Το καλύτερο μέλι στον κόσμο είναι κυπριακό Μέλι Τζιβέρτι

Δελτίο Τύπου  22/10/2019 14:00
Το καλύτερο μέλι στον κόσμο είναι κυπριακό Μέλι Τζιβέρτι

Το καλύτερο μέλι στον κόσμο είναι κυπριακό Μέλι Τζιβέρτι

Δελτίο Τύπου  22/10/2019 14:00
Το κυπριακό θυμαρίσιο μέλι «Τζιβέρτι» κατέκτησε Χρυσό Μετάλλιο στον 46ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μελισσοκομίας “World Beekeeping Awards”, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται κάθε δύο χρόνια  στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Μελισσοκομίας της “Apimondia”. Θεωρείται η πιο σημαντική εκδήλωση της μελισσοκομίας σε παγκόσμιο επίπεδο στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες μελισσοκόμοι από διάφορες χώρες. Φέτος, συμμετείχαν 6000 μελισσοκόμοι από 80 χώρες. 

RELATED ARTICLES


 
Η φετινή διάκριση δεν είναι και η μοναδική, αφού το 2013 το μέλι «Τζιβέρτι» ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο μέλι στον κόσμο. Ο επαγγελματισμός και το μεράκι της οικογένειας Παπακώστα επιβραβεύθηκε ξανά φέρνοντας ακόμη μία σημαντική διεθνή διάκριση για την κυπριακή μελισσοκομία.
 
Οι κυψέλες απ’ όπου συλλέγεται το αγνό κυπριακό μέλι «Τζιβέρτι» βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές όπως, η Περιστερώνα, ο Πρόδρομος και το Πισσούρι. Σε αυτές τις περιοχές ευδοκιμούν μοναδικά μελισσοκομικά φυτά όπως ο ευκάλυπτος, διάφορα εσπεριδοειδή, το θυμάρι, το ρούδι, το αγριολασμαρί και η μυροφόρα. Η πλούσια χλωρίδα της Κύπρου δίνει απλόχερα το μυρωδάτο μέλι ανθέων και το βραβευμένο θυμαρίσιο μέλι «Τζιβέρτι».
 
Η ιδιαίτερη γεύση και το πλούσιο άρωμα του μελιού «Τζιβέρτι» είναι αποτέλεσμα των συχνών ελέγχων ποιότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής και εμφιάλωσης. Η αυστηρή προσήλωση 5 γενεών μελισσοκόμων στις βέλτιστες μελισσοκομικές πρακτικές έφεραν για άλλη μια φορά το μέλι «Τζιβέρτι» στην κορυφή του κόσμου.
 
Μάθετε περισσότερα για το μέλι «Τζιβέρτι» εδώ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας