Η διαχρονική βιβλιοθήκη BILLY της ΙΚΕΑ γίνεται 40 και ανανεώνεται

Δελτίο Τύπου  12/02/2019 11:15
Η διαχρονική βιβλιοθήκη BILLY της ΙΚΕΑ γίνεται 40 και ανανεώνεται

Η διαχρονική βιβλιοθήκη BILLY της ΙΚΕΑ γίνεται 40 και ανανεώνεται

Δελτίο Τύπου  12/02/2019 11:15
Η βιβλιοθήκη BILLY, ένα από τα διασημότερα και λειτουργικότερα έπιπλα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της ΙΚΕΑ, συνεχίζει, 40 ολόκληρα χρόνια μετά, να βρίσκεται ανάμεσα στις πιο αγαπημένες μας επιλογές. Και όχι τυχαία.

RELATED ARTICLES


 
Η βιβλιοθήκη BILLY αποτελεί εδώ και χρόνια το σπίτι των υλικών μας αναμνήσεων ενώ η ΙΚΕΑ δεν σταματά να της προσθέτει επιλογές, όπως αξεσουάρ και χρώματα για να την τελειοποιήσει. Ο διακριτικός, ευέλικτος και λειτουργικός χαρακτήρας της όμως, παραμένει πάντοτε ο ίδιος και γι’ αυτό ίσως ταιριάζει στα σπίτια τόσων ανθρώπων. Διότι η ταυτότητά της προσδιορίζεται πρωτίστως από το περιεχόμενό της.

Ο σχεδιαστής Gillis Lundgren, της έδωσε το όνομα του συναδέλφου του, Billy Liljedahl. Αρχικός στόχος του σχεδιαστή, ήταν να μπει η BILLY σε κάθε σπίτι για να φιλοξενήσει αγαπημένα αντικείμενα, σημαντικά βιβλία ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε να αναδείξουμε. Ο Gillis Lundgren, μπορεί να μην ακούγεται συχνά, όμως είναι ένας πολύ γνωστός σχεδιαστής στον κόσμο της ΙΚΕΑ. Ήταν από τους πρώτους υπαλλήλους της ΙΚΕΑ, ενώ την ιδέα της BILLY υποστήριξε ο ίδιος ο ιδρυτής της, Ingvar Kamprad από την πρώτη στιγμή. Άλλωστε, μια οικονομικά προσιτή βιβλιοθήκη που θα ταίριαζε σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και με προοπτική να μεγαλώνει και να προσαρμόζεται πέρα από τις τάσεις της μόδας, προφανώς ακουγόταν πολύ ελκυστική.

Φέτος, η BILLY γίνεται 40 ετών και αποκτά κίτρινη απόχρωση, κάνοντας τα αγαπημένα μας αντικείμενα να ξεχωρίζουν, καθώς και επιπλέον αξεσουάρ όπως μπλε, κόκκινα και πράσινα ράφια και τους βιβλιοστάτες BOTTNA. Γίνεται ακόμη πιο ευέλικτη, μα παραμένει η ίδια λειτουργική και με πολλές ταυτότητες, αγαπημένη βιβλιοθήκη όλων.

Και… η κοινωνική πλευρά της BILLY
Καθώς πλέον όλοι γινόμαστε περισσότερο κοινωνικοί και μας αρέσει να μοιραζόμαστε την προσωπικότητά μας με τον κόσμο, έτσι και η BILLY γίνεται πιο εξωστρεφής και κοινωνική! Μια ματιά στα κοινωνικά δίκτυα, μέσα από το hashtag #shelfie, μας αποκαλύπτει όλους τους ευφάνταστους τρόπους που η ταπεινή αυτή βιβλιοθήκη έχει αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή ζωή πολλών ανθρώπων.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας