Φρουταρίες: Φωνές για άνιση μεταχείριση σε σχέση με λαϊκές αγορές

Για άνιση μεταχείριση του εμπορικού κόσμου μέσα από την ανεξέλεγκτη λειτουργία λαϊκών αγορών, κάνει λόγο το Παγκύπριο Σωματείο Ιδιοκτητών Φρουταριών, προειδοποιώντας με μέτρα εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα, το οποίο όπως επισημαίνει, άπτεται και της δημόσιας υγείας.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Σωματείου, Πόλυς Καττάσης, ανέφερε πως, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν, πριν από ενάμιση μήνα, στους εμπλεκομένους (Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Παγκύπριο Σωματείο Ιδιοκτητών Φρουταριών) κατά την παρουσία τους στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής, δεν υπήρξε οποιαδήποτε κίνηση που να "διορθώνει τα κακώς έχοντα στις λαϊκές αγορές" και να θέτει όλους τους εμπορευόμενους επί ίσοις όροις.
 
Δεν νοείται, ανέφερε,  κάποιοι να τηρούν όλους τους νόμους και κανονισμούς και να πληρώνουν τους φόρους που διέπουν το λιανικό εμπόριο, ενώ την ίδια ώρα οι λαϊκές αγορές να λειτουργούν ανεξέλεγκτες, χωρίς ταμειακές μηχανές, χωρίς Φ.Π.Α ή Φόρο Εισοδήματος, αλλά πολύ περισσότερο, χωρίς να τηρούν τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Καττάσης υπέδειξε πως, ενώ οι νόμιμοι καταστηματάρχες διατηρούν ψυγεία με συγκεκριμένες και ελεγχόμενες θερμοκρασίες, για προστασία της υγείας του καταναλωτή, πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ σε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, στις λαϊκές αγορές πωλούνται τυριά, αλλαντικά, ακόμη και κοτόπουλα, κουνέλια και ψάρια, μέσα σε κουβάδες και παγωνιέρες "εκτεθειμένα μέσα στη σκόνη, στον ήλιο και με 40 βαθμούς θερμοκρασία".
 
Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε στη Βουλή ότι οι αρμόδιοι φορείς θα λάμβαναν δράσεις για επίλυση του θέματος με τις λαϊκές αγορές σε περίοδο ενός μήνα, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής για ικανοποίηση του αιτήματος μας για ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των εμπορευόμενων, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Σωματείου Ιδιοκτητών Φρουταριών.
 
Προειδοποίησε δε ότι, εάν δεν υπάρξει στην πορεία οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου και το Παγκύπριο Σωματείο Ιδιοκτητών Φρουταριών, προτίθενται να παραθέσουν διάσκεψη Τύπου και να αποφασίσουν μέτρα "μη αποκλείοντας να ζητήσουμε  την κατάργηση όλων των κανονισμών, νομοθεσιών και φορολογιών που διέπουν το λιανικό εμπόριο, ούτως ώστε όλοι να εργάζονται ισότιμα, χωρίς διακρίσεις".
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοίγματα στο Η.Β. για προσέλκυση επενδύσεων-Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων