Seat: Έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μέχρι το 2021

Η Seat παρουσίασε την Τετάρτη 27 Μαρτίου την ηλεκτρική της στρατηγική, η οποία μέχρι τις αρχές του 2021, περιλαμβάνει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Η ηλεκτρική έκδοση του Mii και το el-Born θα είναι τα δύο πρώτα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, ενώ η νέα γενιά Leon και το Tarraco θα διαθέτουν plug-in υβριδική έκδοση. Επιπλέον, το CUPRA Leon και το CUPRA Formentor θα διαθέτουν στην γκάμα τους μια υβριδική παραλλαγή plug-in.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Luca de Meo, ανακοίνωσε ότι το CUPRA Formentor θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Martorell. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας, η Seat θα αναπτύξει μια νέα πλατφόρμα οχημάτων σε συνεργασία με τη Volkswagen μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων, όπου μελλοντικά θα κατασκευαστούν αρκετά νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Ο στόχος της νέας πλατφόρμας είναι η δημιουργία προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων με τιμή εισόδου κάτω από τις 20.000 ευρώ. Περισσότεροι από 300 εξειδικευμένοι μηχανικοί θα συμμετάσχουν σε αυτό το project στην Ισπανία.
 

 

 

Το 2018 η Seat πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της. Τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν στα 294 εκατ. ευρώ, 4,6% περισσότερο από το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 93,2% στα 223 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 9,991 δισ. ευρώ, 4,6% υψηλότερα από το αποτέλεσμα του 2017. Επιπλέον, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι πωλήσεις αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των σχεδόν επτά δεκαετιών της Seat και τα 517.600 πωληθέντα οχήματα έκαναν την εταιρεία την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη μάρκα στην Ευρώπη κατά το προηγούμενο έτος.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο