Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

To LEXUS UX, απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία 5-αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας EURO NCAP

Το νέο crossover Lexus UX απέσπασε τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων, στην πρόσφατη διαδικασία δοκιμών Euro NCAP 2019.

Το νέο Lexus UX, όπως προκύπτει από την υψηλή βαθμολογία που κατέγραψε, είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες (96% βαθμολογία προστασίας των ενηλίκων και 85% βαθμολογία προστασίας των ανήλικων επιβατών). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Lexus UX ξεχώρισε ως ένα από τα αυτοκίνητα που απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο του νέου, πιο αυστηρού, καθεστώτος δοκιμών 2019.

Παράλληλα αναδείχθηκε και ως το καλύτερο στην κατηγορία του κατά την αξιολόγηση του συστήματος προστασίας πεζών και ποδηλατών με Αυτοματοποιημένα Φρένα Έκτακτης Ανάγκης (82% βαθμολογία προστασίας των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου).

Διαθέτοντας την τελευταία έκδοση του προηγμένου πακέτου τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας - Lexus Safety System +, το νέο crossover της Lexus μπορεί να καυχιέται επίσης και για τα σημαντικά διαπιστευτήρια παθητικής ασφάλειας, που προκύπτουν από την εξαιρετικά άκαμπτη πλατφόρμα Global Architecture-C, και τους 8 αερόσακους οι οποίοι περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Η δεύτερη γενιά του Lexus Safety System + ενσωματώνει πολλά νέα χαρακτηριστικά για την πρόληψη ή τη μείωση της έντασης των ατυχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει σύστημα ανίχνευσης ποδηλάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιπλέον σύστημα ανίχνευσης πεζών κατά τη διάρκεια της νύχτας, ως μέρος του βελτιωμένου συστήματος προ-σύγκρουσης (PCS). Ο δυναμικός αυτόματος πιλότος με ραντάρ και το σύστημα διατήρησης λωρίδας παρέχουν αυτοματοποιημένη υποστήριξη οδήγησης SAE level-2 με στόχο τη μείωση της λειτουργίας του οδηγού, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο του οχήματος.

Το Lexus Safety System + είναι πλέον διαθέσιμο στο 99% των μοντέλων Lexus που πωλούνται στην Ευρώπη, υλοποιώντας έτσι τη δέσμευση της μάρκας ότι τα οφέλη από τις προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας δεν περιορίζονται σε μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, αλλά διατίθενται σε ολόκληρη την γκάμα των μοντέλων της Lexus.

Δειτε Επισης

Αυξήσεις τιμών έως 48% ενόψει Καθαράς Δευτέρας αλλά και σημαντικές μειώσεις
Οι εμπορικοί σύμμαχοι της Κύπρου-Από πού εισάγουμε και πού εξάγουμε προϊόντα
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμός ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Το κατάστημα του μέλλοντος ανοίγει την πόρτα του στο Cyprus Grocery Retail Conference
Στις τάξεις του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου το Superhome Center
Νicosia Mall: Η απόλυτη εμπειρία shopping και διασκέδασης
Τα υβριδικά αυτοκίνητα προσελκύουν τους αγοραστές-Τα top brands
Δέκα εντολές για το σεξ και το λιανικό εμπόριο
Βλέπει οφέλη για τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιρειών από τις διαταραχές στην Ερυθρά ο Fitch
Ανεβάζουν τα μερίδια τους στην αγορά ηλεκτροκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα