Λ. Μαραγκός: Αρνητικό για τις αγορές το άτακτο Brexit

Λ. Μαραγκός: Αρνητικό για τις αγορές το άτακτο Brexit

Λ. Μαραγκός: Αρνητικό για τις αγορές το άτακτο Brexit


Ο κ. Μαραγκός τόνισε πως η περίοδος μέχρι τις 29 Μαρτίου, εξαιρουμένου οποιασδήποτε παράτασης θα χαρακτηρίζεται από μεγάλη  μεταβλητότητα στις αγορές, ενώ η κατεύθυνση των αγορών θα εξαρτηθεί και από την ροή των ειδήσεων.

«Θα έλεγα ότι βλέπουμε τις εποπτικές αρχές της ΕΕ και του ΗΒ να παίρνουν κάποια μέτρα για να απαλύνουν τις χειρότερες επιπτώσεις ενός άτακτού Brexit, ενώ επίσης οι αγορές έχουν αποτιμήσει σε κάποιο βαθμό την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit.»

Όσον αφορά την αγορά συναλλάγματος ο κ. Μαραγκός ανέφερε πως το νόμισμα που θα επηρεαστεί περισσότερο σε ένα ενδεχόμενο Brexit είναι η στερλίνα. «Περιμένουμε πως στην  περίπτωση ενός άτακτου Brexit θα υπάρξει μια άμεση και σημαντική υποτίμηση της στερλίνας ακολουθούμενη από μια περίοδο η οποία θα δημιουργήσει μια βάση χαμηλότερα.»
 


Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό η πορεία της στερλίνας μακροπρόθεσμα θα εξαρτηθεί από τις προοπτικές της βρετανικής Οικονομίας σε αγορές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Ένα ενδεχόμενο Brexit αναμένεται να επηρεάσει και τις αγορές ομολόγων όπως και το χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τον κύριο Μαραγκό το χρηματιστήριο μπορεί να επωφεληθεί από ένα ενδεχόμενο Brexit   «Πιστεύω πως οι εταιρείες μέσα στον FTSE θα επωφεληθούν από το Brexit,» 


Πέραν των εκτιμήσεων του ο CEO της ΤFI Markets ανέφερε πως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τελικά. Συμβουλή του κ. Μαραγκού είναι πως το φρόνιμο αυτήν την στιγμή είναι σε περίπτωση που γνωρίζουμε ότι θα επηρεαστούμε από ένα ενδεχόμενο Brexit να λάβουμε ενδεικνυόμενα μέτρα που θα μας προστατεύσουν. 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας