SEEDLIP: Το καινοτόμο προϊόν για cocktail χωρίς αλκοόλ

To πρώτο μη αλκοολούχο απόσταγμα ήρθε επιτέλους και στην Κύπρο! 
 
Το πρώτο στον κόσμο απόσταγμα χωρίς αλκοόλ, φέρνει στην Κύπρο η εταιρεία ACM Christofides LTD, απαντώντας στο δίλλημα: Τι να πιείς όταν δεν πίνεις!
 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEEDLIP?
Πόσες φορές δε βρεθήκατε στη δύσκολη θέση να είστε με την παρέα σας σε κάποιο μπαρ ή άλλο χώρο, όλοι να πίνουν ποτά και εσείς να μην μπορείτε –ή να μη θέλετε- να καταναλώσετε αλκοόλ; Οι «σοβαρές» εναλλακτικές σε τέτοια περίπτωση είναι ελάχιστες. Συνήθως, αυτά τα προϊόντα είναι είτε γεμάτα με ζάχαρη, είτε εντελώς άνοστα και χωρίς γεύση, ή και τα δύο.
Tο Seedlip είναι ένα καινοτόμο προϊόν απόσταξης ευρείας κατανάλωσης χωρίς αλκοόλ και η εναλλακτική πρόταση για ένα υπέροχο cocktail χωρίς τις συνέπειες ενός αλκοολούχου ποτού. Το Seedlip είναι ένα απόσταγμα χωρίς αλκοόλ, χωρίς τη προσθήκη ζάχαρης ή άλλης γλυκαντικής ουσίας, χωρίς θερμίδες, και χωρίς κανένα πρόσθετο χρώματος ή γεύσης! Είναι επίσης ιδανικό για εκείνους που ακολουθούν διατροφές όπως: Vegetarians, Vegan, Kosher, Coeliacs / Gluten-Free, Lactose Intolerants, Diabetics.
Είναι δημιούργημα του Ben Branson, ο οποίος θέλησε να φτιάξει ένα ποτό για όλους εκείνους, που είτε δεν πίνουν αλκοόλ διότι δεν τους αρέσει, είτε για λόγους υγείας, είτε γιατί είναι σε δίαιτα, για τις γυναίκες που εγκυμονούν, είτε για όσους οδηγούν και φυσικά για όλους εκείνους που θέλουν να βγουν αλλά όχι να πιουν.
Μόλις λίγα χρόνια μετά το λανσάρισμα του στην Μεγάλη Βρετανία, το Seedlip έχει αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς, ενώ σερβίρεται σε διάφορες συνταγές cocktails σε περισσότερα από 100 εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin σε όλο τον κόσμο, σε αναρίθμητα μπαρ και ξενοδοχεία. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα trend στον κόσμο.
 
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΤΟ SEEDLIP?
Ακολουθείται ιδιαίτερα προσεκτική επιλογή από βότανα, μπαχαρικά, φλούδες και φλοιούς, σε στενή συνεργασία με καλλιεργητές, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής του ιδιόκτητου μεγάλου αγροκτήματος της εταιρείας Seedlip Drinks, ώστε να συγκεντρωθούν τα καλύτερα συστατικά, τα οποία θα χρειαστεί ο  master distiller.
Για να δημιουργηθεί το Seedlip απαιτούνται έξι εβδομάδες και η διαδικασία περιλαμβάνει ειδική απόσταξη, ανάμιξη και διύλιση, ξεχωριστά για κάθε ένα συστατικό. Στη συνέχεια τα συστατικά αναμειγνύονται και το τελικό προϊόν εμφιαλώνεται στην Αγγλία.
 
ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEEDLIP ΕΝΑ GIN?
Το Seedlip δεν είναι ένα μη αλκοολούχο Gin, καθώς δεν περιέχει juniper (το συστατικό που απαιτείται βάσει νόμου για να αποκαλείται ένα προϊόν Gin) ή άλλα παραδοσιακά  βότανα που υπάρχουν στο Gin. Για το Seedlip έχει επιλεγεί ένα μοναδικό και περίπλοκο σύνολο φυτών που έχει ως αποτέλεσμα ένα διαφορετικό προφίλ γεύσης και καμία προσπάθεια δεν γίνεται για να μιμηθεί την γεύση του αλκοόλ.
 
ΠΩΣ ΠΙΝΕΤΑΙ ΤΟ SEEDLIP?
Υπάρχουν τρία διαφορετικά προφίλ γεύσης και κωδικοί του Seedlip. Προτείνεται πάντα να συνοδεύεται με tonic, σόδα, grapefruit soda, ginger ale, με αναψυκτικό ή ως βάση σε κοκτέιλ, με πολύ πάγο, και να μην καταναλώνεται σκέτο.
 
Garden 108 – Πρόκειται για ένα βοτανικό μείγμα από δυόσμο, δεντρολίβανο και θυμάρι, μπιζέλια και άλλα παραδοσιακά βότανα του κήπου.
Το Seedlip Garden 108 μαγνητίζει όλη την ουσία της αγγλικής υπαίθρου με εκλεπτυσμένες κορυφαίες νότες των μπιζελιών που συλλέγονται με τα χέρια και των χόρτων του αγρού  από το οικογενειακό αγρόκτημα του ιδρυτή του Ben Branson, πλέκοντας έτσι ένα περίπλοκο χαρακτήρα βοτάνων.
 
Πρόταση:
Seedlip Garden 108: 50ml
Three Cents Tonic Water: 125ml
Γαρνίρισμα: Sugar Snap Pea       
Spice 94 - Ένα αρωματικό και πολύπλοκο μείγμα αποσταγμάτων μπαχαρικών και εσπεριδοειδών. 
Το Seedlip Spice 94 είναι αρωματικό με ζεστές νότες μπαχαρικών (όπως πιπέρια και κάρδαμο) και εσπεριδοειδή (φλούδα λεμονιού & γκρέιπφρουτ), και ένα μακρύ πικρό φινίρισμα από φλοιούς της υψηλότερης ποιότητας (Oak & Cascarilla).
 
Πρόταση:
Seedlip Spice 94: 50ml             
Three Cents Pink Grapefruit Soda: 125ml
Γαρνίρισμα: Φλούδα γκρέιπφρουτ
Grove 42 – Ζωηρό και σύνθετο, ένα ξεχωριστό blend από εσπεριδοειδή, από 3 διαφορετικά ήδη πορτοκαλιού, μανταρίνι, λεμόνι, τζίντζερ και λεμονόχορτο, φυσικά βότανα και μπαχαρικά, χωρίς καθόλου αλκοόλ, ζάχαρη και θερμίδες!
 
Πρόταση:
Seedlip Grove 42: 50ml           
Three Cents Soda or Tonic Water: 125ml
Γαρνίρισμα: Φλούδα πορτοκαλιού       
 
Το brand έρχεται να καλύψει την κατηγορία ανάμεσα στα αλκοολούχα και τα αναψυκτικά, προσφέροντας μία πιο εκλεπτυσμένη επιλογή για αυτούς που επιλέγουν να μην πιούν αλκοόλ.
 
Τα προϊόντα Seedlip εισάγονται και διανέμονται στην Κύπρο από την εταιρεία ACM Christofides Ltd (www.acm.com.cy) και είναι διαθέσιμα σε μπουκάλια των 700ml.
 
Για περισσότερες πληροφορίες: https://seedlipdrinks.com/                
 
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία