Αργίες για τα γενικά καταστήματα Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα τα γενικά καταστήματα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, αφού οι πιο πάνω ημέρες θεωρούνται αργίες για τα γενικά καταστήματα με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τις πρόνοιες της περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους Νομοθεσίας, όλα τα γενικά καταστήματα θα πρέπει να τηρούν το πασχαλινό ωράριο κατά την περίοδο 18.4.2019 – 27.4.2019 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών).

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, τα γενικά καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 6:00 μ.μ.. Τονίζεται ότι Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα τα γενικά καταστήματα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, αφού οι πιο πάνω ημέρες θεωρούνται αργίες για τα γενικά καταστήματα με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

Τέλος, όσον αφορά τους εργαζόμενους των ειδικών καταστημάτων, οι οποίοι θα εργαστούν τις πιο πάνω αργίες, θα πρέπει να αποζημιωθούν με αναλογία 1:2 για κάθε ώρα εργασίας. 

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ