Coca-Cola HBC: Κορυφαία εταιρεία ποτών στην Ευρώπη στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones

  • Η Α/φοι Λανίτη, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια σημαντική πρόοδο στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης
  • Η Α/φοι Λανίτη ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη προσπάθεια του Ομίλου Coca-Cola HBC για προώθηση των δεσμεύσεων βιώσιμης ανάπτυξης για το 2025
 
Ως η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο ποτών σε όλη την Ευρώπη, για το 2018, στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI) αναδείχθηκε ο Όμιλος Coca-Cola HBC. Πρόκειται για την 6η φορά μέσα σε 7 χρόνια που κατατάσσεται στην πρώτη θέση του Δείκτη και την 9η συνεχή χρονιά που βρίσκεται στις τρεις κορυφαίες θέσεις του κλάδου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Όμιλος συγκέντρωσε 90 μονάδες στη συνολική βαθμολογία, πετυχαίνοντας την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία σε 11 κατηγορίες, αλλά και σημαντική βελτίωση σε ακόμα 9 κατηγορίες και κατατάσσεται έτσι στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, Zoran Bogdanovic, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η δέσμευση των εργαζομένων και των συνεργατών μας σε βιώσιμες πρακτικές αναγνωρίζεται για ακόμη μία φορά. Γνωρίζουμε όμως ότι η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις δράσεις μας για τη συνεπή και μακροπρόθεσμη επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης που διαθέτουμε».
 
Οι επιδόσεις που συνέβαλαν στην υψηλή βαθμολογία είναι:
 
  • Μείωση κατά 25% των εκπομπών CO2 σε όλη την αλυσίδα αξίας (σε σύγκριση με το 2010), δυο χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό στόχο του 2020. Εξοικονομήθηκαν έτσι 1,27 εκ. τόνοι εκπομπών CO2
  • Βαθμολογία 88% στον Δείκτη Δέσμευσης Εργαζομένων, πάνω από τον μέσο όρο των εταιρειών FTSE100
  • Το 37% των διευθυντικών θέσεων κατέχουν γυναίκες, με στόχο 50% ως το 2025
  • Το 98% από τα €3,2 δισεκατομμύρια της δαπάνης προς προμηθευτές αφορούν τοπικές επιχειρήσεις υποστηρίζοντας έτσι την απασχόληση και την επιχειρηματική δραστηριότητα στις χώρες που έχει παρουσία ο Όμιλος. Στα €328 εκατομμύρια, ανέρχεται η φορολογική συμβολή του Ομίλου στις εθνικές οικονομίες
  • Επένδυση €7.9 εκατομμύρια σε προγράμματα για την υποστήριξη  των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Περισσότερα από το 1/3 αφορούσαν το πρόγραμμα Youth Empowered, που έχει στόχο να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες
  • Μείωση κατά 22% της χρήσης νερού στα εργοστάσια του Ομίλου (σε σύγκριση με το 2010)
  • Συμβολή στη συλλογή συσκευασιών που ισοδυναμούν με το 45% του όγκου που διαθέτει στην αγορά
 
Τα βήματα της Α/φοι Λανίτη
Στην Κύπρο η Α/φοι Λανίτη, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, ακολουθεί τα δικά της βήματα στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης. Ειδικότερα, όπως αποτυπώνεται στην πρώτη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξη της εταιρείας:
 
  • Η προστιθέμενη αξία που δημιουργεί η συνεισφορά της στην κυπριακή οικονομία ανέρχεται στα 28,2 εκατ., αριθμός που αντιστοιχεί στο 0,16% του ΑΕΠ της Κύπρου. Η εταιρεία προμηθεύεται προϊόντα συνολικής αξίας 42,8 εκατ. το χρόνο από 750 εγχώριους παραγωγούς, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία ενός βιώσιμου και παραγωγικού συστήματος στην αγροτική και διατροφική βιομηχανία της Κύπρου.
  • Δημιουργεί αξία στην τοπική κοινωνία με σημαντικά προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όπως το Youth Empowered, με στόχο να εφοδιαστούν με τις κατάλληλες δεξιότητες και να μπουν δυναμικά στην αγορά εργασίας μέχρι το 2020, τρεις χιλιάδες νέοι.
  • Μέσω στοχευμένων δράσεων, η Coca-Cola στην Κύπρο στηρίζει διαχρονικά την τοπική κοινωνία, αντιλαμβανόμενη ότι η ευημερία της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της ίδιας της εταιρείας. Οι ουσιαστικές κοινωφελείς δράσεις της Coca-Cola στην Κύπρο στοχεύουν στην ενίσχυση των νέων ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας που υπηρετούν τους παραπάνω στόχους είναι πέρα από το Youth Empowered, το Zero Waste Beach και το Mission Water.
  • Πέτυχε να μειώσει κατά 91% την ανακύκλωση των αποβλήτων της παραγωγικής διαδικασίας.
  • Μείωσε κατά 45 τόνους τη χρήση πλαστικού, ενώ πέτυχε στον απόλυτο βαθμό το στόχο της δημιουργίας ανακυκλώσιμων συσκευασιών.
  • Μείωσε κατά 8% το δείκτη C02 των εργοστασίων της σε σχέση με το 2016.
  • Το 100% των ψυγείων της εταιρείας χρησιμοποιούν ψυκτικό υλικό που δεν επηρεάζει τη στοιβάδα του όζοντος.
  • Συνεχίζει να εργάζεται για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της, διαθέτοντας 19 προϊόντα με λίγες ή καθόλου θερμίδες, ενώ το 62% των πωλήσεων προέρχεται από προϊόντα χωρίς ζάχαρη.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Α/φοι Λανίτη ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη προσπάθεια του Ομίλου Coca-Cola HBC για προώθηση των δεσμεύσεων βιώσιμης ανάπτυξης για το 2025, που εκτείνονται σε έξι άξονες: 
 
  • Τη μείωση των εκπομπών ρύπων
  • Την ορθολογική διαχείριση του νερού
  • Τη δημιουργία ενός Κόσμου Χωρίς Απορρίμματα (World Without Waste)
  • Τη διασφάλιση της ποιότητας των προμηθειών
  • Τη μείωση των θερμίδων στο Χαρτοφυλάκιο των Αναψυκτικών
  • Τη φροντίδα των ανθρώπων αλλά και των κοινωνιών που δραστηριοποιείται
 
Μπορείτε να βρείτε την 1η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Α/φοι Λανίτη στο πιο κάτω link

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια