Ο Πρόεδρος εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα του Mall of Cyprus

Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του The Mall of Cyprus εγκαινίασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενός εμπορικού κέντρου, το οποίο, όπως είπε, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική όψη και τον λειτουργικό σχεδιασμό που έχει αποκτήσει κατόπιν της επέκτασης, της διαμόρφωσης και της μερικής αναβάθμισης των εσωτερικών και εξωτερικών του χώρων, έχει πραγματικά αποκτήσει νέα μορφή και ταυτότητα.


«Την ίδια στιγμή, η υψηλή ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρει, συγκεντρώνοντας πληθώρα δυνατοτήτων αγοράς, εστίασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, έχει καθιερώσει έναν διαφορετικό για τα μέχρι τώρα Κυπριακά δεδομένα συνδυασμό, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει τον απόλυτο προορισμό για τους επισκέπτες και τους καταναλωτές», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 

 

Στα εγκαίνια βρέθηκε και ο Ιδρυτής και επί σειρά ετών Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Σιακόλα, Νίκος Κυπριανού Σιακόλας.
 
Τονίζοντας ότι η επέκταση του The Mall of Cyprus ως μία από τις μεγαλύτερες τη δεδομένη στιγμή πραγματοποιούμενες επενδύσεις στην πρωτεύουσα, και ειδικότερα στον Δήμο Στροβόλου, αναμφίβολα θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία του τόπου, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι ηδη από το κατασκευαστικό στάδιο της επέκτασής του, αφενός απέφερε και αποφέρει φορολογικά έσοδα στην επαρχία Λευκωσίας και στο κράτος και αφετέρου δημιούργησε άμεσα ή έμμεσα εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
 

 
«Οφέλη, τα οποία αυξήθηκαν με τη λειτουργία του, τόσο με τις πρόσθετες θέσεις απασχόλησης που προέκυψαν όσο και με τη αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό αισιόδοξές προοπτικές για υφιστάμενες και νέες γειτνιάζουσες επιχειρήσεις», είπε σχετικά.
 

 
«Δεδομένων των θετικών αποτελεσμάτων που επέφερε για την οικονομία του τόπου, εκείνο το οποίο θα ήθελα να υπομνήσω είναι το γεγονός ότι το εν λόγω έργο προκύπτει ως αποτέλεσμα της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας Αtterbury Cyprus», πρόσθεσε ακόμα.
 
«Λαμβάνοντας υπόψη την πολύχρονη εμπειρία των επενδυτών στην ανάπτυξη και τη διαχείριση εμπορικών κέντρων σε διάφορες χώρες, είναι πραγματικά με ιδιαίτερη ικανοποίηση που αναφέρω, ως και οι ίδιοι έχουν δηλώσει, ότι η απόφαση της επιλογής της πατρίδας μας για την επέκταση των εργασιών τους εδράστηκε στις προοπτικές που δημιουργήσαμε ως Κυβέρνηση για την ανάπτυξη του τόπου», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.
 

Προοπτικές που, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, «στηρίχθηκαν στην ευρύτερη στοχευμένη πολιτική που υιοθετήσαμε, θέτοντας ως πρώτιστο μέλημα την ανακοπή της ύφεσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας, με απώτερο σκοπό να διανοίξουμε νέες προοπτικές σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης για την πατρίδα μας».
 


 
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, «επιδιώκοντας να καταστήσουμε τη χώρα μας τόπο προσέλκυσης ποιοτικών επενδύσεων προωθήσαμε μία σειρά φορολογικών, πολεοδομικών και σωρεία άλλων κινήτρων και μέτρων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και ελκυστικού πλαισίου αναπτύξεων για ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, πετυχαίνοντας έτσι την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους και, συνεπώς, την τόνωση της κατασκευαστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας».
 
Η έντονη οικοδομική δραστηριότητα που παρατηρείται, η σημαντική αύξηση της ζήτησης για οικιστικές και ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες πραγματοποιούμενες μεγάλες ιδιωτικές αναπτύξεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τα πολλαπλά θετικού αντίκτυπου οφέλη που δημιούργησαν, επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν την πολιτική που ακολουθήσαμε.

 


 
Καταληκτικά ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη την εταιρεία Αtterbury Cyprus για το νέο αυτό επιχειρηματικό τους βήμα, τονίζοντας ότι «ανάλογες πρωτοβουλίες επένδυσης ιδιωτικών κεφαλαίων, όπως αυτές των φίλων Louis van der Watt, Henk Diest και Τάκη Χριστοδούλου στη βάση της αξιοποίησης των κινήτρων που προωθούμε και της εμπιστοσύνης στις προοπτικές που δημιουργήσαμε για τη χώρα, αναβαθμίζουν σημαντικά την οικονομία του τόπου και για αυτό τους ευχαριστούμε».
 

 


 

 

Δειτε Επισης

Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας