Σήμα θα πιστοποιεί το κυπριακό μέλι 100%

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων και η Παγκύπρια Κίνηση Επαγγελματιών Μελισσοκόμων ανακοίνωσαν ότι καταχώρησαν σήμα, το οποίο θα υπάρχει πάνω στις συσκευασίες μελιών – ετικέτες  για την εύκολη αναγνώριση από τον καταναλωτή, ώστε να είναι σίγουροι ότι πρόκειται για 100% κυπριακό προϊόν.
 
Το σήμα βρίσκεται στις ετικέτες επιλεγμένων κυπριακών μελιών τα οποία βρίσκονται στα ράφια των υπεραγορών και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και συνιστά ένδειξη για την υψηλή ποιότητα και αυθεντικότητα του κυπριακού μελιού, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι αγοράζοντας μέλι με το σήμα των οργανωμένων συνόλων των μελισσοκόμων, ο καταναλωτής μπορεί να είναι σίγουρος αγοράζουν 100% κυπριακό προϊόν καθώς προέρχεται αποκλειστικά από νέκταρ κυπριακών λουλουδιών, και αυτό εξασφαλίζετε κάτω από τους αυστηρούς ελέγχους αυθεντικότητας που διενεργεί το κρατικό χημείο (μέθοδος καθορισμού γεωγραφικής προέλευσης).
 
«Μπορούν επίσης να είναι σίγουροι πως το μέλι έχει παραχθεί από παραγωγούς της Κύπρου οι οποίοι μέσα από συνεχή σεμινάρια σε Κύπρο και εξωτερικό, έμαθαν να τηρούν όλες τις ορθές μελισσοκομικές πρακτικές, που προβλέπουν οι κανονισμοί στη μελισσοκομία, καθώς και τις αυστηρές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτως ώστε τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμφιάλωση να εξασφαλίζουν την πιο ψηλή ποιότητα και η θρεπτική αξία του μελιού να παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα, δηλαδή το μέλι να παραμένει αναλλοίωτο και αγνό φυσικό προϊόν» προστίθεται.
 
Αναφέρεται ακόμα ότι το σήμα υποδεικνύει επίσης ότι τα μέλια που το φέρουν εκτός του ότι είναι 100% κυπριακά, δεν έχουν υποστεί επεξεργασία ή παστερίωση και διατηρούν αναλλοίωτα τα φυσικά συστατικά τους.
 
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων και η Παγκύπρια Κίνηση Επαγγελματιών Μελισσοκόμων αναφέρουν τέλος ότι το κυπριακό μέλι έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και τιμηθεί με βραβεία άριστης ποιότητας, είναι απαλλαγμένο από αντιβιοτικά, καθαρό προϊόν, υψηλής ποιότητας, φυσικό αναλλοίωτο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ