KEAN: 70 χρόνια μετά η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται

Με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 76 κορυφαίας ποιότητας προϊόντα σε συσκευασία τελευταίας τεχνολογίας, με μοντέρνο design, η KEAN συμπληρώνει επιτυχώς 70 χρόνια παρουσίας στα κυπριακά επιχειρηματικά δρώμενα, με σημαντική παρουσία στις διεθνείς αγορές. 

Με τεχνογνωσία και εμπειρία στην παραγωγή, δέσμευση στην ποιότητα και προσεκτικά στοχευμένο μάρκετινγκ, η ΚΕΑΝ έχει κερδίσει την αφοσίωση παλιών και νέων πελατών. 

Η αποτελεσματική διανομή και η στήριξη της έντονης εμπορικής δραστηριότητας επιτρέπει τη συνεχή ανάπτυξη των πωλήσεων σε όλους τους τύπους καταστημάτων, ενώ η έρευνα αγοράς και η δημιουργική σκέψη συνδυάζονται για να κρατήσουν το brand μοντέρνο και ανταγωνιστικό και τα προϊόντα πάντα δημοφιλή, τόσο ανάμεσα στη νέα γενιά όσο και στις προηγούμενες.

Τα πρώτα ποτά που παρασκευάστηκαν από την εταιρεία το 1949 ήταν τα σκουός (πορτοκάλι, λεμόνι, αμύγδαλο και βύσσινο) με ζάχαρη ως συντηρητικό. Τα προϊόντα ενθουσίασαν το κοινό, η ζήτηση ήταν θεαματική και η πίεση για αυξημένη παραγωγή έντονη. Με υψηλή ποιότητα και ευέλικτο επιχειρηματικό πνεύμα, η ΚΕΑΝ σύντομα εξελίχθηκε σε μεγάλη και σύγχρονη μονάδα παραγωγής αναψυκτικών φρούτου και φρουτοπροϊόντων και αποδείχθηκε ικανή να ανταγωνίζεται αντίστοιχα ξένα προϊόντα, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Η ανάγκη να προστεθούν νέα προϊόντα στο χαρτοφυλάκιό της ακολούθησε ως συνέπεια της εξαιρετικής της επιτυχίας. Η KEAN Soft Drinks Ltd ιδρύθηκε το 1951 με το δικό της εμπορικό σήμα και εξασφάλισε και νέες συνεργασίες με άδειες εμφιάλωσης των Canada Dry, Nichols International (Vimto), UK και Royal Crown Cola, USA. Κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, το ένστικτο επιβίωσης του ιδρυτή εντόπισε νέες προοπτικές εξαγωγής προϊόντων στις χώρες της Εγγύς και Άπω Ανατολής. 

Το 1981 η εταιρεία πήρε τη στρατηγική απόφαση να προχωρήσει σε καινοτόμα προϊόντα και συσκευασίες και επένδυσε σε σύγχρονα μηχανήματα συσκευασίας χυμών σε χαρτί Tetra Pak. Με την επιλογή της αυτή, η ΚΕΑΝ έγινε η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο  - και ανάμεσα στις πολύ λίγες στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο -, που προβήκαν σε τέτοια επένδυση. Ο συνδυασμός της γνώσης του τρόπου επεξεργασίας των καλύτερων φυσικών πρώτων υλών, η άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος, μαζί με την τελευταία τεχνολογία συσκευασίας, οδήγησε το εμπορικό σήμα της KEAN σε ηγετική θέση στους χυμούς και τα φρουτοποτά.

Σήμερα η εξαγωγική δραστηριότητα της ΚΕΑΝ καλύπτει το 25% των πωλήσεών της και αναπτύσσεται σε 50 χώρες σε 5 ηπείρους. Τα προϊόντα για εξαγωγή είναι χυμοί συσκευασμένοι TetraPak, συμπυκνώματα χυμών (juiceconcentrates), βάσεις για προϊόντα από χυμούς, αιθέρια έλαια, αναψυκτικά και Squash, ενώ η συμμετοχή της ΚΕΑΝ με δικό της περίπτερο στις πιο σημαντικές εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών ανά τον κόσμο ενδυναμώνει την επικοινωνία με υφιστάμενους πελάτες και προσφέρει την ευκαιρία εξεύρεσης νέων πελατών. 
 


Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, τα τελευταία χρόνια η ΚΕΑΝ -εντοπίζοντας ευκαιρίες στην αγορά- προχώρησε στην ενσωμάτωση νέων προϊόντων στον Όμιλο μέσω θυγατρικών εταιρειών (KEAN Trading, KFL Logistics Ltd, Kean Food Link Ltd) και ανέλαβε την αντιπροσωπεία και διανομή τους. Νέα προϊόντα όπως HEINZ, KRAFT, HP, L&P, AMOY, VITALIA, FARLEYS, CALVO – τόνος και σαλάτες, Όλυμπος χαλβάς & ταχίνι, GO TAN - noodles και σάλτσες, PELLITO NUTS, τα ελληνικά παγωτά ΚΡΙ-ΚΡΙ και τα ελληνικά γιαούρτια ΚΡΙ-ΚΡΙ - που διακρίνονται στην αγορά-, Λαγάκης – κατεψυγμένα ψάρια αλιεύματα, MONBAKE GROUP – Berlys,Bellsola, Orio, EUROFRITS, VIČIŪNAI GROUP κ.ά. διανέμονται πλέον στο λιανικό εμπόριο, αλλά και σε HORECA (μεγάλες ποσότητες και συσκευασίες που καλύπτουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες).   
 


Όπως τονίζει ο Marketing Manager της ΚΕΑΝ κ. Μάρλο Ευριπίδου : «Η ΚΕΑΝ οφείλει την ύπαρξη της σε ένα επιστήμονα με ερευνητικό μυαλό που δημιούργησε την ευκαιρία, που έκτισε πάνω σε συνεχή μελέτη και αξιοποίησε την πείρα του. Σήμερα η ΚΕΑΝ, ακολουθώντας μακροπρόθεσμη στρατηγική, παρακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς και μελετώντας τις προτιμήσεις των καταναλωτών, έχει εξελιχθεί σε ένα Όμιλο εταιρειών, ο οποίος προσφέρει μια τεράστια ποικιλία ποιοτικών προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο του λιανεμπορίου όσο και του τομέα HORECA. Η προσέγγισή μας αυτή διασφαλίζει τη συνέχιση της επιτυχίας και ανάπτυξης της ΚΕΑΝ και την περεταίρω εδραίωσή της και συμβολή της στο μέλλον της κυπριακής επιχειρηματικότητας.»    
 

 

Δειτε Επισης

INEX: Χτίζοντας για το μέλλον
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition