινό σου και ένα ευεργετικό κουτάλι μέλι, το «χρυσάφι της φύσης», όπως το περιέγραφαν και οι πρόγονοί μας. Αυτοί που ανακάλυψαν πρώτοι τις θρεπτικές ιδιότητες της φύσης και τις μετέτρεψαν σε διατροφικά «ιατροσόφια» για αγρότες και βασιλιάδες, αλλά και για εμάς, εκατοντάδες χρόνια μετά. 

ΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ;
Το μέλι κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγευμα των αρχαίων Ελλήνων, γιατί ήξεραν πως η ζάχαρή του έχει πολύ διαφορετική και πιο αγνή σύνθεση από άλλα γλυκαντικά, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη. Έτσι, προσφέρει ένα ιδανικό πρωινό μπουστάρισμα ενέργειας, πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΙ
Στην Κύπρο, το μέλι καταγράφεται επίσης στην αρχαία διατροφή και σήμερα βρίσκεται στο ντουλάπι κάθε νοικοκυριού, αφού χρησιμοποιείται ως βάση για πολλά αγαπημένα γλυκά όπως οι δίπλες και τα δάχτυλα.

Το κυπριακό μέλι παράγεται κάτω από ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες που σε συνδυασμό με την ποικιλία των αρωματικών μας φυτών, βοηθούν στη δημιουργία άριστης ποιότητας προϊόντων που φημίζονται σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, το θυμαρίσιο μέλι της Κύπρου είναι πασίγνωστο για το χαρακτηριστικά δυνατό άρωμά του, την πλούσια υφή και την πολύ ιδιαίτερή του γεύση.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Είμαστε δηλαδή, στην ευχάριστη θέση να παράγουμε εμείς οι ίδιοι ένα από τα σπουδαιότερα (και νοστιμότερα) «φάρμακα της φύσης». Έτσι, μπορούμε εύκολα και προσιτά να απολαμβάνουμε μπόλικο ποιοτικό, ντόπιο μέλι στο πρόγευμά μας. Μέλι που θεωρείται μάλιστα… το καλύτερο του κόσμου, αφού το γνωστό σε όλους κυπριακό μέλι θυμαριού «Τζιβέρτι» βραβεύτηκε για ακόμη μια χρονιά με Χρυσό Μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “World Beekeeping Awards”.

Η αγάπη και η αφοσίωση πέντε γενεών μελισσοκόμων, που παράγουν την πιο γλυκιά γεύση της Κύπρου με συχνούς ελέγχους ποιότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής και εμφιάλωσης, έφεραν το μέλι «Τζιβέρτι» για ακόμη μια φορά, στην κορυφή του κόσμου. Ας το τιμήσουμε και εμείς λοιπόν, με την προτίμησή μας.

Μάθε περισσότερα και βρες διάφορες συνταγές με μέλι «Τζιβέρτι» εδώ.

Δειτε Επισης

Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.