Αυτά τα αυτοκίνητα οδηγούν οι Κύπριοι

Πλήγμα δέχθηκαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το πρώτο δίμηνο του 2019, ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης της ψήφισης των κρίσιμων νομοθετημάτων για την αγορά αυτοκινήτων, την ώρα που οι εγγραφές μεταχειρισμένων αυξήθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Διαβάστε ακόμα: Τα επιχειρηματικά μυαλά από τον Αγρό

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μοντέλα crossover και SUV εξακολουθούν να έχουν την τιμητική τους, οδηγώντας την κούρσα της αγοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΕΒ και του ΣΕΜΟ, τα οποία επεξεργάστηκε η Innosoft, οι εγγραφές των νέων επιβατικών επιβατικών οχημάτων μειώθηκαν κατά 17,8% στις 1.876 την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2019 έναντι 2.282 την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Από την άλλη, οι εγγραφές των μεταχειρισμένων επιβατικών αυξήθηκαν οριακά κατά 0,4% στις 4.211 από 4.194 το αντίστοιχο περσινό δίμηνο.

Διευκρινίζεται ότι τα στοιχεία που εξασφάλισε το InBusinessNews συμπεριλαμβάνουν καινούργιες και μεταχειρισμένες εγγραφές επιβατικών οχημάτων που με τη σειρά τους συμπεριλαμβάνουν τις κατηγορίες Private, Invalid, Taxi, Z-Vehicle, Training.

Διαβάστε ακόμα: Πουλλικκάς: Τρεις οι αδειοδοτημένοι ανεξάρτητοι συμβατικοί παραγωγοί ενέργειας

Τα καινούργια
Την πρωτιά στα καινούργια επιβατικά μοντέλα καταλαμβάνει το KIA Stonic με 107 εγγραφές το πρώτο δίμηνο του 2019 από 141 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ακολουθεί το Kona της Hyundai με 93 πωλήσεις, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Nissan Qashqai με 86 εγγραφές την πρώτη διμηνία της φετινής χρονιάς σε σχέση με 82 την ίδια περίοδο του 2018. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το Sportage, ένα ακόμα μοντέλο της KIA, με 82 εγγραφές από 66. Στην πέμπτη και έκτη θέση βρίσκονται δύο μοντέλα της Toyota, το C-HR και το Yaris, με 81 και 79 εγγραφές αντίστοιχα. Στην επτάδα μπαίνει και το Hyundai Tuscon, με 62 εγγραφές το πρώτο δίμηνο του 2019 από 92 το αντίστοιχο δίμηνο του 2018.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Nissan X-Trail, με 55 εγγραφές, το Juke επίσης της Nissan, με 54 εγγραφές, καθώς και το KIA Picanto που μετρά 47 εγγραφές σε δύο μήνες.

Στις υπόλοιπες θέσεις της δεκαπεντάδας των καινούργιων επιβατικών μοντέλων βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το Volkswagen Tiguan (45), το Ford Fiesta (43), το Volkswagen Polo (41), το Toyota Auris (40) και το Volkswagen Golf (36).
 

 

Τα μεταχειρισμένα
Μπορεί η Mazda να μην έχει καμία θέση στις πωλήσεις των πρώτων 30 καινούργιων επιβατικών μοντέλων, εντούτοις τα μοντέλα της καταλαμβάνουν τουλάχιστον πέντε θέσεις στην εικοσάδα των μεταχειρισμένων επιβατικών.

Ξεκάθαρη είναι η πρωτιά του Mazda Demio στα μεταχειρισμένα επιβατικά μοντέλα, με 494 πωλήσεις την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2019 σε σύγκριση με 473 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Mercedes CLA-Class, με 320 εγγραφές από 342, ενώ τρίτο κατατάσσεται το Toyota Vitz, με 175 εγγραφές σε σχέση με 229 την πρώτη διμηνία του 2018. Ελαφρώς πιο κάτω βρίσκεται το Fit της Honda, με 174 πωλήσεις έναντι 93 και την πεντάδα συμπληρώνει το Nissan Note, με 173 εγγραφές σε σχέση με 211 το πρώτο δίμηνο του 2018.

Τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας των μεταχειρισμένων επιβατικών μοντέλων καταλαμβάνουν η Mercedes E-Class, με 114 εγγραφές, το Toyota Yaris, με 106 εγγραφές, το Mazda 2 με 90 και το March της Nissan με 78 πωλήσεις σε ένα δίμηνο.

Στην δεκαπεντάδα των μεταχειρισμένων επιβατικών βρίσκονται επίσης το Nissan Qashqai (73), το Suzuki Swift (71), το Mazda Axela (71), η Mercedes GLC-Class (67), καθώς επίσης και δύο μοντέλα της Mazda, το Mazda 3 (61) και το CX-5, επίσης με 61 εγγραφές.
 

 

Οι πρώτοι όμιλοι
Όσον αφορά τους ομίλους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο σύνολο της αγοράς, την πρωτιά κατέλαβε το δίμηνο του 2019, με 473 εγγραφές ο όμιλος Χαρ. Πηλακούτα, ο οποίος αντιπροσωπεύει στην Κύπρο σωρεία δημοφιλών μαρκών, όπως Nissan, BMW, Land Rover, Mini και Jaguar, ενώ πρόσφατα απέκτησε την αντιπροσωπεία των Renault, Dacia και Mitsubishi.

Πιο πίσω, με 302 πωλήσεις σε ένα δίμηνο, ακολουθεί η A. Loutsios & Sons, αντιπρόσωπος των KIA και Isuzu, ενώ στην τρίτη θέση, με 294 εγγραφές βρίσκεται η Dickran Ouzounian & Co, αντιπρόσωπος των Toyota και Lexus στην Κύπρο.

Η CTC Public, αντιπρόσωπος των Hyundai, Volvo και Iveco μετρά 264 εγγραφές σε δύο μήνες, ενώ την πεντάδα ολοκληρώνει με 240 η Unicars, η οποία αντιπροσωπεύει στην Κύπρο τις μάρκες Volkswagen, Audi, Skoda και Seat.

Τις ίδιες ακριβώς πωλήσεις (240) έχει και η Michaels Automotive, αντιπρόσωπος των Ford.

Στις πωλήσεις επιβατικών το πρώτο δίμηνο του 2019, η εικόνα είναι περίπου η ίδια, με τον όμιλο Χαρ. Πηλακούτα να μετρά 421 εγγραφές, την A. Loutsios & Sons 267 εγγραφές, την Dickran Ouzounian 255 εγγραφές, τη CTC Public 249 εγγραφές και την Unicars να έχει 233 εγγραφές.
 

 

ΠΗΓΗ: ΟΕΒ – ΣΕΜΟ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: INNOSOFT.

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά